Pienoismallit.net

Dodge RAM + Shelby GT500

Tilaustyönä syntymäpäivälahjaksi rakennettu autotallidioraama. Käytetyt rakennussarjat: AMT Dodge RAM Dually, Revell: '69 Shelby GT500, Fujimi: Garage&Tools. Lisäksi paljon osia miljoonalaatikosta.

Kommentit

No huh huh! Tutunnäköinen kaaos sekä omasta, että parista muustakin tallista. Joko lahja on annettu, vai esitteletkö täällä jo ennakkoon?
Paljon mainiosti toteutettuja yksityiskohtia, ei näitä ihan lyhkäsellä katsomisella kerkiä edes arvioimaan. Kuvat jää pakostakin vähän ahtaiksi. Noi lattiakaivoon (toivottavasti öljynerotuskaivo) tulevat valumat ei ihan istu silmään, ainakaan noissa halleissa missä itse olen valutellut ei kaadot ole ihan tolleen toimineet.
Todella hienosti toteutettu dioraama, jossa on elämän meinikiä ja upeita yksityiskohtia. Jos joskus automallit ovatkin hiukan kliinisiä ja hengettömiä, niin tässä ei sitä vaaraa todellakaan ole. Mahtavaa työtä!
Iltsu 25.6.2009 14:35 Vastaa lainauksella
Hieno diodraama, ehdommasti viikon malli ainesta
Hyvä kokonaisuus. Rakennusjälki ja maalaukset pääosin hyvät, kamatkin näyttäisivät olevan hyvin skaalassa. Hallin tukirakenteet näyttävät liian puhtailta ja koskemattomilta(kts. seiskakuva), niihin on varmasti nojailtu ja otettu tukea öljyisillä ja muutenkin likaisilla käsillä ja haalareilla.
Ideaa on ja detaljointia paljon, mut jotenkin nyt jää kyl kaipaamaan enemmän lähikuvia itse aiheista eli autoista.
veikka 25.6.2009 14:50 Vastaa lainauksella
Tosi hieno varsinkin kaikki yksityiskohdat ehdottomasti viikon malliksi. :)
Voi suorastaan haistaa bensan, rasvan ja öljyn hajut. Kyseessähän on tietysti tässä verstaassa tehtävä ensimmäinen viritys, eikö? Siinä syy seinän, ovien, lattian ja kaapin siistiin ulkonäköön! Aivan mahettoman hieno!!!
Hieno ja erilainen dioraama. Siistä työtä ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Riittää tiirailtavaa pidemmäksikin aikaa. Seinien siisteys ja tuo öljyvana kaivoon, ei jostain syystä oikein istu kokoaisuuteen. Makuasia kuitenkin :)
Voiko tuota tuon paremmin enää tehdä? :) Mielettömän hieno.
Upeeta ja mahtavaa! Todella aidon oloinen mallitalli. Napinaa osoittaisin minäkin noihin puhtoisiin pylväisiin. Myös ikkunat voisivat olla hieman likaisemmat ja lattialla saisi olla irtohiekkaa. Varsinkin irroitetun pyörän kohta kaipaisi hiekkaa. Miten ihmeessä kaikki nuo purkit ja purnukat on tehty?
Kyllä saa monttu auki vahdata kun on niin uskomatonta jälkeä! Ei yksistänsä täs vaan myös muissa sun malleissa. Ehdottomasti viikon malli ainesta! :)
On muuten nätti ja todella tarkasti tehty! aikaa on varmasti menny monta tuntia
Todella mukavaa katsottavaa, plussaa noista "tuhansista" pienistä yksityiskohdista! Tämän tarkkailuun voi upota tovi jos toinenkin..
no nyt on kyllä hieno ja ennenkaikkea realistinen dioraama! viikon malli?
No on hienoin dioraama jonka olen aiheesta nähnyt. Ja sitten tuo tallin seinien puhtaus itselläni tallissa rakennettu pari Rotkea ja toinen ihan kilonpaloina ollut ja seinät edelleen viti valkoiset. Heh sielä tehtiin autoja eikä nojailtu seiniin nääs. Lattia kaivon kaltevuudet nyt sitten taas voipi olla mitä tanasa, tekijästä riippuen. Itseäni sykähdytti tuo ruustukki ja pajavasa autonrenkaan päälä heh saatu ergonominen työ korkeus. Siis aivan upea. Olisi upeaa olla lahjan saajana.
Uskomaton dioraama, melkein täydellinen. Ainoastaan valumat lattiakaivoon näyttävät jotenkin omituisilta, ikäänkuin harmaalta hiekalta eikä niinkään nesteeltä.
Tässä on kyllä sellainen dio, että sitä jää katselemaan jo toista kertaa. Tällä sivulla joudut kyllä tyytymään 5 tähteen, edes papukaijaa en voi antaa;)
Ihan älyttömän upee.Ainut asia mikä puuttuu on jokaverstaan vakiokamaa eli tyttökalenteri,mutta sekään ei estä antamasta täyslaidallista.
Tohveli 26.6.2009 09:15 Vastaa lainauksella
Viikon malli on löytynyt! :)
K.Tanner 26.6.2009 13:20 Vastaa lainauksella
Todella hieno dioraama. Paljon hienoja yksityiskohtia. Jotenkin toi ruustukkikin, aivan kuin ne oikeat siniset ruustukit pajoilla.

Likaa tosin jos vähän sais seiniin, kädenjälki ovessa tms?

Ihan ajatuksena tuli mieleen, olisiko täsä vähempi enemmän? Tavaraa on niin paljon että ahdistaa melkein.. Mene ja tiedä.

Jokatapauksessa viisi tähteä annoin.
No nyt oli melkoisen hieno!
Muistuttaa jotenkin etäisesti meidän tallia vaikka ei siellä ihan GT500:sta Tai Ramia olekkaan, Yksi 70- Barracuda vaan, ja sekin kohtalaisen surkiassa kunnossa.

Hiano malli joka tapauksessa!
Kaikkeen sitä volkkaria pitää tunkea!
No, ei vaineskaa hieno on malli. Viisi tähteä.
(Kuinka moni huomasi VW-kuraläpän?)
oliks tää nyt kellekään yllätys et viikon malli :) tosi yksityiskohtainen ja paljon työtä vaatinut malli. ehdottomasti ansainnut tittelinsä. ei olis "kuukauden malli" yhtään liioiteltua
Marate 6.7.2009 18:44 Vastaa lainauksella
Hieno on, todella hieno.
Samoja huomioita kuin muutamilla muillakin, lisäksi lattian siisteys, ja mm valokatkaisijan puhtaus ja ehkäpä tuo Dodgekin voisi olla hieman rupuisempi tai ainakin likaisempi, tuntuu nimittäin siltä, että tuossa pajassa ei pikku kolhut työautossa haittaisi, kun ei edes öljyjä kerätä astioihin (missä muuten näkyvät ne edellisten autojen valumajäljet?).
Noilla lattiakaivoon menevillä "vanoilla" olen tarkoittanut kuvata pinttynyttä likaa, joka on muodostunut ehkä useamman siivouksen/harjauksen yhteydessä. Ok, hiukan liian tummat niistä tuli, joten ehkä ajatukset vievät liiaksi öljyyn. Eihän tässäkään tallissa nyt kuitenkaan ihan suoraan kaivoon öljyjä lasketa, vaan ne kerätään talteen, jopa parasta aikaa, kuten tarkkasilmäisimmät saattavat huomata. Dodgen likaisuus ei oikein noista kuvista välity, mutta tuulilasi antaa hiukan viitettä siitä, ettei pesulla ole käyty ihan hetkeen. Malli on kuitenkin jo luovutettu lopulliselle omistajalleen ja ensireaktiot ovat olleet odotetunlaiset: "just tollanen kasettisoitinhan tuolla meidänkin tallissa on…" Tässä dioraamassa pääasia on ollut luoda mielikuva lahjan saajan tallista parin vuoden päästä, keskittymättä siihen, onko seinissä nyt varmasti riittävästi likaa vai ei. Tavoitteessa on kuulopuheiden mukaan onnistuttu.
Marate 12.7.2009 21:30 Vastaa lainauksella
Ovelaa on se, että itse mallari määrittelee kuinka onnistunut malli on, ei varmaan ihan ok noin periaatteellisesti?
Marate kirjoitti:
itse mallari määrittelee kuinka onnistunut malli on, ei varmaan ihan ok noin periaatteellisesti?
Mielestäni se on ihan ok, mutta vain yksi mielipide muiden joukossa.
Marate kirjoitti:
Ovelaa on se, että itse mallari määrittelee kuinka onnistunut malli on, ei varmaan ihan ok noin periaatteellisesti?
Mitähän tässä tarkoitetaan?
Eero Kumanto kirjoitti:
Marate kirjoitti:
Ovelaa on se, että itse mallari määrittelee kuinka onnistunut malli on, ei varmaan ihan ok noin periaatteellisesti?
Mitähän tässä tarkoitetaan?
Ettet ole tyytyväinen rakentamaasi dioraamaan.

Saman ajatusmallin mukaan tässä ketjussa on sinulle myös kerrottu kuinka likaiset seinät tuolla pitäisi olla.

Hämmentävää eikö totta?

Tässähän arvostellaan osittain kuvitteellista dioraamaasi, eli sinun omassa päässäsi muodostunutta kokonaisuutta, jonka olet käsiesi avulla loihtinut meidän kaikkien nähtäväksi kolmiuloitteeseen muotoon.

Tähän lopetan negatiivisen osuuden, koska ilman negatiivistä palautetta ei ilmeisesti voi antaa palautetta.

Dioraama on hieno t.vellu
vmk kirjoitti:
Ettet ole tyytyväinen rakentamaasi dioraamaan.
Nyt selkeyden vuoksi sellainen huomio, että näin en ole missään vaiheessa todennut. Tekstiäni on tulkittu väärin, mikäli tällainen kuva on muodostunut. Olen erittäin tyytyväinen tähän malliin, vieläpä sen ollessa ensimmäinen varsinainen dioraamani.
Tässä löytyy hienosti mielikuvitusta, huumoria ja taiteellisuuttakin joka itselle kolahtaa isosti! Nuo siisteyden eipäs/juupas -jutut jätän väliin kun olen nähnyt sellaisenkin 18 vuotta toimineen pienkonekorjaamon joka näytti "viimeyönä remontoidulta". Omistaja vain tokaisi ihmettelyyni että se on osa kannattavuutta kun tavarat löytyy ja asiakkaat viihtyy…ei ihme että niitä näytti yhä riittävän.

Tässä diossa on kasapäin mukavaa tunnelmaa joka varmasti välittyi lahjan saajallekin, on hienoa että mekin voidaan osallistua siihen tällä palstalla. Siitäkin viisi tähteä noiden aiemmin mainittujen lisäksi. Yksityiskohdat erikseen ja kokonaisuutena muistuttavat katsojaa monesta tutusta tilanteesta, tunteesta ja tarinasta. Se lienee tämän jutun ydin joka on onnistuneesti tavoitettu, taitavalla kädellä toteutettuna.

Lopuksi dioraamoista vähemmän tietävän kysymys, onko tuohon mallin valmistajan kilpeen erityisiä protokollia tai käytänteitä? Tätä katsellessa heräsi ajatus voiko kilvenkin pistää jollain kutkuttavalla dioraaman henkeen sopivalla tavalla osaksi teosta? (Mainostaulu "Raahaa sinäkin raatosi E. K:n diopajaan") :D

Kiitos vielä Eerolle hienoista fiiliksistä, kunpa sais sen oman 1:1 peltimallin jonnekin tuollaiseen pajaan hitsailtavaksi, valitettavasti oma ikänäkö esti todentamasta oliko se migi Kemppi vai Telwin…
Nikkeli 6.8.2009 12:28 Vastaa lainauksella
Mistä oot saanu ton alustan & hitsikoneen
Ettei olis hitsikone Fujimin garagesarjasta ja alusta itse tehty. Eero voi kertoa itse paremmin. Mielestäni tämä on kokonaisuutena upea dioraama, kaikkine yksityiskohtineen. Tarkkaan olen mallia katsellut useaan otteeseen ja silti huomaa aina jotain uutta. Jospa joskus innostus itekkin väsäämään jotain vastaavaa, mutta sitä ennen on vielä paljon opittavaa. Fujimin sarja löytyy jo, ku vaan uskaltas alottaa :D Täydet pojot, oli siellä seinissä likaa tai ei ;)
Ai vitsi, että on HIENO! Jotain samantyylistä oon itekin ajatellu alkaa kehittelemään kunhan vaan saan aikaseks. Mut varmasti tulen ottamaan mallia ja ideoita tästä mallista. Miten noi maaseuden tulevaisuus lehdet on tehty?
Janne Herajärvi kirjoitti:
Ettei olis hitsikone Fujimin garagesarjasta ja alusta itse tehty. Eero voi kertoa itse paremmin.
Hitsikoneeseen tein tuon peltikotelon styreenistä ja tulostin siihen siirtokuvaksi logon. Kaasupullo sen sijaan on tuosta Fujimin sarjasta. Alusta on rakennettu puusta ja se ei ole minun tekemä. Tallin lattia ja seinät ovat mdf:ää.
Henri Mäki kirjoitti:
Miten noi maaseuden tulevaisuus lehdet on tehty?
Kansikuva on tulostettu tavalliselle paperille. Paperi taitettu niin, että muodostuu kannet, väliin tehty muutama sivu skissipaperista. Sivut liimattu yhteen ja lopuksi hiukan taiteltu ja tehty pientä ryppyä.
Nasu 6.11.2009 17:10 Vastaa lainauksella
Siis tosi hieno! Miten tällaisia voi edes osata rakentaa??
Massey Ferguson- aihe korvaa hyvin tyttökalenterin. Erittäin hienoa jälkeä.
Aku Saari 10.3.2010 15:13 Vastaa lainauksella
hieno on tosiaan
MAHTAVA!!!Ei ihme,että on ollut viikon malli!Mulla taitaa olla toi sama revellin shelby:)
GasMonkey 26.5.2010 20:19 Vastaa lainauksella
Siis jotku vaan näköjään osaa kaikki yksityiskohdat kalenteria myöten ovat lähestulkoon virheettömiä aivan LOISTAVA taideteos!!
Mun mielestä huvittavaa luettavaa, seinät on puhtaat… Kuinka moni menee talliin, likaa kätensä ja nojailee seinään. Tuollaisista mun mielestä tarvitsisi nipottaa, kun malli on näin hieno, tämä on kyllä yksi hienoimmista malleista, mitä olen koskaan nähnyt, täysin ansaittu viikon malli titteli!!! Loistavaa työtä.
Jos pitäisi antaa 4-10 asteikolta arvosana niin antaisin 9+
Mä en saanu mun Shelbyn taka paneelia tai jotain vastaavaa millään sopimaan joten se makaa vieläki keskeneräsenä pöydällä
hemuli- 25.6.2011 14:29 Vastaa lainauksella
mahtavaaaaa
Isännällä on kyllä taito hyppysissä, ei voi muuta sanoa. Teen Shelby Cobralle autotallia ja tässä vähän referenssiä haen =)