Pienoismallit.net

VW Matkaaja

Perinteinen suomalainen karavaanari, joka ei ihan 1:1 kuvaa mitään tiettyä mallia, vaan on kooste useista eri matkailuautoista. Korin etuosa ja alusta käytetty Revellin VW Westfaliasta, muut osat enempi tai vähempi scratchina tehtyjä. Täydellisen rakennuskertomuksen voi lukea uusimmasta Mallix-lehdestä (4/09).

Kommentit

Sam Susi 8.7.2009 18:41 Vastaa lainauksella
"Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri."

Ihailin tätä jo Mallixissa olevassa artikkelissa. Aivan loistavan näköinen. En enempi automalleista välitä, mutta tämä vain on jotenkinerityisen hieno. Ja vielä suurimmaksi osaksi scratchina tehty! Neljä pojoa. :)
Enkä vaan vieläkään pysty antamaan täyttä viiden (5) tähden saalista - tuon Jopon takia. Joten annan vain (vain :-) neljä ja puoli tähteä - siis nuo Jopon pinnat ovat aivan kauhean paksut suhteessa skaalaan, mutta mitäs siitä.

70-luvulla yöpyessäni leirintäalueilla oranssisessa kuplateltassa, olin kauhean kateellinen näille matkailuautoihmisille - niillä jumantsukka oli sentään ihan lattia selän alla!
J Pokki 8.7.2009 19:27 Vastaa lainauksella
Kyllä osaa olla hieno. Näyttää todella aidolta ja onhan tähän laatun jo toki totuttukin. Silmään pistää takavaloissa mahdollisesti levinnyt punainen maali? Vai näenkö väärin. Huippuosaamista joka tapauksessa.
Hel**tin hienon mallin olet tehnyt hel**tin rumasta esikuvasta, eli 70-80-luvun matkailuautosta. :D
Pitsiverhot kun olisi vielä, niin se olisi piste i:n päälle.
T.L. 8.7.2009 19:47 Vastaa lainauksella
Samuli kiteytti omat ajatukseni ensimmäisessä lauseessaan… Unohti vaan, sen "Teiden tukon".
Raivostuttavia pelejä. Alinopeuksia ajavia "TeidenRitareita"… :)
Kivi ja kanto teltassa selän alla, kiitos ei. Ahtaassa leirintäalueella vertailemaan naapurin vehkeitä, kiitos ei. Pärrällä mökkiin/hotelliin… Kelpaa… ;)
Kaikilla on omat mieltymyksensä, mutta tämä on sitä "Yyber"- vinoilua liikenteessä… :)
Mutta, Malliin. Mallixin jutun luin pariin kertaan, joten osasin odottaa sen saapumista tänne. Luovuudesta annan pisteitä paljon… (Esim:Kasettikotelosta ikkunat). Eikä tuo muutenkaan ole mikään "Suoraan laatikosta"
Mallari osaa ja pitää rimaa korkealla, hyvä niin… Jatkoa odotellessa… ;)
Tally-ho 8.7.2009 20:07 Vastaa lainauksella
Moi Eero,

Mä en voi antaa muuta kuin täydet pojot. Jopon pinnoista huolimatta tuo karavaanari on niin aidon näköinen, että jos olisit kuvannut sen luonnollisessa ympäristössä, se olisi ainakin meikäläiselle mennyt ihan täydestä. Syvä kumarrukseni ja hatunnostoni erinomaiselle mallille ja mallarille!
Hieno laite :). Palaa nuoruuden muistot mieleen.
Erittäin hienosti toteutettu malli ja taitaa olla ensimmäinen matkailuautomalli täällä. Ex-karavaanarina pisti tuo tv-antenni silmään; itselläni oli muuten tuon kaltainen, mutta ilman tuota verkkoa, johon tuuli ottaa ajon aikana rajusti. En edes muista tuollaisia koskaan nähneeni, mutta saatan toki muistaa väärin. Jopon pinnoista tuossa jo pari kertaa mainittiin, mutta minun mielestäni Jopo kokonaisuutenakin näyttäisi olevan hieman väärässä skaalassa eli isohko tähän. Kokonaisuus olisi mielestäni parempi ilman sitä.
Noista seikoista huolimatta automallien ehdotonta huippua täällä. Vielä kun automallaritkin innostuisivat tekemään käytössä olevan näköisiä eli hieman vanhentamaan ja säistämään…
Siistin näköinen matkailuauto. Sitten vaan väsäämään leirintäalue-dioraamaa, auton viereen sähkötolppa, lähistölle pari Soputelttaa, auton viereen pallogrilli missä käryää Lauantaimakkaroita ja ympärille istumaan pari henkilöä kiikkerillä retkituoleilla. Yksi matkailuauton seurueesta tietysti mulkoilee ärtyneen näköisenä läheisen teltan raggariporukkaa jotka meluavat nautittuaan liikaa "virvoitusjuomia".
Mielenkiintoinen arkinen aihe, joka on toteutettu taidolla. Suuri oman työn osuus mallissa nostaa hatun päästä ja pisteet pörssissä.
Eeron pajalta taas aivan loistava malli ja viimeistelyn taso. Joskus tulee mietittyä millä helvatun ajalla Eero noita vääntää kun vähän väliä tulee tasoltaan aivan järkyttävän hienoja malleja. Taas yksi viikon malli ehdokas.

Eiköhän toi Jopo ole jo saanut ihan tarpeeksi kuittia noista pinnoista :)

Lisänä tietenkin hyvä artikkeli mallix lehdessä.
On hieno on, jälleen mukavasti massasta erottuva malli joka lämmittää näin tankkimallarinkin mieltä :-)
Meillä oli samanlainen kun olimme Norjassa pari vuotta sitten lomalla. jopon pinnat ovat kyllä vähän liian paksut
mutta eise paljon haittaa. tosi hieno kuitenkin.
ei voi muuta sanoa kui että tuo on täydellinen pienoismalli! täydet viisi tähteä tuo ansaitsee mun mielestä :D ja muuten, onko tuo ite muokattu jostakin autosta vai tilattu jostaki tollasena rakennus sarjana?
oskari rentola kirjoitti:
, onko tuo ite muokattu jostakin autosta vai tilattu jostaki tollasena rakennus sarjana?
Luitko oletuskuvan yhteydessä olevan tekstin?
Mallixissa kans ihailin tätä ja kuolaten katselin yksityiskohtia jotka ovat todella mahtavia. Itseäni ei tuo jopo selässä haittaa kun kokonaisuus on kunnossa :) Olisin ehkä kaivannut sisälle jotain sohvaa ja keittiötä mutta ehkä se olisi ollut turhaa ajan vietettä kun eivät hirveästi olisi näkyneet. Ainoa asia mikä vähän pistää silmään ei ole tuo jopo vaan nuo takavalot joista on kerran jo mainittu että ilmeisesti punainen vähän karannut mutta ei se niin helposti silmään osu jos kokonaisuutta vertaa :)
aito kuva liian aito
Kyllä loksahti leuka auki kun näin tän. On kertakaikkisen upea!
KaMeWa 10.7.2009 14:19 Vastaa lainauksella
Täydet pisteet sekä toteutuksesta, että aihevalinnasta. Teknisesti loistosuoritus, kuten myös teemallisesti, erinomaisen virkistävä poikkeus.

Todella kivaa olisi nähdä mallailun joka sektorilla paljon enemmän tällaista jokapäiväistä elämää koskettavia objekteja, niiden normaalien iänikuisten ja loppuunkaluttujen aiheiden sijasta. Valinnanvaraa riittäisi ja lähdeaineiston saatavuuskaan ei pitäisi olla ongelma… :)
ihan mukavaa tolla ois mennä kaupungilla
Samuli 16.7.2009 00:46 Vastaa lainauksella
Aivan sairaan upea! Ei voi muuta sanoa.
Matkaaja on kyllä yksi Eeron hienoimmista. Sitten kun on vielä kuullut rakenteluprosessista Eeromaisesti kerrottuna, niin ei voi kun ihmetellä ukon aivoista löytyvää ideamäärää :)

Mutta ne Jopon pinnat… Voi Eero minkä menit tekemään. [WTF] ;)
Marate 20.7.2009 11:29 Vastaa lainauksella
Taas hieno työ Eerolta.
Koska Eero on niin hyvä mallari, niin mallejakin tulee arvioitua hieman kovemmalla kädellä ja rima on monia muita korkeammalla. Takavaloista, jopon puolista ja ehkäpä väärästä mittasuhteestakin (ilman jopoa ehkä parempi?) sekä säistämisestä on mainittu.
Itseäni häiritsee juuri tuo säistämättömyys eniten, autossa on sumarit ja TV antennit, eli ei ole ihan pakasta vedetty, joten jotain käytön jälkiä varmasti käytännössä olisi syntynyt vaikka usein autoa pestäisiinkin.
Paneelisaumoja peittävät listat kerää helposti likaa jota ei lopulta saa pidettyä täysin puhtaina, jälkiasennetut vekottimet on usein kiinni muilla kuin ruostumattomilla ruuveilla ja pitimillä, teräsvanteet ja kiinnitysmutterit/ruuvit kolhiintuu tavalla tai toisella ja ruostuu sieltä täältä jne.
Liioittelu ei autoa parantaisi, mutta hyvin kevyt käsittely lisäisi auton vaikuttavuutta.
Oli muuten kuva autosta pääsyt ihan Allt om Hobby lehteenkin.
Kyllä on komea ja ennenkaikkea aidon olonen malli. Aika moni on kritisoinu pinnoista, ja tavallaan kyllä ihan asiaa koska nehän on melkosen karut, mutta yrittäkääpä ite tehdä tuohon mittakaavaan aitoa vastaavat pinnat. Minusta pinnat ei pilaa mallia ja siksi tulikin täydet pinnat minulta!
Tämä on todella mielenkiintoinen malli paits toteutuksen ja toteutustavan, myös aiheen puolesta. Pienoismalleina näkee aivan liian vähän arkisia kulkupelejä. Koska jotain kitisemistä pitää aina keksiä (suomalainen perusluonne) niin oma huomioni osuu noihin ikkunoiden kiinnityspultteihin, jotka ovat melkoisia mollukoita, eli hieman ulkona mittakaavasta. Muuta huomautettavaa ei kyllä tule mieleen vaikka kuinka tihrustaisi.
Tosi upea! Siinä on sitä karavaani henkeä. Hyvää työtä.
toosi hieno ;D
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
"Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri."
Eikun "Kananaamari, kananaamari on kaikkien kameli."

Hieno on kyllä :)
On se komia!Ihan aidon näköinen!Ja jopo on myös hieno:)
Kale 14.4.2011 16:45 Vastaa lainauksella
Komia VW matkaaja. plussaa polku pyörästä ja muusta roippeesta mitä siinä on. keltaset sumarit passaa kyseiseen malliin. VW IS BEST!
tomi t 21.4.2011 17:39 Vastaa lainauksella
Ihan sikakomee VW, ei voi kun kehua, ittellä on tuo Westfalia Volsu ihan ''kokonaisena''