Pienoismallit.net

Dornier Do-17z "DN-53"

Model-Exposta tarttui lopulta mukaan Suomi-Dornier, jota oli tullut kaupoissa käpälöityä jo moneen kertaan. Tarkoitus oli tehdä kone ripeästi suoraan laatikosta, mutta eihän siitä mitään tullut kun jo ihan perusosia puuttui.

Mittatarkkuuksista en ymmärrä mitään, mutta kun tämän skaalan koneesta puuttuu pitot-putki, laskuvalonheitin, melkein kaikki antennit, moottorikatteiden tuet ja siirtokuvistakin puuttuvat lähes kaikki pikkumerkinnät, on kyseessä valmistajan välinpitämättömyys. Kun vielä yksi resiiniosistakin puuttui, eikä valmistajalla enää ollut varaosia jäljellä, jäi koko hommasta rahastuksen maku.

No, valitukset sikseen, kivalta se näyttää hyllyn päällä, vaikka osia joutuikin kirjaimellisesti "vääntämään rautalangasta". Eturungon osien kasaamisessa oli ongelmia ja se vaati paljon sovittamista, hiomista ja kittaamista. Vaikka se nyt on kasassa, ei lopputulos ollut ihan odotusten mukainen. Jossakin vaiheessa oli erään ikkunan teippauksen alle päässyt jostakin tippa muoviliimaa, jonka aiheuttamat tuhot paljastuivat vasta maalauksen jälkeen teippejä poistettaessa. Harmi!

Ohjaamon turvavyöt on tehty teipistä ja näin jälkeenpäin ajatellen olisi kannattanut hankkia jostakin kunnon vyöt; näkyvyys ohjaamoon isoista ikkunoista on yllättävän hyvä. Tein ohjaamoon itse joitakin yksityiskohtia ja viljelin irtolippaita asiaankuuluville paikoille. Aseiden tähtäimet ja liierajoittimet, kuten myös rungon alapuolen antenni, lokasuojien tuet ja moottorin muotosuojan tuet, on tehty rauta- tai messinkilangasta. Pitot-putki ja riippuantenni ovat muovia. Laskuvalonheitin on tehty kaksikomponenttiliimasta. Maalaus on tehty enimmäkseen ruiskulla käyttäen emalimaaleja.

Malli esittää koneyksilöä DN-53 jo hieman kuluneena ja parhaat päivänsä nähneenä ennen tuhoutumistaan 19.3.1943 paluulennolla Sekehen kentän pommituslennolta. Avonaiseen pommikuiluun on lastattu viimeisellä lennolla käytetty 1x250kg ja 10x50kg pommikuorma.

Kommentit

Hienon Dornierin olet tehnyt… Ja kun vielä ottaa huomioon että kyseessä "Classic Disaster"-sarja joka ei maineeltaan ole "helpoimmasta" päästä…
Komppaan PeteM:ää!! Huolimatta tarveaineista, olet tehnyt hienon konjeen.
itellä sama pohjamaalattuna ja osina…välipalat menny helposti eelle, sen verran onneton sarja…mutta hienosti olet onnistunu, tuli haastetta itelle…=)
AJ 9.6.2009 17:12 Vastaa lainauksella
Moi Manne,

Ässä Do-17Z malli – kiitokset myös historiikistä. Todella aidon näköinen, kun malli on kuvattu luonnossa! Täyden viiden pisteen malli!

t. AJ
Itsellä ollut sama malli tekeillä yli vuoden. Nyt kyllä iski kateus ja masennus kun Manne on onnistunut saamaan sarjasta näin upean. Kulumat ja renkaiden pölyisyys hienosti toteutettu.
Pentele ko on hieno:)