Pienoismallit.net

Biber

Biber oli Saksalainen yhden miehen sukellusvene 2. maailmansodan lopulla. Niitä rakennettiin 324 kappaletta. Se oli varustettu kahdella torpedolla. Moottoreina oli sähkömoottori sekä pinta-ajoa varten Opel Blitzin moottori. Maksimi sukellusaika oli 2- 3 tuntia. Niitä kätettiin rannikkopuolustukseen mutta vähäisin tuloksin.

Verlindenin malli on erittäin laadukas, mutta toisaalta siinä on aivan käsittämätön virhe. Torpedojen ripustimien ja niiden paikkojen suhteen. Minä en ainakaan mistään löytänyt sellaista kuvaa jossa ne olisivat ohjeiden osoittamissa paikoissa. Teinkin sitten kannattimet scratchina. Samoin kuin perikoopin ja snorkkelin. Torpedoja en malliin laittanut kun ne eivät tule nähtävästi dioraamaankaan.

Kommentit

Että yhden miehen sukellusvene?! Kaikkea se Saksalainen keksii.. :D Hienosti rakennettu. Hyvä, hillitty säistäminen. Dioraamaa sitten vaan odottelemaan.
Minä tykästyin. Vaikka ei mitään maalien räiskintää, niin hieno on. Kiva kun näkee vähän erikoisempiakin malleja. Odotan dioraamaa.
Mukavaa nähdä malli tästäkin sukellusveneestä, näyttävämpi tosin torpedojen kanssa. Mielenkiinnolla odotan dioraamaa…
Saksalainen sukellusvene! Voiko niitä olla ikinä liikaa? Hyvännäköinen malli vaikka samaa mieltä Jannen kanssa että paremman näköinen torpedojen kanssa. Katselin valokuvia museoveneestä ja mielestäni Verlindenin mallissa on häikkää ainakin peräosassa. Peräsimen ohjaustanko lähtee liian edestä ja muutamia yksityiskohtia väärissä paikoissa. Ei ehkä kannata korjata dioraamaa varten. Olin ajatellut hankkia mallin mutta taidan kuitenkin odottaa Italerin julkaisua. Odotan myös dioraamaa ;-)