Pienoismallit.net

Blohm und Voss BV 138C

Saksalainen lentävä puukenkä

Blohm und Voss BV138 oli kolmella dieselmoottorilla varustettu saksalainen lentovene, joka pystyi parhaimmillaan pysyttelemään ilmassa yhteenmenoon yli 16 tuntia ja lentämään yli 4000 kilometrin matkan. Koneen nimeksi annettiin alunperin Seedrache (suomeksi Merilohikäärme), mutta konetyypin varsin erikoisen ulkomuodon takia sen omat miehistöt antoivat lempinimen Lentävä Puukenkä.
Koneessa oli myös varsin hyvä puolustusaseistus - 2 kpl 20 mm tykkejä kahdessa pyörivässä tykkitornissa ja yksi raskas 13 mm konekivääri. Tämä lentovene pystyi siis melko hyvin pitämään itse itsestään huolta vihollisen lentokoneiden hyökätessä - esim. varmasti tiedetään tämän kyseisen BV138C-tyypin ampuneen alas ilmataistelussa englantilaisen Bristol Blenheim pommikoneen ja amerikkalaisen Catalina lentoveneen.

Tästä mallista oli aiemmin täällä kuvia vuoden 2008 alkupuolella, mutta nyt otin uudet kuvat, kun tuossa kesäkuun alkupuolella säistin mallin entistä kärsineemmän näköiseksi.

Tämä pienoismalli kuvaa koneyksilöä, joka palveli hyisellä Jäämerellä vuonna 1943.
Mallisarja on italialaisen Supermodelin valmistama ja todella iäkäs - 1970-luvun puolelta. Vaikka siis sarja onkin noin vanhaa tekoa, niin sen laatu oli todella positiivinen yllätys - Italiassa näköjään oli 70-luvulla tosi korkealaatuiset mallimuotit & korkealaatuinen muovi ja tämän laatu on huimasti parempi kuin esim. saman aikakauden Revellin tai vaikkapa Monogramin virirtykset. Mallisarjan ikä näkyy oikeastaan vain siinä, että uppoviivoituksiin tottunut nykyajan mallari voi saada jonkinmoisen Paneelihepulin huomatessaan, että tämän mallisarjan paneelirajat ovat kaikki toteutettu kohoviivoituksina. Sarjassa on 144 osaa harmaasta muovista ja 15 osaa kirkasta läpinäkyvää muovia.
Sarjan omista siirtokuvista voi toteuttaa kolme eri koneyksilöä.

Kommentit

On kyllä upean ruma laitos! Taattua Raimo-laatua… Vetää ruiskuttelijan nöyräksi ;D olettaen, että Raimo jatkaa pensselilinjalla.
Silloin kun tämä oli aikaisemmin esillä tuli jo muistaakseni kehuttua kovasti.Mielestäni yksi parhaista,ellei jopa paras malleistasi.Vanhennusaste on sopiva merilentokoneelle eikä ole mennyt överiksi.
Jo on ristuksen ruma vispilä! Kaikkea ne insinöörit suunnittelee. :D Upeasti rakennettu ja varsinkin maalattu.
Anton Taipale kirjoitti:
olettaen, että Raimo jatkaa pensselilinjalla.
Juu, kyllä tämä on edelleen ihan vaan pensseleillä maalattu - tuossa viimeisimmässä säistämisessä olen käyttänyt apuna vesihiomapaperia, lyijykynää ja erilaisia pastelliliitujauheita.
upeaa työtä.
Juhani 1.7.2009 13:43 Vastaa lainauksella
Hieno kone ja harvinaisesta aiheesta. Kuvan perusteella tuosta yläpinnan vanhennuksesta tulee minulle enemmän mieleen pöly, jota luulisi jäämerellä olleen vähemmän.

Sinulla on kyllä julmetun laaja ja komea tuotanto, josta on täällä nähty varmaan vain pieni osa. Paljonko käytät viikossa aikaa mallailuun?
Juhani kirjoitti:
Kuvan perusteella tuosta yläpinnan vanhennuksesta tulee minulle enemmän mieleen pöly,

Paljonko käytät viikossa aikaa mallailuun?
Ei se yläpinnan vanhennus ole pölyä, se on huurretta :-)

Sanoisin, että joka ilta tulee jotakin mallailuun liittyvää tehtyä - varsinkin näin kesälomalla on tullut haisteltua muoviliimaa turhankin useinkin. En viihdy ulkona + 30 asteen helteessä - mieluummin rakentelen ilmastoiduissa sisätiloissa … ulkoilen usein sitten aikaisin aamulla, kun ilma on raikasta ja hapekasta.
Vaikeata on arvoida, että kuinka paljon viikossa käytän aikaa mallailuun - se vaihteleee kovasti, mutta sanotaan nyt vaikka 10 - 18 tuntia viikossa, nimittäin joskus pelkästään viikonlopun aikana kulahtaa helpostikin tuo 10 tuntia tähän harrastukseen.
bltltr 1.7.2009 13:58 Vastaa lainauksella
Vaikkakin koneen yltiöpäisen ruma ulkonäkö kielisi whatiffistä, niin kyllä se vaan totta on.. En voi käsittää mitä on ingenjöörin päässä liikkunut kun moista killuketta on suunnitellut. Ainakaan sitä ei esteettisten arvojen pohjalta ole suunniteltu. Kuitenkin hieno toteutus kaikkiaan mallarin osalta!
Onpa upea toteutus. Minkähänlaisilla sutiloilla sinä oikein maalailet? Halvat vesiväripensselit eivät varmaan kuulu varustukseen. Oli miten oli, on se komian ruma!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Minkähänlaisilla sutiloilla sinä oikein maalailet?
Sutiloitten laadusta en tingi - hankin aina omat sutini Helsingistä Hobby Pointista, koska siellä on varsin kattava valikoima korkeatasoisia siveltimiä. Toki ne ovat myös arvokkaampia kuin jotkin markettien Revellisudit, mutta mitäs siitä - jätän aina välillä jonkin pihvin tai olusen ostamatta, niin se sutien hinta ei tunnu missään. Lihasta ja kaljasta voi tinkiä, mutta ei sutiloitten laadusta ;-)
Kosander 1.7.2009 17:34 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Lihasta ja kaljasta voi tinkiä, mutta ei sutiloitten laadusta ;-)
Taisi tulla Raimolle kirjoitusvirhe. Piti kait olla: Lihasta voi tinkiä, muttei kaljasta ja sutiloitten laadusta…
Tohveli 1.7.2009 18:10 Vastaa lainauksella
Magnifico marca, buono lavoro! Heh, zoccolo. :)
Täältä käännös…
Kosander kirjoitti:
Taisi tulla Raimolle kirjoitusvirhe. Piti kait olla: Lihasta voi tinkiä, muttei kaljasta ja sutiloitten laadusta…
Anteeksi, minulla oli eilen tilapäinen mielenhärö. Nyt kun perjantai lähestyy huimaa vauhtia, niin kaljasta tinkiminen tuntuu hyvin pitkälti varsin mahdottomalta ajatukselta …
Tosi hieno!sääistys/kuluneisuus nappiin.Maalaus onnistunut komeasti:)
Ruma, mutta komea! ;)
Onko näköharha, vai irvistääkö neljännessä kuvassa sauma taka-ampumoiden välissä?
Jouni Koski kirjoitti:
Onko näköharha, vai irvistääkö neljännessä kuvassa sauma taka-ampumoiden välissä?
No kyllä siinä todella sauma näkyy, irvistämisestä voidaankin sitten olla useampaa eri mieltä ;-)