Pienoismallit.net

Fw 190 F8 ja Stuka D-5

Immola 1944 kesä

Muutama kuva valmiista osasto Kuhlmey-dioraamsta, joka jäi 2008 kesällä kesken. Stuka on Hasegawan Ju-87 G2, johon sain siipipommiripustimet ja muuta osaa ikivanhasta Monogramin D-5 laatikosta. Ostin lootan Ebay:sta. Dio yrittää kuvata hektistä kesä/heinäkuuta Immolan kentällä 1944 liittyen torjuntataisteluihin mm.Tali-Ihantalassa. Figut ovat lähinnä ICM/Hasegawa. Pommit ja laatikot ovat Verlindenin resiinikamaa. Maisemoinnissa käytin itse kasvatettujen ja kuivattujen valkosipulien varsia ja Fallerin ja Woodland Scenicsin sirotteita. Hiekka on käytettyä lasikuula/hiekkapuhallushiekkaa.
Jatkossa yritän täydentää museomme Osasto Kuhlmeyn osiota esim Fw 190 A-6/5 sekä Ju 52, He 111 A4/6 sekä Fieseler Storch-koneilla. Haastetta siis riittää. Niin, piti mainitsemani, jotta heinäkuun 2. päivä kesällä olisi tarkoitus kuvata malleja ihan pelipaikalla eli Immolan lentokentällä Imatralla. Toivottavasti ei sada, ..tana.

Kommentit

Kyllä sulla nuo diohommat onnistuu. Valo tulee kivasti ja antaa elävyyttä. Ukkelien vaatteet hieman kiiltää, mutta kaikinpuolin on komea.
Timo Rissanen kirjoitti:
Ukkelien vaatteet hieman kiiltää, mutta kaikinpuolin on komea.
Saakutti! Oli mielessä, jotta vetäisen vielä mattalakan hahmoihin tai sudin pigmenttiä kevyesti niihin, mutta tietty se kaikessa kiireessä unohtui! Kuvat on otettu aamulla n. klo 08:00 aikoihin, joten jyrkkä myötävalo tulee siittä. kiitos vaan kehuista Timo!
Hieno välillä nähdä näit leko aiheisa dioraamoja. Hyvältä näyttää yleisilmeeltään. Muutama asia osoui silmään, tuo Fw:n pyörät eivät ole yhtään uponneet hiekkapintaan vaan näyttää kelluvan pinnan päällä. Toiseksi nuo vaatteet ovat liian kiiltävät kuten timo jo huomasi.
Lainaus:
Voai voai kyllä Sepiltä homma käy , Siis tosi siisti dio tas kerran 9 pojoa sulle räppäs tästä. Onnea Seppo. TV Tave
Elä, elä, kuule Tave liioittele!! No, onhan se kyllä kelvollinen. Perhana kun harmittaa tuo figujen kiilto!!
Michael von Bell kirjoitti:
Hieno välillä nähdä näit leko aiheisa dioraamoja. Hyvältä näyttää yleisilmeeltään. Muutama asia osoui silmään, tuo Fw:n pyörät eivät ole yhtään uponneet hiekkapintaan vaan näyttää kelluvan pinnan päällä. Toiseksi nuo vaatteet ovat liian kiiltävät kuten timo jo huomasi.
Mikä ihme siinä on, ettei itse huomaa noita aivan selviä mokia!!?? No, ensi kesäksi nuo mokat on korjattu. Huomasin juuri pari muutakin mokkelia. Voi rähmä! Tämä sivusto on kyllä kuitenkin lyömätön paikka saada asiallisia huomioita ja neuvoja. Vanhakin ihan nuortuu näissä kuvioissa. Kiitos siitä!!
Joo tykätään - en ihan rakastunut kuitenkaan. Edelle mainituista syistä.
Lisää näitä lentokenttä hässäköitä, kyllä näitä kelpaa katsella. Seuraavaan vastaavaan asetelmaan pilotit kessu/kahvi tauolle jonnekkin kentän nurkkaan.
Ei muuta
AJ 9.6.2009 16:50 Vastaa lainauksella
Moi Seppo,

Hieno idea tehdä Osasto Kuhlmey-dioraama – plussaa! Ukkelit hieman kiiltää ja pyörät kelluu, kuten edellä jo todettu, mutta jokatapauksessa erittäin hieno kokonaisuus ja toteutus.

t. AJ
Kaikki mahdolliset kehut on taidettu jo kertoa mutta itseäni viehättää erityisesti kulumat ja muu "likaisuus".
Kyllä tuo valaistus ja varjot on piste iin päälle, antaa sopivasti dramatiikkaa aiheelle.
Kehuja on annettu ja tässä tulee vielä lisää oikein mallikasta työtä.Saksalaisten "mustien miesten" työhaalarit oli mitä ilmeisemmin valmistettu puuvillasta joka kuluessaan ja kauhtuessaan muuttuu pinnaltaan kiiltäväksi tai puolikiiltäväksi joten tuota kiiltoa voi jossain mielessä ehkä pitää jopa"realistisena".Mekaanikot harvemmin ryömivät kurassa ja mudassa.Lyhytnokkaisissa Focke-Wulfeissa mukaan lukien F-malli oli käsittääkseni antennilangan kiristys mekanismi joten tuo kaapeli pysyi kireällä vaikka kuomun taka-osa oli auki asennossa .Asia oli sitten päinvastoin pitkänokkaisissa D-sarjan F.W koneissa joissa antennikaapeli jäi roikkumaan mallin osoittamalla tavalla epämääräisesti mutkitellen.Kaikkinensa todella hieno dioraama.+++++
Kiitos kaikille palautteesta! Voi rähmä! Ja minä katsoin jostain netissä, että antenni olisi löysällä myös lyhytnokka Fw:ssä! Se oli jo minulla tiukalla ja menin tollo muuttamaan sen. Pitää oikein laittaa nyt muistilista virheistä itselle ja korjata sitten kun on sopiva tilaisuus. Kiitos vielä. Seuraavaksi on tarkoitus ryhtyä väsäämään Fw 190 A-5 ja A-6 rinnakkain 50X50 cm alustalle. Jep jep!
Hieno dioraama! Paljon hienoja yksityiskohtia ihailtavana!
Lainaus:
Onnea Seppo Tulevalle Prokkikselle ja laitathan kuvia tänne.TV Tave
Kiitos Tave ja muut vielä! Kun olen pitänyt pikku kesäloman, aloitan taas vaimovän "iloksi" uutta putkeen. Saan kohta vihdoin asialliset linssit järkkäriini, joten voisi kuvitella, että ainakin kuvien laatu paranee. Immolassa pitää heinäkuussa käydä vielä kuvaamassa nuita Kuhlmeyn koneita. Noi kiillot ja laskutelineen pyöräpainumat on ainakin hoidettava kuntoon sitä ennen.
terv. Seppo
perttiL 12.6.2009 15:14 Vastaa lainauksella
… pertti
Terve PerttiL!
Kiitos huomiostasi! Ainut puolustus noille puutteille ja virheille on se, että tuli kauhia kiire loppumetreillä. Virheet on helppo korjata ja ennen heinäkuun kuvaussessiota ne on korjattu. Noi ulompien siipitykkien luukut olin näkevinäni jossain kuvassa vielä paikallaan ja sarjassahan ne olivat mukana. Jep jep!
perttiL 14.6.2009 13:55 Vastaa lainauksella
… pertti
JJ Hilska 17.6.2009 17:19 Vastaa lainauksella
Kylläpäs on tunnelmaa tässä dioraamassa. Silloin kun oli se kuuma kesä ja kuumat paikat, pommien osoitepäässä teräskin paloi… Hyvin olet saanut kaikki tehtyä - renkaan jäljet maahan ym. tekemisen meininki. Mutta pieni yksityiskohta minkä voisi lisätä; jonkun tynnyrin kylkeen pitäisi laittaa käsipumppu jolla pumpata Stukan tankki täyteen.
Terve JJ!
Ka yritethän, yritethän!! Hienoa saada kommentteja, joiden pohjalta voi aina parantaa lopputulosta.

terv. Seppo