Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 E-7

Bf 109E-7 "Valkoinen 12"
Lentäjä: Yliluutnantti Joachim Müncheberg
Staffelkapitan 7./JG 26
Gela/Sisilia helmikuu 1941

Löysin kaapin pohjalta tällaisen mallin. Laatikon kyljessä oli hintalappu…49 mk, muistaakseni ostettu joskus 90-luvun alkupuoliskolla. On tainnu olla alennuksessa tai sitten mallien hinnat on noussut todella paljon.

6.5.-07

Koneen alapinta ja sivut maalattu RLM 76:lla. Maskiteippi pääsi loppumaan joten yläpinta saa hiukan odotella maalia.

12.5.-07

Koneen yläpinnat ja sivut maalattu RLM 75:lla. Spinneri ja potkurin lavat saaneet RLM 70:n peitokseen. Vielä toinen naamiomaali päälle ja sitten vahaus muiden mallien kanssa.

16.5.-07

Toinen naamiomaali maalattu RLM 74:lla. Seuraavaksi vahat päälle…

10.6.-07

Johnssonin vaha ja siirtokuvat laitettu. Pienempiä siirtokuvia laittaessani muistin, miksi en ole 10 vuoteen tehnyt lentokonemalleja…kärpäsen p..kan kokoiset siirtokuvat eivät hivele hermojani. No nyt kuitenkin on sekin homma tehty.

Seuraavaksi vielä yksi kerros vahaa, ja sitten litkuttamaan.

28.6.-07

Kakki pinnat litkutettu. Yläpinta mustalla öljyvärillä ja alapinta Humbrolin 67:lla sekä pöyrät burnt umberilla. Taas kerran litkutuksen yhteydessä sain muistutuksen, että urat kannattaisi käydä läpi veitsen/piikin kanssa ennen maalausta…ilmestyi muutamia kohtia mihin litkutus ei mennyt olemattoman urasyvyyden vuoksi. No ehkä seuraavasta tulee parempi. Seuraavaksi satiinilakka…

2.7.-07

Valmis. Viimeistelin mallin satiinilakalla. Vanhennukset tein hopeakynällä (kulutusjäljet), pakokaasuvanat maalasin ruiskulla ja annoin konekivääreille sekä pyörille hiukan pigmenttejä. Antennilangan tein siimasta ja sen eristeet muotoilin pikaliimasta.

Lentokoneet eivät ole päämielenkiintoni, vaikka niitä muutama hyllyyn onkin kertynyt. Kuitenkin tunnen ainakin itse onnistuneeni, virheistä huolimatta, melko hyvin tässä projektissa…vanhentaminen pysyi hanskassa. Seuraava lentokonemalli saa odotella näillä näkymin vielä hetken aikaa kaupan hyllyillä.

Edit. Lisätty paremmat kuvat

Kommentit

Hyvää jälkeä;)
nii on
Alle 10 euroa 1/48 kokoisesta lentokonemallista kuullostaisi kyllä varsin sopivalta hinnalta. :) Hyvältä näyttää tähän mennessä.
-QWQ- 16.5.2007 22:50 Vastaa lainauksella
komee mersu! onko kuvia hytistä, ennen rungon maalausta?
OH 10.6.2007 22:14 Vastaa lainauksella
Moi!

Valitettavasti hytistä ei ole kuvia. Runko on laitettu nippuun joskus 90-luvun puolivälissä.
Erittäin hyvän näköinen Mersu tulossa.
EKo 11.6.2007 21:18 Vastaa lainauksella
Todella siisti eemeli .
No todellakin saat olla tyytyväinen. Ihan sika hieno malli! Aluksi ajattelin että liian iso laikukas maastokuvio kyljes "rumentaa", mutta nyt oon eri mieltä. Ihan törkeen hieno! Noi dekaalit tekee sen. Mitä pigmenttiä sä käytit renkais?
MJE 3.10.2008 08:04 Vastaa lainauksella
Päivän arpa toi Eerolan pojan tänne:

Täytyy myöntää että OH on tehnyt suorastaan loistavan mersun.
Vähän samat tuntemukset kuin Anttilla tuossa edellisessä kommentissa noista kyljen kuvioista, aluksi ottaa silmään mutta nopeasti siihen myös tottuu. (kuvion kauneuden / rumuuden en anna vaikuttaa arvostelu tähtiin jos se on orginaalin oloinen)
Maalin lohkeamis jälkiä lisätty sopivasti eikä muutenkaan vanhennus lyö yli.
Olen kyllä sitä mieltä että ei OH:n kannata mallailua lopettaa…on meinaan sen verran hyvä tekele !