Pienoismallit.net

Achilles M10

Helteet ohi ja valmistui tämäkin malli lopulta. Academyn M10 oli varsin laadukas pakkaus - poislukien tykkitorni, jonka palojen yhteen sovittaminen oli aika haastava. Tornin pentele vielä otti ja irtosi saumoistaan loppu metreillä. Letkutelojen kanssa oli myös ongelmaa, koska ne olisi pitänyt laittaa paikalleen ennen ylä- ja alaosan liimaamista. Nyt niitä ei saanut kiristettyä ihan kohdalleen. Malli maalattu Tamiyan dark greenillä, jota pikkaisen sävytin valo/varjon luomiseksi. Maalin päälle vedin MIGin filtterin, joka antoi mukavan sävyn maalipinnalle, jota ei kyllä enää juurikaan pölyn alta erota.
Vesitötterö Italerin tuotos ja figuurit pöytälaatikon keräilyeristä - materiaalista päätellen Tamiyan heppuja.
kesä meni maatessa ja kaljaa litkiessä ja tätäkin mallia tehdessä.

Nyt malli muutamaa kuukautta myöhemmin korjailtu ja nyt se on ihan oikeasti valmis.

Kommentit

Olet kyllä Esa ylittänyt itsesi: ) Todella hyvännäköinen kokonaisuus. Tullaako tätä näkemään huomenna livenä?
Esa Heikonen kirjoitti:
Ei kuulu onnistuneisimpiin töihini
Mielestäni selkeästi paras julkaisemistasi malleista. Tuo putken naamioverkko voisi ehkä olla jollain sidottu paikoilleen, luulisi muuten ajossa irtoavan. Kyllä tämä on hyvä, Esa, älä aliarvosta työtäsi :)
On tosi hienot värit ja sävyt,ainoa mikä näissä usein ihmetyttää,onko kameras vai jossai,mutta sotilaiden puvut ovat kiiltäviä ? Ehkä ne eivät luonnossa kiiltele.Muuten näitä dioraamoja on hieno nähdä,tätäkin ilo katsella.
Timo - kiitos kehuista ja ei nähdä mallia huomenna, tulen pyörällä.

Pekka - kiitos ja ei sitten :-) Ehkä helle ja sen tuoma tekemisen tuska jätti *askan maun mallista.

Teppo - Kiitos! figut lakattu vallejon air matalla, joka ei ole ihan matta ja kieltämättä kuvissa kiiltää ikävästi. Katsoin vielä figuja "sillä silmällä" niin pinta on ihan ok, ehkä pikkaisen kiiltää ja elä sano mun vaimon kuullen että kameran vika, se on sen silmäterä :-)
On komea. On. Kivasti elävöitetty pikkudio. Tosiaankin..janokin olisi…jano tulee meikämaurille tällaisiin. En löydä vikoja, ja enpä niitä oikeastaan ole etsinytkään. Kokonaisuus ja aitous on silmille kaunis. Hienoa työtä ja pojot sen myötä.
Juhani 4.7.2009 21:11 Vastaa lainauksella
Komealta ja realistiselta näyttää, mielestäni paras, mitä olet laittanut näytille. Olisi mukava nähdä pari kuvaa lähempää. Asetelma herättää kysymyksen: Missä loput miehistöstä?
Timo - kiitos komeista kehuista.
Juhani kirjoitti:
Asetelma herättää kysymyksen: Missä loput miehistöstä?
Etsimässä vettä - heh!
Voihan tuohon vielä pari kuvaa mahtua - katsotaan suostuuko muija vielä kuvaamaan. figut ei kestä lähempää tuttavuutta
Kiitos kehuista.
Jos figuja ei lasketa mukaan niin tätä viittii katella muulloinkin. Telaketjujen kuraisuus näyttää jotenkin maalatulta ja sileältä etukuvasta katsottuna eli ei kovin realistiselta. Tämä on parasta Esaa tähän mennessä.
Kiitos Arto
Figut heikoin lenkki valuna ja mallattuina - tiedetään :-( Ei vaan tule tehtyä mitään ilman figuja, koska mielestäni ne antaa lisäarvoa mallille.)
Telat: maalattu melkein mustalla, ripaus hopeaa seassa. Säistetty migin pigmentillä ja pro modellerin washeilla. Kulupinnat lyijykynällä. Ehkä olisi voinut sävyttää niitä toisella pigmentillä ettei olisi niin yxtotiset? Toisaalta jos tankilla ajettu hiekkatietä ja nyt mukulakivetyksellä, niin voisi olettaa että niistä on ylimääräinen nauhta rapissut pois ja ne näyttää tuolta?
T.L. 4.7.2009 22:23 Vastaa lainauksella
Jos vedetään oletuskuvaan viiva keskelle poikittain, nousee mieleen kysymys… Miksi alapäässä on suhteessa yläpäähän PALJON enemmän tomua? Ei huono, mutta ei myöskään realistinen… ;) (En pisteytä) ;)
Komea on malli ja dioraama. Ainoa miinus minulta tulee pääaseen mustuneesta päästä.
Sanoisin että on hienosti tehty dio.Ei nyt äkkiseltään keksi motkottamista.
Komia on(taas!)!! Komppaan Paavoa.
Tero - En nyt yhdy mielipiteeseesi. Jos katon oman auton peltejä kun sillä ajaa märällä hiekkatiellä, niin kyllä se paksumpi kura kertyy sinne kynnyslistan tietämille ja hentoista pölyä löytyy ympäri autoa. Tankissa on kyllä pölyä joka paikassa - ehkä liikaakin. Huomasitko että sivussa olevat suojat joihin kuraus päättyy ovat kaltevat, joten voisi olettaa, että kura ei lennä niiden yli. Etu - ja takaosa kurattu rankemmalla otteella alapuolelta, koska sinne sitä kuraa olettaisi jäävän ja olen sinne myös laittanut huomattavasti enemmän kuivaa pigmenttiä kuvaamaan pölyä oletetun kurarajan yläpuolelle. Kiitos kommentista, mutta olen itse sitä mieltä että pölytys on realistinen - toki voin olla väärässä.

Mika - Kiitos. Pääase ei ole mustunut. Se on maalattu mustaksi. M10 kuvista päätellen se on musta tai saman värinen kuin tankki.
www.flickr.com/photos/[email protected]/279003292

Pate & Sepi Kiitos ja mukavaa sunnuntaita - muille myös.
Sodan aikasissa vaunuissa en ole nähny mustaa piippua notta eikös tuo ole vain museo vehkeissä.
Komea malli. Figuihin vielä hieman panostusta, ja telat raskaamman näköisiksi, niin puolikas lisää;)
Arto Junno kirjoitti:
Sodan aikasissa vaunuissa en ole nähny mustaa piippua notta eikös tuo ole vain museo vehkeissä.
Onkohan tästä fakta tietoa? katselin omista kirjoista ja ei nuista mustavalkoisista kuvista ota selvää. Putken pää on vielä helppo maalata vihreäksi, jos sen kuuluu niin olla.
Jouni Koski kirjoitti:
Komea malli. Figuihin vielä hieman panostusta, ja telat raskaamman näköisiksi, niin puolikas lisää;)
kiitos. Olen otettu annetuista tähdistä :-) eli näitä figuja en paremmaksi saa ja telojen painotusta ehkä yritän parantaa, jos vaihdan alustan parempaan - nykyinen sucks.
Kävin nopeasti googlettaa ja jopa museo vehkeissä tuo musta aseenpää on aika harvinainen.
Löysin refereistäni muutaman hyvälaatuisen kuvan ja niissä se on saman värinen kuin vaunu.
Mutta en sano että oisit tehny sen väärin.

Joka tapauksessa hyvin onnistunut TD. :-)
Täytyy vakavasti harkita maalausta.

Onnistuin näemmä taas tekemään mallin, jota ei kukaan muu ole sivustolle laittanut - outoa?
AKK 6.7.2009 11:49 Vastaa lainauksella
Hieno malli Esa. Pari huomautusta.

Ensinnäkin tummunut tykinputki, onko kyseessä mallintaa ruutikaasua? Hyvin harvoissa tykkimallissa ruutikaasu kerääntyy noin runsaasti tulijarruun. Jukka Purhonen on kirjoittanut kyseisestä "vanhentamisesta" erittäin hyvän artikkelin mallixissa.

Toisekseen vaunun painoefektiä voisi lisätä, vaunu niin sanotusti tuntuu leijuvan kivetyksellä kolmannessa kuvassa.
Terve ja kiitos
Putki saman vihreä kuin vaunu. Putken päässä oleva tötterö, onko se nyt joku supistaja anyway niin se on maalattu mattamustaksi. Nyt kuitenkin ilmeisesti sitä ei ole wwII vehkeissä maalattu mustaksi vaan se on mukaillut tankin väriä. Putken pään maalausta on varmuudella käyttänyt IDF.

Tela ongelma tiedostettu - tuli asennusmoka. Leijuvat kivek*** siis öö tiedän, että kuvissa se näyttää jotenkin hassulta, mutta minkäs teet kun kulupinta on niin korkea ja kova maa alla - hioa kulupintaa?

Anyway kunhan saan hommattua jostain kunnon pyöreän jalustan otan mallin vielä pikku työstöön ja korjailen mainitut puutteet. Vaihtelen sitten tuoreemmat kuvat ja lähikuvia myös.
Esa Heikonen kirjoitti:
ja elä sano mun vaimon kuullen että kameran vika, se on sen silmäterä :-)
, juu en sano ,kaksi asiaa on aina oikeassa, tarkentava kamera ja vaimo.Hyvä ,et sul on molemmat,mulla pelkkä kamera ;-)
Malli mukana huomenna Oulu kerholla eli tiukkaa kommenttia siellä kiitos!
Ottakaapa huomioon tuota tykinputken väriä miettiessänne että kyseessähän ei ole wanha kunnon M10, vaan brittikonversio 17pdr tykillä, eli samalla tykillä, jolla on varusteltu Sherman Firefly. Ja se "putken päässä oleva tötterö" ei ole supistaja, vaan suujarru, jonka on tarkoitus ohjata ampumisesta tulevia kaasuja sivuille ja taakse, mutta voi myös toimia jonkinlaisena suuliekinsammuttimena.
Olen maalannut suujarrun uudestaan päävärillä ja en ole sitä juurikaan "noettanut". Voiko olettaa että tämä suujarru noettuu käytössä?
Suujarrun "sisälle" jää jonkin verran nokea,suujarrua ja putkea on aivan turha sotkea muuten päältäpäin.
Kiitos