Pienoismallit.net

Veturitalli

Veturitallin katto

Veturitalleissa tavallisina katemateriaaleina käytettiin joko huopaa tai peltiä. Omaan kaksipilttuiseen talliini valitsin peltikaton, joka on rakennettu hartsista valetuista peltikattolevyistä. Alkuperäiskappaleen olen tehnyt Evergreenin Metal Roofing nro 4521 uritetusta polystyreenilevystä. Levyssä on valmiina 4,8 mm välein urat, joihin liimataan pystyyn 0,25 mm styreenisoirot. Liimauksen suoritin nestemäisellä muoviliimalla. Ennen soirojen liimaamista kaiversin muoviin peltilevyjen saumoja. Kattolevy on mitoiltaan 130 x 150 mm. Kattolevystä valettiin silikonikumimuotti, jolla monistettiin tallissa tarvittavat neljä peltikattolevyä. Kahden pilttuun tallin katto muodostuu neljästä kattolevystä, joiden saumoihin on liimattu pystyyn 0,25 x 1,5 mm polystyreenisoiro. Kattolohkojen leikkaaminen mittoihinsa oli raivostuttavaa puuhaa, logiikka petti ja suttakin syntyi, mutta onneksi oli olemassa tuo silikonikumimuotti. Seinien väliin, katon tueksi, liimasin poikittain styreenitankoja, sillä hartsista valetut levyt ovat noin 1 mm paksuja ja saattavat ilman tukia painua notkolle. Kattolevyn yhteen nurkkaan laitoin tipan pikaliimaa ja asetin katon paikoilleen. Painoin kattoa seiniä vasten ja valutin sisäpuolelta juoksevaa pikaliimaa saumoihin. Näin syntyy siisti sauma. Myös koristeelliset tiililootat harjalla saivat peltikatteen.
Jokaisessa pilttuussa, tallin etuosassa, on höyrynpoistoputket, jotka poistavat höyryvetureista tulevan savun. Veturit peruutettiin tenderi edellä talliin, jolloin veturin savupiippu sattui aina höyrynpoistoputken kohdalle. Pienoismallissa poistoputki on tehty hartsista valetuista osista ja styreeniputken pätkästä. Putken päässä oleva hattu on liimattu messinkilankaan, jolloin putken yläosaan jää ilmarako.
Veturitallin katto on nyt pesua ja maalausta vaille valmis.

Kommentit

Manu. E 20.8.2010 08:27 Vastaa lainauksella
Hyviä neuvoja, ohjeita. Oli täälläkin katoissa leikkaamista veitsellä, saksilla, viilaamista sovitteluineen. Silti olisin saanut onnistua paremmin katon laitossa pääty-tötsiin nähden… Karkeampi sovitusleikkuu onnistui terävällä oranssikahva-fiskarsilaisella. Pitää vielä tehdä "sadevesiohjaukset" etureunoihin. Katon peltisaumat pysyivät linjassa, kun merkkasi pilttuun keskilinjat ja niiden mukaan peltisauma.. Lisäjäykisteitä laitoin myös takaseinien kaarille, jotta pysyisivät linjassa tässä touhussa. Tallin lattiakin tukemaan sivuseiniä… Talli on vielä nostettavissa pois lattiasta. Lopullinen kiinnitys liimalla tai ruuveilla? Näissä torvissa taisi pilttuun puolella olla alas laskettava huuva. Ei sitä nyt malliin laittamaan.
Vanhoissa eurooppalaistalleissa, vrt. muovisarjat, savutorvet olivat takaosassa. Suomessa osattiin peruuttaa, harvoin meni pitkäksi..