Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-109 G-6

Lepakkomersu remontissa

Tämä mersuprojekti aloitettiin noin vuosi sitten. Idea remontissa olevasta koneesta syntyi K-S ilmailumuseossa olevia japanilaisten tekemiä dioraamoja katsellessa. Musta-vihreä maalauskaavio kiinnosti, samoin lepakko- ja kokarditunnukset. Näin maalattuja G-6 -mersuja on ollut vain kaksi kappaletta joista MT-466:sta löytyi muutama kuva ja valmis maalauskaavio siirtokuvineen InScalen arkilta. Kone oli MT-422:n ohella toinen testikone joissa kokeiltiin yöhävittäjävarustusta vuonna 1946, toki myöhemmin näin verusteltiin muitakin.
Apuna käytettiin Airesin resiiniosia moottoriin, moottoripelteihin pakoputkiin ja ohjaamoon. Mukana tuli etsiosia myös pyöräkuiluihin ja jäähdyttimiin. Potkuri ja napa ovat Quickboostin. Alkuvaiheessa tuli ongelmaksi korkean sivuperäsimen hankkiminen : lopulta se saatiin suoraan Hasegawan tehtaalta kysymällä. Mainittakoon vielä että Hasen lepakkomersun paketoinnissa on matalan mallinen peräsin vaikka laatikon kuvasta äkkikatsomalta se korkean malliselta näyttääkin. Kuomuja sen sijaan on tarjolla molempaa mallia.
Joitakin tulkintaongelmia ilmaantui. Koneessa näyttäisi olleen vuorollaan kolme eri tavalla maalattua spinneriä : sektorimallinen, tumma-vaalea-tumma ja jopa vaaleapohjainen kapea-tummakierteinen. Yöhävittäjissä mainitaan olleen tykkiaseistus siivissäkin mutta ei kai kaiken aikaa … Kannuspyörän malli jäi arvaukseksi.
Aloitusvaiheessa saimme keskustelupalstan kautta hyvää apua. Kiitos siitä, etenkin PerttiL !

Hasen mersu on hiukan luihua nokkaa lukuunottamatta hyvä. Nokkaongelma ratkesi kun pellit sahattiin pois. Ohjaamosta ja moottorista sekä nokan aseista syntyy yhtenäinen paketti joka asennetaan kokonaisena rungonpuolikkaisiin. Tämän paketin pituuden kanssa saa olla tarkkana että nokkapelleille jää sopiva tila loppukasauksessa. Moottoriin lisäiltiin vesiputket ja muitakin detaljeja. Nokkakappaleen sisään tulee ympyrän mallinen öljysäiliö josta sai kaluta reilusti pois jotta moottori mahtui sen sisälle. Rungosta ohjaamon ympäriltä jyrsittiin myös runsaasti materiaalia. Penkin takana olevaa " hattuhyllyä " piti korjailla : penkki lähtee suoraan sen reunasta pyörein nurkin. Ohjaamoon lisättiin bensaputki mutta yöhävittäjissä ollut lisäkojetaulu jäi tekemättä, hoksattiin liian myöhään. Resiinitähtäin onnistui katoamaan, tilalle tehtiin uusi. Galland-kuomuun tehtiin panssarilasinen niskapanssari sarjan osasta korjaillen ja täydennellen lukitussysteemeillä, johdoilla ja vaijereilla. "Eväslaatikko" piti tietenkin lisätä. Jäähdyttimien luukut/laipat löytyivät etsisarjasta, tosin aavistuksen liian leveinä. Pyöräkuiluihin tuli etsiosia, lisäksi pyöräkotelon ympärille tulevia kangassuojia yritettiin mallintaa teippisuikalein. Päälaskutelineet vaikuttivat ruipeloilta ja niitä paksunnettiin foliolla käärimällä ja lisättiin jarruletkuja. Alkuperäiset pyörän luukut ovat paksut mutta etsisarjasta löytyivät paremman malliset jotka katkaistiin ja pykällettiin. Pyörät napoineen ovat alkuperäiset mutta kaikkia renkaita paksunnettiin kitillä. Vasempaan kylkeen tehtiin lisämittarien vaatima venturiputki ja sivuperäsimen oikealle puolelle trimmin säätötanko. Lisätankin ripustus tehtiin alkuperäistä muistuttavaksi : sen ympäri kulkee panta jonka varassa tankki riippuu koukussa neljän tangon estäessä keikkumista. Kohtilentolaitteen antenni pyöräytettiin perhotinselin suikaleesta. Mahtaako vasemman siiven alle kuulua piiska-antenni ?
Maaleina on käytetty Xtracolorin emalimaaleja joista olemme oppineet pitämään kovasti. Verkkainen kuivuminen ei tällä työtahdilla haittaa. Saumoja litkutettiin ylhäältä ruskealla ja alhaalta harmaalla öljyvärillä varovaisesti. Pintaan yritettiin saada eloa öljyvärein suttaamalla. Nokea saatiin Tamiyan pigmenteistä ja lakkana on Tamiyan flat base - Johnson. Siirtokuvat ovat osittain InScalen arkilta, osittain Hasen Suomi-Mersun paketoinnista. Hopeoimisongelmaan emme törmänneet - vrt E.Tahvosen kokemukset. Joissain kuvissa näkyy hiukan paksu siirtokuvien reuna jota ei kyllä mallista silmällä huomaa. Saksalaiskaavion pikkutekstit olivat luultavasti yli maalattuja. Jossain kuvassa häämöttää bensatankin oktaanikolmio ilmeisesti maalin alta vaaleampana kuultaen. Venturiputken vieressä lukee jotakin valkoisella. Tähän laitettiin samalta näyttävä siirtokuva jonka teksti nyt kuvista paljastuu, mallista lukeminen vaatii kunnon suurennuslasin.

Kuvia jouduimme pienentämään alkuperäisestä aika tavalla sivuston rajallisen tilan vuoksi. Se toki siistii mallin yleisvaikutelmaa joka tässä mittakaavassa lähikuvissa tahtoo olla aina rupinen …

Tämäkin malli tulee Antin ja Papan rakentamosta. Nyt kylläkin työnjako oli sellainen että Antti ideoi ja Pappa rakensi, 60-luvun mallinrakennusta muistellen. Monia työvaiheita piti vuoden mittaan harjoitella ennen kuin tähän projektiin niitä uskalsi kokeilla.

Kommentit

Ensimmäisenä tuli mieleen,että nyt olet laittanut väärän mittakaavan.Täytyy se kai uskoa,että pikkusarjaa se on.On niin vaikuttavan näköinen noiden auki olevien peltien ansiosta ja kun mottikin näkyy noin hienona.Olet tehnyt kyllä ison urakan noiden muutoksien kanssa ja aikaansaanut hienon mallin.
Eihän tuommoista voi tehdäkkään?? Meni yöunet. 1:72:nen huhhuhhuh. Ja vielä esikuvakin on ollut. Olisin antanut ihan täydet, jos kone olisi vanhennettu enempi. Kyllä se on nytkin hyvä, mutta se katsojan silmän mieltyvyyshän ratkaisee.
tosi hyvä mersu luulisi1/48 mutta on 1/72tosiaan viimesen päälle tosi hyvä malli.
T.L. 6.7.2009 20:51 Vastaa lainauksella
Kuten edellä jo todettu… 1:72… No HOH HOH!!! Jotkut vaan osaa… :)
Kyllä vetää sanattomaksi todella hienosti/tarkasti rakennettu.Jälki on hienoa joka paikasta;)
perttiL 6.7.2009 21:41 Vastaa lainauksella
… pertti
Kuten edellä on ihmetelty, ihmettelin minäkin mittakaavaa ensin. Aivan perhanan hieno!!!
Hyvää työtä. Nuo avatut pellit ja lisätyt yksityiskohdat tekevät mallin heti mielenkiintoisemmaksi. Kunnioitettavaa näpertelyä pienessä skaalassa.
Tally-ho 6.7.2009 23:40 Vastaa lainauksella
Kyllä nyt pitää panna vähintään pari nitroa kielen alle, on tuo sun tekemäsi malli niin hengästyttävän hieno!!..ja vielä 1/72 mittakaavassa. Kaikki sun lisäämäsi yksityiskohdat ja varsinkin tuo moottori tekevät Mersustasi huippuyksilön. En löydä mitään moitittavaa. Omissa 1/48 malleissanikaan en ole koskaan päässyt yksityiskohdissa noin huipputasolle.
Täytyy antaa kunnon pisteet,yleensä tämän skaalan koneista ei saa kuin irvikuvia lähietäisyyksiltä,tämä näyttää lentokoneelta.
Komea pikkuskaalan mersu.
[edit]
( Ainoa mikä häiritsee on tuo yksi väärinpäin oleva potkurinlapa,
siksi vain 4 tähtöstä )
[/edit]

Valo tekee joskus tepposet, oikeinpäinhän se on.
Annetaampa ½ pojoa lisää
Täydellistä työtä, viisi pistettä. Minä en kylläkään näe yhtään potkurinlapaa väärin asennettuna. Hasegawan mallissa on potkurinlavoille kohdistustapit, ei niitä voi väärin asentaa kuin sokea ja onnistuisikohan se edes häneltä.
antti s 7.7.2009 14:11 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista ja pisteistä !
Potkurin lapa piti käydä tarkistamassa : on se oikein päin. Ykköskuvassa todellakin useammalta suunnalta tuleva valo muuttaa sen muotoa mutta esim ysikuvassa se näyttää oikealta.
Vielä yksi muutos unohtui mainita : nokan sivuilla olevat pienet ilmanottoaukot ovat alunperin mallissa kovin pienet. Mielestäni ne ovat oleellinen osa koneen ilmettä ja ne korvattiin ohuesta metallilevysta stanssatuilla ja hiotuilla.
Takarungon nostoreikä näyttää menneen maalista tukkoon, pitää porata uudelleen auki.
HannuL 7.7.2009 19:02 Vastaa lainauksella
No joo, aika hyvä.