Pienoismallit.net

SU-27 Flanker B

Ukrainan ilmavoimat

SU-27 Flanker on Entisen neuvostoliiton ilmailuteollisuuden ehkä vaikuttavin luomus. SU-27 suunniteltiin lyömään Yhdysvaltain F-15 hävittäjä ja niinpä suunnitteluvaiheessa oli vaatimuksena, että koneen piti ylittää kaikki F-15:sta suoritusarvot vähintään 10 %:lla. Tuloksena olikin kone, joka jatkokehitysversioineen on edelleen eräs maailman parhaista hävittäjäkoneista. Flanker on suurikokoinen hävittäjä, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla suuri hyötykuorma ja toimintasäde nopeuteen ja ainutlaatuiseen ketteryyteen. Elektorniset järjestelmät eivät alunperin olleet länsihävittäjien tasalla, mutta toisaalta esimerkiksi tutkassa oli teknisistä puutteistaan huolimatta erinomainen etsintäetäisyys. Ohjustensa pitkän kantomatkan ansiosta Flanker pystyykin hyökkäämään useimpia muita hävittäjäkoneita vastaan turvallisesti näitten ulottumattomista ja suuri nopeus pitää huolta, ettei vihollinen pääse missään vaiheessa kantomatkan sisään. Alkuperäisestä SU-27 koneesta on jatkokehitetty monia eri versioita, joihin on kylmän sodan päätyttyä saatu myös länsimaisen tasoiset elektroniikkajärjestelmät.

Academyn sarja on ainoa kelvollinen su-27 1/48 mittakaavassa. Sarja on ihan kohtuullisen laadukas, joskin muottien ikä alkaa jo näkyä. Ehkä merkittävin ongelma on väärän mallinen nokka. Hioin ja leikkelin nokkakartiota kapeammaksi oikein urakalla ja viilailin liimauskulman hiukan jyrkemmäksi , kunnes näytti silmämääräisesti hyvältä. Korvasin mallin askeettisen ohjaamon Airesin resiinisarjalla, joka on valmistajalle tyypilliseen tapaan todella hieno ja äärimmäisen vaikea saada sovitettua paikalleen. Lisäki sarjaan on käytety joitain Eduardin syövyteosia. Maalaus on tehty vallejon maaleilla ja litkutettu öljyväreillä. Siirtokuvat ovat Begemotin (voin muuten suositella).Malli esittää Neuvostoliiton perintönä Ukrainan ilmavoimille siirtynyttä Flankeria ajalta pian NL:n hajoamisen jälkeen ennekuin Ukrainan ilmavoimat maalasi Flankerinsa nykyisin käytössä olevaan näyttävään sirpalekaavioon

Kommentit

Erittäin hienosti rakennettu,realistinen malli.Mig Foxhound on tätäkin paljon pätevämpi teknisesti.Se mihin Flankerin lakikorkeus loppuu, Foxhoundin alkaa.Sama pätee tutkaan.Lisäksi järeämmät ohjuksetkin.Tämä on kyllä kauniimpi muodoiltaan ;-).
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Mig Foxhound on tätäkin paljon pätevämpi teknisesti.Se mihin Flankerin lakikorkeus loppuu, Foxhoundin alkaa.Sama pätee tutkaan.Lisäksi järeämmät ohjuksetkin.
MiG-25:n ja -31:n pätevyys on varsin kyseenalaista. Toki molemmat ovat isoja ja nopeita, mutta kokonaan toinen juttu onko niiden konseptissa mitään järkeä.
Kauniisti rakennettu ja viimeistelty malli.
Tohveli 6.6.2009 08:21 Vastaa lainauksella
Brilliant!
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Erittäin hienosti rakennettu,realistinen malli.Mig Foxhound on tätäkin paljon pätevämpi teknisesti.Se mihin Flankerin lakikorkeus loppuu, Foxhoundin alkaa.Sama pätee tutkaan.Lisäksi järeämmät ohjuksetkin.Tämä on kyllä kauniimpi muodoiltaan ;-).
Kiitos kommenteista! Tuo Mig-31 oli kyllä elektorinisilta järjestelmiltään (erityisesti tutka) edistyneempi ja vielä selkeästi nopeampi. Mig-31 oli kuitenkin selvästi kylmän sodan konsepti, raskas torjuntahävittäjä, joka oli suunnilteltu ampumaan alas vihollisen yliäänipommikoneita. Hävittäjien välisessä taistelussa Foxhound on tehokas pitkillä etäisyyksillä, mutta selvästi alakynnessä välimatkan käydessä lyhyeksi, johtuen heikosta kääntymiskyvystä.
Mykistävän hienoa jälkeä, erityisessti ohjaamosi ovat aina hienoja. :)
Todella upea malli Kalle eräästä mielestäni maailman hienoimmasta hävittäjästä ainakin naamiomaalausten suhteen!!!
Olisiko kuitenkin mahdollista saada vähän lisätietoja käyttämistäsi Vallejon värisävyistä näin kanssamallareiden kesken???
Ei voi kauan kattoo. Sylyki alkaa valumaan.
Teemu Haajanen kirjoitti:
Todella upea malli Kalle eräästä mielestäni maailman hienoimmasta hävittäjästä ainakin naamiomaalausten suhteen!!!
Olisiko kuitenkin mahdollista saada vähän lisätietoja käyttämistäsi Vallejon värisävyistä näin kanssamallareiden kesken???
Kiitos! Vallejolta ei oikein löydy suoraan käypiä maaleja. Tuo vaaleansininen on sekoitettu Sky bluesta, pale bluesta ja pale bluegreystä, tummempi sininen on sky blue jota on syvennetty lisäämällä hiukan medium blueta. Harmaa (joka voisi olla aavistuksen vaaleampikin) on yhdistelmä pale bluegreytä ja muistaakseni neutral geytä (tästä en tosin enää ole varma). Sekoitussuhteista en osaa sanoa, koska sekoitin silmämääräisesti purkkiin suuremmat määrät valmiita värejä, joita käytin sitten koko rakennusprosessin ajan. Vihreät osat ovat gunship greeniä suoraan purkista. Lopuksi vaalensin pintaa paikoin hyvin ohuella kerroksella pale blueta ja pale bluegraytä.
J Pokki 6.6.2009 18:23 Vastaa lainauksella
Harvemmin tulee lentokoneisiin sanottua juuta tai muuta, mutta tätä on pakko kehua. Rakennusjälki on upeaa ja maalauskaavio ja aihevalinta tuo vaihtelua tusina-Messerschmitteihin.
tämäkin malli taitaa kisata "viikon malli" paikasta ,nätti on …upea malli ettensanoisi
Erittäin realistinen lopputulos. Viikon malli-ainesta…
Erittäin tyylikäs! Nyt tuli mieli lähteä hakkaamaan Lock Onia ;D
Lentokoneista tajua mitään, mutta kyllä on hemmetin kaunis pienoismalli. *aplodit*