Pienoismallit.net

20 mm Flakvierling 38

Tamiyan valmistama malli, jolle on kertynyt jo mukavasti ikää. Rakennusprojektin aikana tulikin viimein markkinoille Trumpeterin ja Dragonin hiukan parannellut versiot. Malli on melkein OOTB, yksi etsiosa ja kaksi pientä muovinpalaa oli vain "pakko" lisätä. Edellämainittujen lisäksi porasin putkien päät ja tähtäimen auki sekä muokkasin ristikkotähtäimen hiukan paremmaksi. Mallin skaalavahvuuksiin ja detaljeihin en ole muuten kiinnittänyt juurikaan huomiota…hommaa riittäisi loputtomiin.

Rakennus eteni lyhyesti ejektorijälkiä täyttäen ja valusaumoja poistaen. Pohjamaalasin mallin valkoisella spray-maalilla, saumakohtiin yms. maalasin ruiskulla esivarjostukset ja lopulta perusvärin Humbrolin 67:lla. Aseet maalasin Alcladin:n Steel-sävyllä, hiukan mustalla sävytettynä sekä viimeistelin ne kuivasivelyllä.

Perusvärin jälkeen lisäsin muutaman kerroksen kahta eri filtteriä, jonka jälkeen ruiskutin malliin vahakerroksen.
Vahan maalaamisen jälkeen tulikin sitten pieni tauko, kun yritin poistaa parhaan kykyni mukaan vanhentunutta/huonoksi mennyttä vahaa mallin pinnasta…prkle. Yrityksen ja erehdyksen kautta päädyin hankkimaan uuden vahapullon, joka toimikin niin kuin pitää.

Vahan kuivuttua käsittelin mallin suuret pinnat öljyväreillä ja lisäsin painanteisiin ja saumoihin washin. Lopulta viimeistelin mallin mattalakalla ja chippauksilla sekä hentoisella pigmenttikäsittelyllä.

Kaiken kaikkiaan mukava pieni väliprojekti ilman suurempaa mittatarkkuutta ja pieniä detaljeja…

Kommentit

Ei mitään vikaa.Maalaaminen on onnistunut loistavasti
Vitsi että on hieno!! Aikamoinen työnsarka tehdä pelekkä tykki tuohon mittaan noin eläväksi. Maalaukset, chippaukset yms. on kyllä saaneet mallista ihka aidon näköisen.
Kiva kun saa katella ja LUKEA teidän ammattilaisten tekeleitä. Otetaan oppia…
Perustekniikka erinomaisesti hallussa. Valusaumat häivytetty konetykeistä niin hyvin, että voisi luulla irtoputkia käytetyn. Piristävä malli Mersujen ja kissapetojen lomassa.
Juhani 13.6.2009 17:07 Vastaa lainauksella
Oikein nätti tykki, siistiä työtä. Kyllä Tamiya teki hyviä sarjoja jo 34 vuotta sitten. Kuinka olet järjestänyt tuon sinisen kuvaustaustan?
OH 13.6.2009 19:36 Vastaa lainauksella
Moi!

Kiitokset kauniista sanoista. Valusaumoja oli kieltämättä enemmän kuin tarpeeksi, ei taida muottien kohdistus olla enää täysin paikoillaan. :)

Kuvaustausta on tavallinen "täysikokoinen" vaaleansininen kartonki, joka on asetettu mallin taakse kaarevaksi pakotettuna. Taustan ei välttämättä tarvitse olla sininen, moni muukin väri kelpaa yhtä hyvin.
Näyttää aidolta
mallaaja 8.3.2012 17:45 Vastaa lainauksella
TOSI HYVÄ!!! ja TOSI AITO!!! hyvin tehty!