Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109 G-6 Suomi Mersu

Ensimmäinen malli yli 25 vuoteen jossa harjoiteltu ensimmaista kertaa ruiskun ja erilaisten maalaustekniikoden kayttoa kuten taplien tekoa, maskausta, esivarjostusta, litkutusta seka vanhentamista pigmenteilla ja chippausta. Kaytetty Polly Scalen akryyleja ja Aviation USK :n siirtokuvia. Aihiona oli kymmenen taalan Kiinalainen Pegasus E-Z Snap Together malli; tehty ilman liimaa / kittia; osia oli about 20. Lakka on Model Masterin mattaa akryylia. Ennen dekaleja on kerros Johnsonin Futurea. Siirtokuvien kanssa kaytin Micro Sol:a. Koneen esikuvana on MT-435 1./Helv 34 Kesalla 1944 jossa tosin mallista poiketen korkea perasin.

Omia kommentteja: Snap It malissa rakoja siis riittaa; mallissa ei ollut mukana antennia…Lisaksi mattalakka kiiltaa mielestani liian paljon. Camossa tuli tehtya yksi perusmoka kuka huomaa?

Menossa on myos Trumpan 1/24 G-6 jonka esikuvana on Juutilaisen MT - 457. Ohessa linkki ohjaamon detailjeista: www.pienoismallit.net/profiilit/2268/kuvat/kuvapankki/

Kommentit

Tervehdys Pete!
Tyylikäs paluu harrasteen pariin. Nätti malli!
Hyvä idea tuo snap it-mallin käyttö paluussa mallailuun. Kyllä näyttää kaverilla pysyvän ruisku kädessä, hieno camo, mokaa en suomi-amatöörinä huomannut. Etenkin siipien yläpinnoilla huomaa tuon esivarjostuksen hyvän maalipinnalle hieman mielenkiintoa tuovan vaikutuksen. Jos taitelijia haluaa, niin sitä voisi lisätä seuraavaan malliin jopa ronskimminkin. Chippauskin on mielestäni vielä, ehkä tarkoituksellakin, melko lievää. Ei ainakaan kuvissa huomaa häiritsevässä määrin kiiltoa. Hieno paluumalli! Y'all have a good one!
Hieno Mersu. Kävin katsomassa nuo kuvapankin kuvat ja totesin että aikaa on uhrattu piilossa oleviin osiin,harmi että ne jäävät näkymättömiin mutta onpahan tekijällä hyvä mieli että siellä ne ovat.
Itsellä ruiskumaalaus viellä esiasteella mutta jossain vaiheessa täytyy rohkaistua ja kokeilla tuota Camo kuviointia.
AJ 9.6.2009 16:54 Vastaa lainauksella
Moi Pete N,

Hienostihan tuo mallin teko onnistuu 25 vuoden tauon jälkeen – tyylikäs ja upea Mersu; sääli, niin, se pieni camo-moka taitanee olla tuo Mersusi saksalainen peruscamo – eikä suomalainen peruscamo niinkuin vissiin pitäisi. Tosin olen myös Suomi-amatööri, joten voinen olla väärässä.

t. AJ
Pete N 9.6.2009 18:19 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikista kommenteista! Tuosta camo - kompasta; AJ - vastaus ei ole mita ehdotat :) Jatkosodan G-6 Mersuissa itse asiassa oli Saksan perus camo. Annan lisavinkin; kiinnittakaa huomiota siipien camo -kuviointiin.

Sepolle: Olen kaynyt monta kertaa 'kuolaamssa' tekemaasi Suomi Mersu - dioraamaa; se on kertakaikkisen upea! Se on virittanyt ajatuksen yrittaa joskus tehda jotakin samantyylista.

T/Pete
Hienon comebackin olet tehnyt! Oliko keltainen runkonauha siirtokuva?
Pete N 11.6.2009 22:42 Vastaa lainauksella
Kiitos Kiitos,

Ei ollut, se, kuuten muutkin keltaiset, on maskaten maalattu RLM04:lla joka luonossa ei ole ihan noin sitruunankeltaista kuin on kuvissa.
Villi veikkaus tuohon camo-arvoitukseen: Olisiko värirajojen pitäneet olla suorat, nimittäin omasta muististani ne maalattiin Messershcmitin tehtaillta Saksan peruskaavioon (RLM74, RLM75 ja RLM76) jossa on terävät värirajat.
Pete N 11.10.2009 19:47 Vastaa lainauksella
Otto Suntioinen kirjoitti:
Villi veikkaus tuohon camo-arvoitukseen: Olisiko värirajojen pitäneet olla suorat, nimittäin omasta muististani ne maalattiin Messershcmitin tehtaillta Saksan peruskaavioon (RLM74, RLM75 ja RLM76) jossa on terävät värirajat.
Terve Otto, paastetaanpa koko Suomen pienoismalliyhteiso piinasta ja paljastetaan moka :) : siipien ylapintojen maskit on peilikuvat oikeasta camosta; maskit '"pyorahtivat" niita asetellessa 180 astetta… T:Pete N