Pienoismallit.net

Honda RA273

Ensimmäinen F1 kilpa-automallini. Tamiyan RA273 oli 1968 detaljeiltaan sensaatiomainen mutta tänä päivänä mallissa ei ole juuri kehumista. Tuntui että joka osaa sai hioa ja kitata tosissaan, yksityiskohtia puuttui paljon. Ei mikään miellyttävä kokemus.

Valitsin kohteeksi Richie Gintherin 1966 Meksikon osakilpailussa neljänneksi ohjaileman yksilön, ja pyrin mahdollisimman tarkkaan detaljointiin. Lopputulos vastaa muuten aika hyvin esikuvaansa, mutta jäi viimeistelyltään epätyydyttäväksi. Maalipinta on roskainen ja tuhruinen, ja siirtokuvissa on pari rumaa ryppyä. Vuoden mittaisen, epäonnisen rakentelu-urakan aikana opin paljon uusia tekniikoita ja onhan tuo esineenä menevän näköinen vitriinissään.

Lisäkuvia ja -tietoa englanniksi täältä

Kommentit

Kaunis kuin mikä!

Nämä olivat kunnon rasseja. Ei noihin aikoihin paljon maaefekteistä ja kersseistä tiedetty. Kuljettajien taidot ja moottorien ominaisuudet taisivat ratkaista kisat.

Siistiä työtä, maalipinnnan "roskaisuus" ei ainakaan kuvissa käy silmään. Metallivärit mm. pyörätuissa ja sylinterin kannessa ovat onnistuneet mainiosti. Letkujen, vaijereiden ja muiden härpäkkeiden lisäys tuo myös ilmettä peräpäähän - bensaletkukin on keltainen kuin 109 Mersussa. Kaiken kruunaa tuo hämmentävä valkoinen pakosarja. Ihan kuin nuori jättiläiskalmari olisi lätkäisty koneen päälle.

Pitäisiköhän itsekin laittaa joku kulta-aikojen formula harkintaan? Nuoruudessa kasatusta Keijo-Williamsista taitaa olla neljännesvuosisata…

t. Klaus
No ainakin näiden kuvien perusteella maalipinta näyttää hyvältä. Kyllä nuo 1960-luvun Formulat olivat miehekkäitä ilmestyksiä - vaati varmasti kuskilta kovaa asennetta painaa tuollaisessa kiulussa istuessaan kaasu pohjaan - huh huh. Nostalginen ja hieno malli - oliskohan jossakin vielä myynnissä legendaarinen Tamiyan malli kuusipyöräisestä sinisestä Tyrrellistä?
Raimo Leino kirjoitti:
oliskohan jossakin vielä myynnissä legendaarinen Tamiyan malli kuusipyöräisestä sinisestä Tyrrellistä?
Lucky Modellilta hintaan 20,77€ postikuluineen:
www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=TA%2020053

ja Tietonikkaristakin pitäisi löytyä hyllystä hintaan 35€.
Upea väpytin. On se hermoja kysynyt, kun tuollaisella päästelee mutkiin. :) Mahtavan näköinen tuo konehuone.
Pekka Muikku kirjoitti:
ja Tietonikkaristakin pitäisi löytyä hyllystä hintaan 35€.
Sairaan halpa! Ja mallina tietääkseni paljon parempi kuin tämä Honda. Tamiya on muuten jokin aika sitten uudelleenjulkaissut myös Jackie Stewartin mestaroiman Tyrrell 003:n metalli- ja fotoetsiosin.
Marate 27.6.2009 18:47 Vastaa lainauksella
Hieno on, ja saa hyvät pojot vain siksi, että 60-luvun F1:set oli miesten autoja.
Oliko yläosan väri todella noin beige, vai valkoisempi?
Onko kuvissa renkaiden koverapinta jo korjattu vai vasta kuvien jälkeen? Tuohon aikaan ei renkaat vielä olleet kovin "suorakulmaisia", vaan niissä oli jäljellä hienoinen kuperuus.
Käytin Tamiyan suosittelemaa "racing whitea", käyttämäni lamputkin taitavat liioitella sen keltaisuutta. Renkaat tosiaan ovat tällä hetkellä liian koverat, huomasin sen vasta eilen kuvia ottaessa. Pitäisi olla lievästi kuperat, tai edes suorakulmaiset, näyttääkseen kunnollisilta. Koveruuden korjaaminen olisi nyt melkoinen savotta, ja renkaiden mattalakkaus kärsisi väkisinkin. Ehkä joskus…

Tässä kuva esikuvasta. Ja toinen.
Näistä väpyttimistä en paljon tiedä. Mutta mallina on kyllä komea. Eikä tuo maalipintakaan ole hassumpi. Auto on kaunis ja legendaarinen. Kommee on.
paavo p. 8.7.2009 21:37 Vastaa lainauksella
Juu, komia on! Vielä erityismaininta lisätyistä detskuista. Oisit vielä laittanut sen 3D-kuvatuksen tänne, mikä sulla oli F1M-sivustolla :-).