Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

MT-451

Hävittäjälentolaivue 34:n 1-lentueen tykkimersu MT-451 "valkoinen nolla" Taipalsaaressa kesä-heinäkuun vaihteessa 1944. Koneella saavutettiin 1 ilmavoitto.

Rakennussarja oli positiivinen yllätys. Hinta ei ollut paha (18€) ja mukana tuli moottori, monenlaista pommia ja lisäsäiliötä, sekä kuomu-, konepelti- ja pyrstövaihtoehtoja. Ohjaamo on todella pelkistetty ja Suomi-hakaristit olivat virheellisesti valkoisella pohjalla.

Moottoriin ja ohjaamoon on väännetty rautalankaa ja turvavyöt ovat maalarinteippiä, muuten on suoraan laatikosta. Siirtokuvat Inscale.

Ja kun joku kuitenkin ihmettelee, miksi kuvan täytteenä olevat mekaanikot ja lentäjät ujostelevat näyttää kasvojaan - niitä ei vielä ole maalattu :-)

Kommentit

Pete N 16.7.2009 02:45 Vastaa lainauksella
Tervetuloa takaisin hyvan harrastuksen pariin! Itse re-starttasin viime Joulun kieppeilla. Hienon Suomi-Mersun olet vasannyt! Spinneri ehka kiiltaa kuvassa vahan liikaa, lienee makuasia.
täähän ON makia…=)
Hienon koneen olet rakentanut.Tarkistin omasta laatikostani vielä sarjan olevan Ukrainalainen.Hienon mallin ovat Ukrainassa tehneet,toivottavasti muitakin uusia tulisi jatkossa heiltä.Brewster vaikkapa ja uusilla päivityksillä.Mukavaa on myös tuo maisema ja kenttä koneen alla.Tällaiset ovat parhaita malleja.Tuo lähes maata laahaava lisäpolttoaine "pommi",ei niin miellytä,mutta se ei ole rakentajan tai valmistajan vika,näyttää tökeröltä koneen muuten kauniiseen ja siroon linjaan.
Voi juma ko on hieno!taitavasti rakennettu.Moottori on aika realistinen:)ja muutenki nätti kokonaisuus
Kertakaikkisen hienosti rakennettu ja maalattu Mersu. Ei oo pahan kallis hinnaltaan.
JJ Hilska 17.7.2009 17:07 Vastaa lainauksella
Täytyy sanoa että olet panostanut kuvaukseen kertakaikkisen hienosti. Tässä ei ole mitään moitteen sanaa kuvauksen toteutuksesta. Tausta on mahtava, tarkkuus hyvä ja valaistus erinomainen. Kunpa kaikki mallit palstalla saisivat kuvauksissa arvoisensa taustan.
Hieno malli, mutta siiven V-kulma näyttää kuvissa hiukan vaatimattomalta
Markku Kiiski kirjoitti:
Hieno malli, mutta siiven V-kulma näyttää kuvissa hiukan vaatimattomalta
Joo, mutta siipitykit painavat siipiä alaspäin ;-)

Kiitoksia kaikille palautteista. Markun huomio liian pienestä v-kulmasta pitää täysin paikkansa. Rungon ja siipien yhteen sovittaminen oli hieman työlästä ja siinä vaiheessa siiven kulma jäi liian vähälle huomiolle.

Kuvausalusta on pikaisesti väsätty n.60x60cm ilmoitustaulusta, jonka päälle on liimattu lasten hiekkalaatikosta ryövättyä hiekkaa ja vanhoista pensseleistä tehtyä heinää. Taustana on kahdelle A4:lle printattu maisema. Tarkoitus on printtauttaa jossakin vaiheessa iso taustajuliste, ettei papereiden raja näy ja pinta-ala riittää isompienkin koneiden kuvaamiseen. Perimmäinen syy kuvausalusan tekemiseen on toki se, ettei tarvitse ryömiä kameran kanssa pihanurmikolla ja siten kenties säilyttää naapurustossakin jonkinlainen katu-uskottavuus…
AJ 16.8.2009 20:05 Vastaa lainauksella
Moi Manne,

Nätti kokonaisuus Suomi-mersusta; hieno malli.