Pienoismallit.net

Veturitalli

Katon maalaus

Veturitallin katon rakennusvaiheessa siitä unohtuivat lappeiden reunoissa olevat vedenohjaimet, jotka johtavat sadevedet katon kulmissa sijaitseviin syöksytorviin. No, elämäkin on yhtä suurta unohdusta ja erehdystä…Peltikatosta poistettiin kolmionmalliselta alueelta hiomalla pellitysten saumat ja päälle liimattiin polystyreeninen kolmiorima. Kolmiorima toimii siis vedenohjaimena. Tällaista ratkaisua käytetään usein silloin, kun kattoon ei tule varsinaisia räystäskouruja, ainoastaan syöksytorvet. Oikeassa elämässä näkee kyllä ties millaisia variaatioita tästäkin asiasta!
Veturitallin katto maalattiin kauttaaltaan kynäruiskulla. Talli maskattiin huolellisesti ennen maalausta; maskauksessa käytetiin Tamiyan-teippiä ja sanomalehtipaperia. Katto maalattiin kokonaisuudessaan Humbrolin nro 67:llä. Sinne tänne ruiskutettiin länttejä hyvin ohueksi ohennettuja eri maalisävyjä. Sävyinä käytettiin Humbrolin nro 33 (musta), Floquilin Rustia ja Roof Brownia.
Seuraavana päivänä, maalin jo kuivuttua, kuivapensselöitiin kattoa Agaman Patinator-pigmenteillä. Sävyinä olivat Clay, Rust ja Black.

Kommentit

J Pokki 6.3.2011 08:34 Vastaa lainauksella
Todella upeaa jälkeä. Tuo "vedenohjain" muuten kantaa nimeä jalkaränni. Tuollainen tehdään oikeassakin elämässä vähän samalla tyylillä. Konesaumatun pellin alla on kolmiorima.
J Pokki kirjoitti:
Tuo "vedenohjain" muuten kantaa nimeä jalkaränni. Tuollainen tehdään oikeassakin elämässä vähän samalla tyylillä. Konesaumatun pellin alla on kolmiorima.
Kiitoksia täsmennyksestä. Merkintää kirjoittaessani mietinkin "vedenohjaimen" oikeaa termiä; jalkaränni -kuulostaapa aika mukavalta sanalta. Nyt olen jälleen vähän viisaampi:)
Manu. E 7.3.2011 08:47 Vastaa lainauksella
Upeata maalausta kaikkiaan! Siinä on "rimaa" rakentajille! Nuo jalkarännit ovat myös mietinnässä. Myös kattopeltien saumojen "kaataminen" hiukan ennen j-rännejä. Saumat kaatunee myös pilttuiden välisissä saumoissa, oikeassa elämässä vesi ei jäisi makoilemaan saumanurkkiin.