Pienoismallit.net

British Aerospace Harrier GR.3

Harvoinpa olen mallejani Galleriaan laittanut. Johtuen lähinnä pokkarikamerasta ja valokuvaustaidoista, joita saa vielä kehittää. Mutta täytyyhän se joskus laittaa.

Mallin esikuvana on Royal Air Forcen XZ997, joka osallistui Falklandin sotaan argentiinalaisia vastaan keväällä 1982. Kone osallistui mm. rynnäkköön Dunnose Headin lentokentälle 23.5.1982, jolloin iskuryhmä tuhosi vahingossa paikallisten asukkaiden taloja. Seuraavana päivänä kone oli mukana hyökkäyksessä Port Stanleyn lentokentälle, joka oli tärkein argentiinalaisten lentotukikohta saarilla konfliktin aikaan.

28.5. kone oli auttamassa brittien läpimurrossa argentiinalaisten linjojen läpi Goose Greenissä. Kone suoritti myös konfliktin ensimmäisen laserpommihyökkäyksen 13.6. Kone oli niiden onnekkaiden joukossa, jotka selvisivät sodasta ja palasivat Englantiin.

Tässä koneessa on siipien alla kaksi 864 litran polttoainesäiliötä ja kaksi BL755 rypälepommia. Nämä tilpehöörit ovat varaosalaatikosta. Muita modeja on transponderi nokan alla, jotta yhteispeli lentotukialusten kanssa pelaisi. Tämä käytössä vain Falklandeilla. Ohjaamo on täysin skrätsätty, heittoistuin on Aeroclubin. Mittaritaulusiirtokuvat ovat rakennussarjasta ja varaosalaatikosta.

Italerin uudelleenjulkaisema Escin Harrier GR.3 on hieman mittatarkempi malli kuin tämä (mm. nokka, lentojarru), mutta Hasegawassa on sitä jotain. Pidin rakennusprojektista.

Tämä on laskujeni mukaan kahdestoista rakentamani Harrier vuodesta 1977. Kaikki ensimmäisen sukupolven Harriereita. Jokohan piisaisi… no ei.

Kommentit

tyylikäs harrikka kertakaikkiaan! hienosti maastomaalaus menee ympäri koneen. Pojat ovat pitäneet koneen siistinä tukialuksella ;0)
hieno kone! …jos kaikki rakentamasi harrierit ovat yhä tallella,laitapa ihmeessä semmoinen kuvakooste niistä tänne!
Kyllä näitä kehtaa laittaa näytille sekä mallien, että kuvaustaidon puolesta:) Siisti malli.
Tero Tyni 15.6.2009 20:00 Vastaa lainauksella
Petri Mustalahti kirjoitti:
…jos kaikki rakentamasi harrierit ovat yhä tallella,laitapa ihmeessä semmoinen kuvakooste niistä tänne!
Valitettavasti kaikki eivät ole tallella. Pari ensimmäistä saattaisi olla raatoina ullakolla, seitsemän viimeistä on kyllä tallella.

Kiitoksia kommenteista!
Juho M. 9.7.2009 17:12 Vastaa lainauksella
Kivaa, että edes joku Savonlinnalainen laittaa kuvia tänne.

Ja kivaa, kun Savonlinnassa on osaavia mallareita. :) Hieno harrikka.
Tero Tyni 13.8.2009 16:04 Vastaa lainauksella
Hei Juho! Kyllähän meitä savonlinnalaisiakin taitaa täällä muutama olla. Olet varmastikin huomannut kans, että ei ole tällä paikallisella tarjonnalla kovin helppoa tätä harrastaa, jollei sitten rakenna pelkästään Revellin Hurricaneja.
GasMonkey 26.5.2010 20:28 Vastaa lainauksella
Hienostihan noi kuvat on otettu ja tietenki hienosti tehty masiina tämä.