Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75 A

Tässä malli puolentoista vuoden takaa. Sarja oli typillinen hybridi, oli pääosin polystyreenimuoviin valettu mutta sisälsi runsaasti resiinistä valettuja osia sekä syövyteosia. En erityisesti pidä resiiniosista, vaikka ne tarkan valun ansiosta antavatkin paljon lisäilmettä malliin. Syövyteosina tuli tyypillisesti ohjaamoon mittaritaulu ja vyöt. Siirtokuva-arkki on Cutting Edgen ja piti hankkia erikseen. Siitä kiitos Martti K:lle Aleksis Kiven kadulle.
Rakentamiseen kului jälleen se tavalliset kolme kuukautta ja n. 75h. Maaleina on käytetty Xtracolorin sävyjä Helicopter green ja RLM 65. Musta on Humbrolin kiiltävä taitettuna hieman harmaalla.

Kommentit

Ohhoh. Malli on kyllä nimenomaan siisti. Kaikki maalaukset, paneeliurat, ruutivanat yms. ovat kauniit. Koko komeus loistaa työn hyvällä jäljellä. Lähes täydet pojot. Puolikas lähtee kiiltävästä pinnasta. Se kuitenkin lienee tarkoituskin. Nyt kääp katteeks!
Sam Susi 30.6.2009 18:17 Vastaa lainauksella
Nätti kuin sika pienenä! Komppaan Timoa; lähes kaikki täydellisen hienoa. Olen myös siinä mielessä Timon kanssa samaa mieltä, että kone kiiltää liikaa. Jos mittakaavaefekti otettaisiin mukaan, varmaan satiini-/puolikiiltävä lakka olisi ollut parempi, mutta hyvä se on näinkin.

Kyllä ihmettelen, jos joku aloittaa taas tuon "ei ole kulumia koneen pinnassa" -keskustelun.
Hienon sussun olet saanut aikaiseksi, vaikka nämä Special Hobbyn mallit eivät olekaan mitään Hasegawa/Tamiya -tasoa. Tuo maalipinta saisi ehkä olla enemmän satiini kuin kiiltävä. Tuo Xtracolorin RLM 65 ei mielestäni vastaa suomalaisten DN-väriä, se on liian harmaa. Vanhennusta saisi olla enemmän, mutta se on enempi makuasia.

P.S
Onko tuohon tuulilasin vasempaan reunaan jäänyt pala maskiteippiä? ;)
www.pienoismallit.net/galleria/malli_6105/kuva_55152/
Jessus että on hieno! realistinen ja rakennusjälki hienoa.
Erittäin nätti! Minusta tuo kiiltävä pinta + vähäinen vanhennus -yhdistelmä toimii mukavasti, vaikkei aivan realistinen olisikaan. Kivaa vaihtelua mattapintaisiin lähes loppuun ajettuihin ja kuluneisiin yksilöihin.

Tuo Xtran RLM65 tosiaan näyttää aika harmaalta, ellei olisi kerrottu, olisin varmaan veikannut sitä 76:ksi.
Mutta hyvin istuu mallin värimaailmaan, ei pomppaa silmille.
Hieno malli.
Kiitos tähän astisista kommenteista. Arvelinkin, että tuosta kiillosta tulee kommentteja. Lähdin mallissa siitä oletuksesta, että pirssi oli hiljattain tullut isommasta huollosta ja saanut päälleen sotanaamarin ja kun käytetyt maalit olivat kiiltäviä, niin konekin olisi vielä aika kiiltävä. Siksi myös vähäinen (=varovainen) vanhennus.

Tuo Xtran RLM 65 voi olla liian harmaata mutta mielestäni Humbrolin 65 on puolestaan liian sinistä. Mene sitten ja tiedä.
Jukopliut kun on siisti malli!! Maalisävyt ovat aika pitkälti makuasia. Tuo ainakin näyttää(on) todella hienolta! Hatun nosto ja syvä kumarrus!!
Miska 13.7.2009 21:44 Vastaa lainauksella
Ite olen kasannut vastaavan revellin 1:75mittakaavassa. Tämä on hieno! mikä valmistaja?
En tiedä varsinaista valmistajaa mutta laatikkoon pakannut tehdas oli Azur. Ostin sen aikanaan Kuivalaiselta ja luulen, että sitä saa sieltä edelleenkin ainakin tilaamalla.
Mauri Parantala kirjoitti:
En tiedä varsinaista valmistajaa mutta laatikkoon pakannut tehdas oli Azur.
Voisin veikata että mallin muotit ovat Special Hobbyn. En tiedä muuta firmaa mikä moldaisi 1:32 Sussua.
Malli on oikein hieno ja melkein täydet pisteet tulee täältä!
Jätte bra. Kiiltoa liikaa, mutta muuten täyrellinen.

Jaa, olipa tuota kiiltoa muutkin huomautelleet…