Pienoismallit.net

Vihollista etsimässä

Jossain päin Itä-Eurooppaa -44

Saksalaiset etsimässä vihollista kaupungin raunioista. Vaunu Dragonin 6406 höystettynä atakin zimmeriteillä ja friulin ketjuilla. Figu Dragonin totenkopf division setistä, jonka takia lisäsin vaunuun Archerin totenkopfin divisioonatunnukset. Patsas sekä vaahteranlehdet ovat Plusmodelin tuotantoa. Vaunun talvimaalauksen toteutin hiuslakan avulla. Kaikkiin ei välttämättä pure vaunun rankempi vanhennus, mutta sehän on vain minun tyylini rakentaa malleja :)

Dion pohjana toimii uretaanilevy johon liimasin kipsiin kaiverretun katukiveyksen. Rakennusromu on sekoitus hiekkaa, kipsimurskaa, balsanpalasia sekä itse kipsistä valettuja tiiliä. Lumen tein ruokasoodasta joka on kiinnitetty ruiskuttamalla kaukaa mattalakkaa mallin päälle. Kiinnitys toimii hyvin ja soodaa voi kosketella ilman, että se irtoaa.

Kertokaa mielipiteenne rohkeasti ja otan mielelläni yksityiskohtakuvia jostain tietystä kohdasta mikäli joku haluaa.

Kommentit

tämä on oikein hieno kaikin puolin! itse en todellakaan ole "dippaa malli kuin malli suklaakastikkeeseen ja sirottele päälle sahanpurua"-vanhennuksen fani… tässä on mielestäni vanhennus onnistunut kyllä hyvin eli ei liian rankkaa! kyllä 5 tähteä tulee…
Hieno on. Erityisesti tykkään lumesta. Ruokasooda + mattalakka näyttää toimivan hyvin. Kiitos vinkistä.
Dio on mielestäni loistavasti maalattu ja vanhennettu mutta figuun toivoisin hieman enemmän eloa tai varovaisuutta tuohon kävelyyn. Ainakin jos se olettaa vihollisen olevan patsaan takana.
Mielestäni tämä on paras mallisi kokonaisuutena tähän mennessä. Mallin vanhennus on voimakasta, mutta toimii hyvin. Myös maassa oleva kevyt "lumipeite" on toteutettu uskottavasti.
Hieman kaipaisin selvempiä ajojälkiä vaunun taakse. Kyseessä on kuitenkin todella painava möhkäle, jonka liikkuminen jättää selvät jäljet tuollaiseenkin pintaan.

Edit. Muokattu typoja
Kiitosta kommenteista. Olen kanssasi Pekka samaa mieltä, että tämä on onnistuinein mallini. Romukasojen kanssa tuli tehtyä moka ja urat jäivät turhan mataliksi.

Figujen tekeminen on itselleni dioraamojen suurin kompastuskivi ja hieman harmittaa, kun ne tuppaavat jäämään heikoimmaksi lenkiksi malleissani. Mutta ilman harjoittelua ei voi oppia.
no tuo figu ei missään nimessä ole epäonnistunut!
Synkkä sodan tunnelma on saatu Erittäin hyvin toteutettua tähän dioon!
Erittäin hyvä dio. Tässä on sellainen kylmä tunnelma, josta tulee heti mieleen marraskuun pakkaspäivät. Vaunu on myös tosi hyvin tehty. Pienenä yksityiskohtana mielestäni figun vaatteisiin (erityisesti takkiin) voisi vetäistä vielä ohuesti mattalakkaa. Nyt ne kiiltävät ehkä hiukan liikaa.
Kalle kirjoitti:
Pienenä yksityiskohtana mielestäni figun vaatteisiin (erityisesti takkiin) voisi vetäistä vielä ohuesti mattalakkaa. Nyt ne kiiltävät ehkä hiukan liikaa.
Tuohan se on ainainen riesa :) Josko jostain löytyisi tamiyan flat basea, sillä ilmeisesti saa oikeasti matan pinnan. Käyttämäni vallejo tahtoo kovemmassa valossa (valokuvatessa siis) kiiltää.
Jukka on tehnyt erittäin aidonnäköisen dion! Olisiko tuohon figukiiltoon apu esimerkiksi jollain pigmentillä kevyt viimeistelysutiminen?! Kyllä esimerkiksi humbrolin mattalakka antaa hyvän tuloksen jos vaan muistaa sen viimeistelyvaiheessa. Omasta Kuhlmey-diosta jäi juuri se viimeistelymattapinta pois ja nyt sitten figut kiiltävät jonkin verran. No, seuraavaan dioon sitten… Fem boing ock pöllö ohtaan!!! Hienoa!! Meinas unohtua..tuo kevyt lumi on aivan mahtava juttu lisäbonuksena!!
Erittäin hieno dio. Varsinkin asetelma ja mallien sama suunta ja reilu alusta runsailla rauniolla ovat plussaa. Toisaalta heti ei ole ilmiselvää onko tiikeri parkissa, hylätty vai tuhottu, sillä solttu tepastelee casuaalisti ja katsojan pääteltäväksi jää onko tiger toiminnassa? Toki näin on, koska suunta on sama ja putken suunta korostaa tärkeintä kulkusuuntaa, mutta tankin johtajan pään pilkahdus kupolista olisi luonut ehkä tehokkaammin kuvan "taistelijaparista". Ja aiheen nimen mukaan lisäisi etsimisen tuntua… Yleensä johtaja tarkkailee avonaisesta luukusta, paitsi suoran tulen alla. Malli on hienosti maaston sävyskaalan kanssa tasapainossa ja samankaltainen, joskin kaipaisi hieman sävyjä lisää raunioihin, kuten harmaita sävyläikkiä.
AJ 9.6.2009 16:48 Vastaa lainauksella
Moi Jukka,

Hyvin onnistunut diorama – aidon näköinen kokonaisuus.

t. AJ
Kiitos kommenteista kaikille. Kehitysehdotuksia saa edelleen antaa. :)
Nordu 10.6.2009 19:36 Vastaa lainauksella
Moroo,

upee tunnelma! Itse lisäisisin ehkä vielä "seinänpalasen" - - - mutta toimii näinkin.
Figuuri on vähän turhan puhdas ja kiiltävä verrattuna vaunuun ja alustaan. Hyvä figu muuten. Kelpaa näyttää lähempääkin.
Vaunu ja alusta molemmat erityisesti miellyttää. Ovat sopivan rähjäisiä. Alusta olisi ehkä voinut olla vähän pienempikin.
Vaunun naamiointi istuu alustaan tosi hyvin. Vaikka vaunu itsessään leijuukin;)
Kokonaisuutena hyvä.
Ma 16.6.2009 20:05 Vastaa lainauksella
Mistä ostit Dragonin Zimmeritit ?
SS 8.1.2012 01:23 Vastaa lainauksella
Hienosti olet saanut esille sodan kylmän ja kovan tunnelman ja muutenkin diorama on kaikinpuolin todella tasapainoinen.