Pienoismallit.net

M247 sgt York

Ohessa muutama kuva parikymmentä vuotta sitten valmistuneesta Amerikkalaisesta M247 ilmatorjuntavaunusta. Vaunuja oli tarkoitus ottaa käyttöön yli 600 kpl, mutta vain noin 50 valmistettiin. Vaunun käyttöönotto peruttiin erilaisten teknisten ongelmien takia, joista tärkeimmät lienevät olleet riittämätön torjuntaetäisyys, hidas nopeus suhteessa taisteluvaunuihin joita olisi pitänyt suojata ja tutkaan liittyvät ongelmat.

Vaunussa oli 40 mm kaksois-Bofors nopeutetulla tulinopeudella ja se pystyi ampumaan liikkestä. Ammustäyttö oli 580 laukausta. Alustana oli M48:n alusta

Malli on Tamiya ja ainoat lisädetaljit ovat messinkilangasta tms. tehdyt kahvat ja koukut. Maalaus on tehty ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Naamiokaavio on jenkkien tuolloin käyttämä MERDC-kaavio, jonka ajatuksena oli, että vaihtamalla yhtä tai kahta väriä vaunu voidaan sijoittaa uudelle toiminta-alueelle (aavikko, Eurooppa, sademetsä jne). Aikansa tekele, siis oikeana vaunuja ja myös mallina.

t. Jake

Kommentit

Hieno malli erikoisesta laitteesta, kiitos kun lisäsit kuvat tänne. Ovatko telaketjut sarjan mukana tulleet?
Juhani 3.7.2009 11:01 Vastaa lainauksella
Onnistunut malli suuresta epäonnistumisesta. Todella siistiä työtä, kelpaa katsella nykyäänkin.
Vaunu on voinut olla huono mutta malli on ensiluokkainen.
OH 3.7.2009 16:22 Vastaa lainauksella
Masentavaa katsoa näitä malleja…eihän näistä löydä mitään kitisemisen aihetta :). Ruiskumaalaustaitosi on todella kadehdittavan korkealla tasolla. Hienoa työtä jälleen kerran.
Tervehdys ja kiitos kommenteista,

jep, telat ovat sarjan mukana tulleet eli sellaiset kumilenkki-versiot. Injektiovalettuja Irtoteloja taisi kyllä tulla samoihin aikoihin markkinoille, ja nuo ensimmäiset telat olivat muistaakseni Kuningastiikeriin tarkoitettuja. Ominaisuuksiltaan ne olivat sellaisia "ei toimivia".

t. Jake
Jälleen hyvä esimerkki, miten huolellisella kokoonpanolla ja peruspintakäsittelyllä saadaan aikaan loistava malli. Malli aikaa ennen Migin tuotteita jne.

Tuo jenkkien it-vaunu oli kuuleman mukaan aika susi. Maalinetsintätutka lukittui tykinputkiin jne. Muistaakseni tämä oli digitaalitekniikalla, kun sakujen Gepard oli analoginen.
1987 harrastuksena oli heiluttaa *ersettä diskossa 13 kaljan voimin ja harjoitella lisääntymistä mahdollisimman monen "vastustajan" kanssa.
Ei voi kuin ihastella työn jälkeä. Tämäkin sinun malli teki kismetit
Jyri No 3.7.2009 22:26 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno historiallinen malli. Omani tekeleeni tästä tuhoutui 90 luvun alussa ja se harmitti kovasti. Tähän olisi muuten voinut sen mukana tulleen kuskin laittaa.
Jotenkin tällainen kiinnostaa. En ole tankkia rakentanut liki 40-vuoteen. Siis tosiaan neljäkymmentä vuosikymmentä. Olen joitain arvioinut, mutta en ole selvillä näistä. Tekele on hieno ja tosihieno onkin. Jos ja kun teen tankin, niin se tulee olemaan tällainen historic-malli.
kuvat kertoo kyllä lähes kaiken osaamisestasi. Osaat tämän.
Mestarin jälkeä! En osaa näistä kuitenkaan masentua, koska on aina hienoa katsella mestareiden töitä. Sitä paitsi näistä voi yrittää ottaa opiksensa. Eh…
Moi ja kiitokset,

Taisi suurin osa näistä epäonnen vaunuista päätyä loppujenlopuksi lentäjien iloksi maalivaunuiksi! Oliko näissä miehistöä mallissa mukana, sitä en enää muista, mutta näin varmaan on ollut.

t. Jake