Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109 K-4

Olen rakentanut tämän "uuden" mallariurani aikana monen monta lentokonemallia mutta erityisen lähellä sydäntäni on Sataysi Mersu, joita olen rakennellut kaikissa mahdollisissa mittakaavoissa toistakymmentä.
Tässä on näytteeksi Bf109 K-4. Sarja on tuttua ja turvallista Tamigava shake'n bake laatua. Maalattu Extracolorin emaleilla. Rakentamiseen kului aikaa noin 60h. Sarjassa on käytetty Eduardin syövyteosasarjaa ja sarjan mukana tulleita laadultaan erinomaisia siirtokuvia.

Kommentit

Hienon näköinen mersu, ainoa asia mikä jäi vaivamaan on nuo sisemmät laipat. Eli ylempi osa laipasta on koholla mutta alempi taas alaasennossa. Kaikissa kuvissa mitä olen nähnyt niin tuo ylempi osaseuraa alempaa osaa.
Piirustuksissä näyttää siltä että olisivat saman työntötangon päässä joten pitäisi toimia aina yhdessä.
Kiitos kommentista. Olen miettinyt noita laippojen sielunelämää ja tutkinut kirjakaupalla Mersukuvia ja luullut tulleeni mallini esittämään tulokseen, eli että ylä- ja alapuolinen osa elävät omaa elämäänsä. Olisiko kyse siitä, että laippoja laskettaessa ala-asentoon niin ylempi- kuin alempikin osa laskeutuvat alas. Jos taas jäähdytysjärjestelmä tarvitsee tehoa lisää niin tällöin ylempi osa saattaa nousta siiven yläpuolelle. Mene ja tiedä sitten. Katsopa kuitenkin tätä kuvaa.
www.one-o-nine.com…play.php?lang=en&auth=e&name=version_display&fotonummer=4483
Tämän perusteella mallini on oikein.
Tutkiskelin tuota toiminta piirosta uudelleen, näyttää siltä että tuo sisemän laipan yläosa seuraa sekä laippojen asennusta että jäähdyttimen edessä olevaa ilmanohjainta.
Vaikka yleisesti tuo ylempi laippa osa on kuvissa alaasennossa niin tuo mallissasi oleva vaihtoehto näyttää ihan teknisesti toimivalta.
Kunhan pääsee käsiksi tuohon lentäjän manuaaliin niin selviää varmaan paremmin laippojen toiminta… alkoi iteäkin nyt kiinostamaan seuraavaa mersu mallia varten.
109lair.hobbyvista.com/techref/systems/cooling/f_flaps.htm

Tuolta löytyy hieman tietoa noista jäähdyttimen laipoista.
Pete N 22.6.2009 17:15 Vastaa lainauksella
Upea mersu, maalaus on ensiluokkainen! Sotakoneeksi ehka hieman liian kiiltava ja 'siisti' minun makuuni.
Kiitos kehuista kollegat.
Tuo kiiltävyys on aina makuasia. Tosi oli kuitenkin, että käytetyt maalit olivat kiiltäviä ja koneita vielä vahattiin kiiltäviksi. Toki ne ajastaan kauhtuivat sään ym. vaikutuksesta mutta K-sarjan Mersuja tehtiin muistaakseni vasta -44 loppuvuodesta alkaen, joten tämänkin esikuva lienee ollut aika kiiltävä.
Jos kidusten yläpuolinen laippa on noin ylhäällä kuten mallissasi, laskusiivekkeiden pitäisi olla yläasennossa, jäähdyttimen kidukset toimivat samalla laskusiivekkeinä ja seuraavat niiden asentoa.
Tästä näkyy hyvin kidusten liikerata, mikä on yläsiivekkeellä ylöspäin hyvin pieni:
109lair.hobbyvista.com/techref/systems/cooling/f_airflow.jpg

Hienon mersun olet kasannut, ei tuo kiilto niinkään haittaa, paneelirajat mielestäni liian tummat. Kansallisuustunnuksethan maalattiin oikeissa koneissa kiiltävillä maaleilla.