Pienoismallit.net

Fokker D.VII (O.A.W.)

Jasta 6, Lt Schliewen, 1918.

Fokker D.VII numero kaksi Eduardin Royal Class paketista. Tällä kertaa O.A.W. tehtaan valmistamana jossa eroja muihin tehtaisiin on esim. keulan jäähdytysaukot ja siniset siipiteipit. Mustavalkoinen raidoitus oli Jasta 6:n tunnus. Lt Shliewen on kuvattu koneessa elokuussa 1918 ilmaharjoitusten jälkeen. Hänelle kertyi kaksi ilmavoittoa joista molemmat Jasta 6:ssa.

Malli oli jälleen kiva rakentaa ja haastetta antaa nämä ziljoona siirtokuvaa ja maalauskaaviot. Jostain syystä tuo renkaiden välissä oleva siipi näyttää siniseltä, vaikka oikeasti se on purppuran värinen. Johtunee valaituksesta tai kamerasta tai molemmista. Takilointiahan näissä ei juurikaan ole, joten sekin nopeuttaa rakentamista hieman. Maaleina käytin Tamiyan akryylejä ja säistämiseen hieman Mig-pigmenttejä, värihuuhteluita, kuivapensselöintiä ja Tamiyan weathering master settejä.

Vielä olisi rakentamatta Fokkerin tehtaan rakentama D.VII jossa on hieman vaikeampi maalauskaavio, mutta siitä sitten myöhemmin.

Kommentit

veikka 28.6.2009 10:15 Vastaa lainauksella
Hieno maalauskuvio maalasitko ruiskulla.
En voi kommentoida! Alaleuka putosi näppiksen päälle! Vartoos vähän kun kelaan sen takaisin…

Mikko
No niin…

Vanhennuksista ruveten aivan ensiluokkaisen hieno!

Aina kuitenkin löytyy parannettavaa siihen viimoiseen Royal Class Fokkeriisi: Ohjaamon sivuseinien detaljit kannattaisi mielestäni hioa pois sisäseinän lozenge-siirtokuvan alta ja skrätsätä rungon teräsputkia ja tukijänteitä esittävät detaljit siirtokuvan päälle. Referenssejä löytyy netistäkin:

Fokker D.VII Cockpit

Jasta 6:n raitanokka-fokkereita on muuten nähtävissä filmilläkin Tony Fokkerin heinäkuussa 1918 kuvaamassa pätkässä. Muitakin JG 1:n fokkereita on filmille tarttunut. Klipin lopussa on aineistoa melkein vuotta aiemmalta ajalta, mm. Werner Voss Fokker F.I 103/17:n ohjaimissa. Välillä nähdään myös Fokker E.V ja D.VI ja paljon paljon ässiä. Natsi-Hermannikin poseeraa kameran edessä kyllästymiseen asti. Steven Spielbergin arkiston filmillä!

A. Fokker films: von Richthofen, Goering, WWI flying aces, Fokker

Mikko
Panin Fokkereitasi näytille myös The Aerodrome -saitille. Toivottavsti et tykkää pahaa! ;-)

The Aerodrome Forum: Models: Most memorable WW1 dioramas & unique builds

Mikko
Kiitos kommenteista!

Mikko, ei haittaa vaikka laitoit kuvia Aerodromelle! Tuohon ohjaamon sivuseiniin tullakseni niin huomasin sen liian myöhään että niinhän se olisi kannattanut tehdä. Se tosin on jo liian myöhäistä siihen kolmanteenkin Fokkeriin, koska rakensin nuo ohjaamot samaan aikaan :) Mutta on minulla vielä noita Fokkereita varastossa.

Mika
veikka kirjoitti:
Hieno maalauskuvio maalasitko ruiskulla.
Kuviot on tehty siirtokuvilla.
Tally-ho 28.6.2009 15:07 Vastaa lainauksella
Suorastaan mykistävän hieno. Itse en löydä mallistasi mitään nokan koputettavaa. Täytyy jossain vaiheessa itsekin yrittää WWI-hävittäjän rakentamista. Jotenkin vain se vaijerien asennus hirvittää!!
Ei tuota aivot valituksen sanaa. Viisi *****.
Hieno on, ei voi muuta sanoa!:)
Tosi upea! Itse en ole juurikaan I ms rakkineisiin sotkeutunut, olen vaan kateellisena katsellut kuinka hienoja malleja osaavat rakentajat saavat niistä aikaiseksi. Nuo mallisi vähäiset takiloinnit näyttävät hieman paksuilta, liekö sitten kyse valokuvan vääristämästä totuudesta.
Mutta muuten malli on suorastaan mykistävä.
Tuosta vaan potkuri pyörimään ja ilmojen teille :).Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!
???????????????? Eh…Mitä ihmettä voi sanoa muuta kuin five points and an owl to your forehead!!