Pienoismallit.net

Cowboy

Tätä tuli väkerrettyä pitkään ja hartaasti. Osittain syystä että malli oli vaikea laittaa kasaan ja osakokonaisuudet piti maalata ennen kokoamista. En oikein tykännyt alkuperäisestä päästä: www.hfmodeling.com…modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3309. Tilalla on Andrea Miniaturesin Rob Roy vaihtopää. Joitain hapsuja lisäilin "housuihin", muuten figuuri on rakennettu suoraan laatikosta.

Maalauksessa toimi esikuvana elokuvan "Huuliharppukostaja" keltatakkiset pahikset :-)

Kommentit

Maalaustyylistä ja -jäljestä tunnistaa jo tekijän:)
Ei pahemmin voi työnjälkeä kritisoida, mutta naaman väri on vähän outo. Hanskat ovat melkein samaa tummanpunaista sävyä.
Sam Susi 17.6.2009 13:22 Vastaa lainauksella
Jahas… Ja taas huipputyötä. Ei tuosta löydy mitään valittamista, vaikka kuinka etsisi. Uskoisin tämän olevan viikon malli.
upeaa. kerrassaan upeaa…
Komeata jälkeä. Heppu muistuttaa jotenkin Kevin Costneria. :)
Oikein hieno malli. Vähän karu fiilis jää tuosta alustasta, olisiko jotenkin minun makuun liian pieni tms.
Olin taas itse kehumassa just tuota naamaa, tuolleen ne mitalit Eurossa irtoaa. Tosi hyvä malli, vissiin Koviksen tähänastisista paras!
Hevos-parka, kun joutuu niin jyrkkää rinnettä laskeutumaan. Muuten täydellinen malli, mutta tosiaan hevosta kiusataan ;-)
Jälleen taattua laatua Petriltä.
Takki ja hevonen kerrassaan upeasti maalattu kuten tietenkin koko figuuri. Tosiaan tuossa ensimmäisessä kuvassa naamasta tulee mieleen Kevin Costner. Tästä on hyvä ottaa oppia missä huipulla mennään!
Harkiten maalattu ja tasapainoinen kokonaisuus. On se hyvä että joku osaa maalata akryyleillä. Anteeksi dissaus, mutta paras osa koko mallia on mielestäni maasto. Maasto on jotenkin…huolellisempi ja luonnollisempi tuotos.
Tohveli 17.6.2009 17:10 Vastaa lainauksella
Upea malli, todella hienosti maalattu hevonen, figuuri, sekä alusta.
Tämä voi olla äärimmäisen nipottavaa pilkunviilausta, mutta vihertääkö hevosen silmän yläpuolinen nahka? ;)
[img]http://www.pienoismallit.net/profiilit/2152/kuvat/kuvapankki/kuva_54587[/img]
Malli on toki muuten virheetön.
Marate 17.6.2009 17:18 Vastaa lainauksella
Näin pienen mallin maalaaminen on todella taitoa vaativaa, ja siksi kuvat ovatkin siinä mielessä raakoja, että ne tuovat esiin asioita joita ei aitoa mallia katsellessa edes huomaa.
Tämä luritus sikiää siitä, että kuvissa malli näyttää hieman posliinipatsaalta, jotain epäaitoa tuossa on, mutta mallina hemmetin hieno.
Taattua laatutyötä jälleen! :)
Tuo hevosen maalaus on mielestäni erityisen hieno, siihen kun muutenkin yleensä kiinnitetään vähemmän huomiota. Lihasten varjostukset ja turkin jäljittely maalaamalla on tehty taidokkaasti.
Toukkanen kirjoitti:
Tämä voi olla äärimmäisen nipottavaa pilkunviilausta, mutta vihertääkö hevosen silmän yläpuolinen nahka? ;)
[img]http://www.pienoismallit.net/profiilit/2152/kuvat/kuvapankki/kuva_54587[/img]
Tuo johtuu kuvan väritasapainosta.
OH 17.6.2009 18:00 Vastaa lainauksella
Todella hienoa työtä, kuten aina. Miten olet toteuttanut hevosen turkin/karvoituksen maalaamisen? Samalla tavalla kuin RAIN MARKS:t vai jollain muulla menetelmällä?
Kyllä tuota kannatti pitkään tehdä Petri. Mykistää …jälleen.
Hienoa Herra Kovanen, kerrassan hienoa. Kyllä susta vielä figumallari tulee.;)
OH kirjoitti:
Miten olet toteuttanut hevosen turkin/karvoituksen maalaamisen? Samalla tavalla kuin RAIN MARKS:t vai jollain muulla menetelmällä?
Kiitoksia kovasti kommenteista. Turkkia jäljittelin ohuella siveltimellä. Maaleina käytin Vallejon air maaleja ja inkkejä. Niissä on sopivan pieni pigmentti.
Marate 30.6.2009 21:43 Vastaa lainauksella
Nyt hieman pitempään mallia katsottuani voisin määritellä tuon mainitsemani posliinipatsas vaikutelman syyn, eli nuo liioitellut valo/varjokohdat ovat syy vaikutelmaan. Vaikkapa hemmon kasvot, ei oikean henkilön kasvojen väri ole noin suurella kontrastierolla varustettu.
Figuurimaalauksessa usein valoja ja varjoja korostetaan tahallaan, jotta ne erottuvat paremmin pienestä koosta huolimatta.
Marate 1.7.2009 11:08 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
Figuurimaalauksessa usein valoja ja varjoja korostetaan tahallaan, jotta ne erottuvat paremmin pienestä koosta huolimatta.
Ymmärrän, mutta eikö korostuksen tule olla sellainen, ettei sitä huomaa vaan kohde näyttää luonnolliselta juuri oikean korostuksen ansiosta?
Pitäiskö mallienkin osalta määritellä optimi katseluetäisyys kuten mm tauluista joskus sanotaan, eli ei liian läheltä?
Ehkä se on enemmän makuasia, itsekin tykkään maalata figuurini hieman karrikoiden, jotta ilmeet ja tunnelma tulevat paremmin esille. Ainakin kuvissa katseluetäisyys tuppaa olemaan yleensä vähän liian läheltä.
Itselleni pärstästä tulee mieleen mm. Kevin Costnerin ja Harrison Fordin sekoitus, johon on lisätty ripaus Daniel Craigia. Komiaa työtä!
Marate 4.7.2009 20:49 Vastaa lainauksella
Korostuksen aste on totta kai itse kunkin mielipide, minun mielipiteeni on, että liika korostus tekee vaikutelmasta keinotekoisen. Yritin katsoa mallia jopa ns. kauempaa, mutta ei tuo ylikorostusvaikutelma siitä miksikään muuttunut. Kaikesta huolimatta, itse en tuohon pystyisi ja malli on ihan hieno.
Kasvojen maalauksessa, kuten muodokkaiden kappaleiden kanssa yleensä, on ongelmana välttää/poistaa "läikikkyys" eli juri tuo vaikutelma ylikorostuksesta. Värirajojen pehmennys/blendaus vähentää tummuusasteiden eroja, mutta totta on että liika korostus hyppää heti silmään. Toisaalta kaikkieen käytettyjen sävyjen pitäisi olla samasta perheestä, jolloin esim. valokohdat eivät erotu muusta ihosta erilaisina (jos vaikka käyttää erityisen pinkkiä korostusta). Ojennetun käden mitta on ok matka varjostukselle noin 1:35-90mm figuille, arvelisin. Parhaat figuurit toimivat kuitenkin kaikilta katseluetäisyyksiltä, mistä lie johtuukin…