Pienoismallit.net

SU-85m

Venäläistä rynnäkkörautaa

Tässä olisi toinen valmistunut mallini pitkän tauon jälkeen. Tämä malli valmistui hiukan nopeammin kuin edellinen, joten jonkinsortin varmuutta taitaa pikkuhiljaa alkaa kertymään. Tehty melkein suoraan boksista, käytin joitain osia Eduardin etsisetistä. Lisäksi tein itse hinausvaijerin Dragonin surkean narun sijaan, tartuntakahvat rungon sivuilla ja konetilan päällä on messinkilankaa, kuten myös kiinnityslenkit eri puolilla runkoa ja lokasuojien päällä. Varapolttoainesäiliöiden kiinnitysvanteet on tehty sinappituubista leikatuista suikaleista. Antenni on kitarankielestä valmistettu. Telat on Friulin. Siirtokuvat on otettu Bison Decalsin arkilta.

Värinä on Hu 86, pesut tehty ohennetulla mustalla. Ruoste ja ruostejäljet sekoitus punaista, keltaista ja ruskeaa Humbrolia sekä pakoputkissa sekoitukseen on lisätty ruokasoodaa. Chippaus tehty mustan ja harmaan Humbrolin sekoituksella. Kura on sekoitus Hu 26 ja Hu 29 värejä, ruokasoodaa, hienoa hiekkaa ja Migin pigmenttejä. Koostumus on vaihdellut sen mukaan, mihin kohtaan kuraa ja mutaa on laitettu.

Kaksi kuvaa lisää on kuvapankissani, jos kiinnostaa. Tähän ei enempää pystynyt lisäämään.

Kommentit

Jeps on hyvä kamera meilkeimpä parempi kuin livenä heh. Valitettavasti tuossa kuvassa ei tuo vaunun paino tule esiin, kyllä nuo metallitelat ovat aika jykevät noihin muovisiin verrattuna.
Hienoa työtä. Tässä on onnistuttu saamaan mielestäni erittäin hieno maalaus aikaan. Ja kauttaaltaan muutenkin huippuluokkaa.
KimmoR 8.6.2009 22:48 Vastaa lainauksella
Kiitos vain näistä harvoista kommenteista. Enemmänkin olisi voinut tulla mutta ilmeisesti tämä tekele ei ole sen arvoinen?
Mitäpä tuohon sanoisi, projektia pitkin matkaa nähneenä tästä tuli vallan mainio tankki. Myös noi itse tehdyt kiinnikkeet ja "battledamaget" kruunaa mallin. Maltilla säistetty ja hyvin rakennettu kaiken kaikkiaan.
Hyvännäköiset dieselroiskeet kyljessä. Ohensitko noita lokasuojia, vai hämääkö nuo lommot? Hieno tankki joka tapauksessa. Ehkä pinta voisi olla hiukan matempi, mutta tuo himmeä kiilto taitaa johtua valaistuksesta.
KimmoR 10.6.2009 22:41 Vastaa lainauksella
Jyrki Hirvonen kirjoitti:
Hyvännäköiset dieselroiskeet kyljessä. Ohensitko noita lokasuojia, vai hämääkö nuo lommot? Hieno tankki joka tapauksessa. Ehkä pinta voisi olla hiukan matempi, mutta tuo himmeä kiilto taitaa johtua valaistuksesta.
Kiitoksia. Lokasuojat on päällipuolelta sellaiset, kuin Dragon on ne tehnyt, lukuunottamatta noita mun tekemiä taistelunjälkiä (luodinreiät ja puuttuva pala). Ohensin lokareita vain sisäpuolelta mutta reippaanlaisesti. Mallin pinnassa on kaksi kerrosta Humbrolin Matt Cotea ja luonnossa pinta on matta. Kiiltely johtuu valaistuksesta kuten arvasitkin.
Siististi rakennettu ja maalattu. Alarungon ja yläosan likaisuuserot jotenkin ottavat silmään. Ehkä se on vain tuon kiillon syytä?
Keulalla olevat varatelat antavat vähän lelumaisen vaikutelman.
Kelpo malli kuitenkin.
KimmoR kirjoitti:
Kiitos vain näistä harvoista kommenteista. Enemmänkin olisi voinut tulla mutta ilmeisesti tämä tekele ei ole sen arvoinen?
Kaikkeen ei kerkiä, mutta kun huomasin mallisi, totean sen olevan oikein hieno ja aidon näköinen. Ainoastaan olisin kaivannut hiukan lisää sitä iänikuista säistämistä. Todella hieno kaiken kaikkiaan!!
mitä ne nuo ruostuneet hammaslätkät on mitä tuossa lokarin päällä on?
Jäähokkeja.
KimmoR 31.3.2010 13:27 Vastaa lainauksella
Olli jo kerkeskin ensin mutta ne on todella jäähokkeja, jotka kiinnitetään telaketjuihin talvella.