Pienoismallit.net

StuG.III Ausf.G Early

Aloittelin sitten ihka ensimmäistä panssarin tekoa. Minulla ei sitten ole mitään käsitystä näistä laitteista muuta kuin se että tämmöisiä oli myös Suomen palveluksessa. Tosin tästä tulee saksalainen versio. Sarja on Dragonin uusia "Smart Kittejä" ja täytyy kyllä nostaa hattua Dragonin pojille että osat on kyllä erinomaisia! Koska tämä on ensimmäinen harha-askel näihin maassa kulkeviin telamönkijöihin niin maalauskaavio on pelkkä tumman keltainen eli yksinkertaisin mitä löytyy. Taitaa tähän tulla peräti kaksi siirtokuvaa. Jos joku sanoo lopussa kun projekti on valmis että tämä näyttää ihan Stugilta niin silloin olen tyytyväinen!

Hieman päivitystä projektiin. Eli nyt on melkein valmiina torni ja lokasuojat. Hieman paranneltavaa löytyy vielä ja muutama osakin puuttuu.

17.6.2007

Nyt on StuG sitten valmis. Oli kiva rakentaa ja aionkin tehdä lisää panssareita tulevaisuudessa. Tästä tuli ehkä piirun verran liian säistetty mutta kokonaisuutena mielestäni ihan onnistunut - kai? Friulin telat laitoin siihen ja kyllä ne on sitten mukavat asentaa paikoilleen kun on toimivat ja vielä metallista tehty. Nyt vaan eteenpäin seuraavaan projektiin!

Kommentteja saa laittaa että missä kohti tämä yksilö meni metsään :)

Kommentit

No kyllä toi Sturmilta näyttää ja pirun hyvältä sellaiselta! Samaan tahtiin kun teet niin et voi olla pettynyt omasta tuloksesta!
Huh. Todella hienon näköistä vanhennusta. Likavalumia ja muuta. Työnjäljestä päätellen panssarimallit sopivat erinomaisesti myös sinulle. :D
Erinomainen startti, Sturmin takaosa ja vetopyörän hampaitten vanhennus näyttävät erittäin lupaavilta. Kerro vähän käyttämistäsi maalaustekniikoista, millä maaleilla olet esim. maalaillut noita ruostevalumia? Meinasitko tehdä johtopyörälle saman käsittelyn kun vetopyörän hammastukselle, eli teloja vasten hankautuvien osien metalli esiin?
Näyttää todella hyvältä. Homma on kyllä hallussa!
Kiitos kommenteista! Kyllä aion tehdä niitä hankautumia sinne missä niitä kuuluisi olla jos vaan itse tajuan minne niitä pitää laittaa. Perusvärinä on Tamiyan matta akryylimaali. Sen jälkeen tumma litkutus hajuttomalla tärpätillä ja öljyväreillä. Tein sen litkutuksen tarkoituksella mattapinnalle, koska näin sain sen leviämään pinnalla paremmin. Sen jälkeen Mig pigmenteillä mutu-menetelmällä väriä ja vanhennusta pintaan. Ruostevalumat tein myös Mig pigmentillä mutta hieman kostutetulla pensselillä ja varovasti sivelemällä.
KimmoR 6.5.2007 20:51 Vastaa lainauksella
Vai eka panssari ja noin hyvää jälkeä?! Ettet vaan kuljeta meitä? :D Taas nousi seuraavaan sfääriin meikäläisen tumpelon mallarin uudelleenaloituskynnys…
Vai ensimmäinen?! Haist ny… :) Kateellinen täällä taas panettelee… todella asiallisen näköistä maalausta, ja muutenkin. Kun näitä projekteja seuraa ja lueskelee noista työmenetelmistä, alkaa vaikuttamaan siltä että nuo Migin pigmentit ovat se avain onneen ja autuuteen (toki siis osaavissa käsissä). Eli sellaisia lienee hankittava omaankin talouteen. (sitä en tiedä mistä ne osaavat kädet saa hommattua)
Kyllä voit henkseleitä paukutella, ja tuostakun voi vaan ylöspäin nousta!
Kiitos kehuista :) Joo on tämä kyllä eka panssarimalli. On noita lekoja tullut värkättyä mutta ajattelin kokeilla tätäkin puolta mallailusta. Jotenkin tuo Stugin ulkonäkö viehättää. En vaan tiedä että miksi. Siitä syystä ajattelin mallinkin pyöräyttää hyllylle tähystämään josko tulisi vihu hyllyn toiselle puolelle. Mikä muuten oli yleisin Stugin "saalis", vai oliko kaikki mikä liikkuu vapaata riistaa? Eli mikä panssari sattui Stugin tykin eteen useimmin? Voisi vaikka tehdä mallin sitten siitä.
Tuntuu olevan taito hyppysissä. Maalaus on todella onnistunut.
Todella hienosti onnistunut malli. Säistäminenkin on kohdallaan.
Huh joo, kyllä on hienoa tuo patinointi ylärungossa varsinkin! Alarunkoon vielä, jos haluat, niin voisit lisätä kuraa tai muuta maa-ainesta. Onnittelut!
T-34:han se yleisin vastus taisi olla.

Hieno vaunu. Säistäminen on varsinkin onnistunut oikein hienosti.