Pienoismallit.net

BTL-A4 Y-wing

Yli puolen vuoden rakentelun tulos, omasta mielestäni hankalin scratchbuild malli jonka olen tehnyt (toistaiseksi), jonka takia myöskin paras (toistaiseksi).

Mallin rakennus alkoi oikeastaan ihan sattumalta, rakensin vacuum forming laatikkoa ja tein siihen sitten kokeilu palikan balsasta.
Laatikko toimi hyvin ja aloin miettimään mitä mallia alkaisin tekemään tällä tekniikalla, seuraavana päivänä huomasin että tuo kokeilupalikka näyttää ihan Y-wing hävittäjän ohjaamolta, eipäs siinä muuta kuin tekemään toinen puolisko ja ohjaamo olikin jo melkein valmis.

Nyt piti vain tehdä loput piirustukset sopimaan jo puolivalmiiseen ohjaamoon, kokonaispituudeksi mallille tulikin noin 42-43 cm.
Mallin perusmuodot syntyivät aika helposti, t mallinen runko oli helppo tehdä mutta moottorit olikin jo vähän hankalammat.
Tein ensin moottorit tavallisesta putkesta joka näytti sopivan kokoiselta, koesovituksessa huomasin että ne ovatkin liian pienet, ja eikun tarkistamaan piirustuksia.
Huomasin tehneeni pienen mittavirheen moottorin pituuksissa joten koko moottoriprojekti meni uusiksi, lopulta tein toisetkin moottorit vacuumi menetelmällä.

Sitten siirrynkin yksityiskohtien tekemiseen, figuurin tein magic sculptista aina pala ja raaja kerrallaan, saaden näin aikaa miettiä mihin asentoon se tulisi jne..
runkoon liitin putkia sinne tänne ja ostin vielä 10 euron mediheli helikopterin osien luovuttajaksi, ja löysin vielä vanhasta miljoonalaatikosta joitain vanhan hävittäjä koneen lisäpolttoainesäiliöitä ja muuta vastaavia koneistoa ja muita osia matkimaan.

Maalaus vaiheessa mietin että miksei star wars hävittäjissäkin vois olla samanlaisia pin-up kuvia kuin
toisen maailmansodan aikaisissa pommittajissa ja hävittäjissä,
etsin netistä aiheeseen sopivia kuvia ja piirtelin myös itse joitain, lopulta liittelin photoshopilla logoja ja pin-uppeja yhteen joista sitten tuo lopullinen malli tuli.

Raidat maalasin taas hieman erinlaiseksi kuin alkuperäisessä on, ei sitä aina jaksa maalata juuri esikuvan oloiseksi, luulisi hävittäjissä olevan joitain vaihtelua yksikköjen/lennostojen välillä.
ajallisesti tämä nyt sijoittuu jedin paluu leffan jälkeen, pin-upin alla olevan New rebublic logon takia lähinnä.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä. Myös muita malleja löytyy samasta kansiosta

s1244.beta.photobucket.com/user/Kekkonen_J/library/Pienoismallit/Star%20wars

Kommentit

Todella upeaa työtä. Aplodit raikaa. :)
Aivan mahtava! Sun pitäisi tehdä näitä myyntiin, varmasti olisi markkinoita!
Pin-Up-kuva on todella hauska idea.
Upeeta, mutta mahtavaa! Hyvin "skrätsätty", ja maalaus erittäin onnistunut.
Varsinaista mallinrakennusta.
Luultavasti mallista puuttuu kuitenkin muutama nippeli jostain, joten ei ihan täysiä pojoja ;)
Hienosti tehty malli. Tuli aivan sama mieleen kuin Samilla että myyntiin vain. Kuinka tarkkaan muuten katsoit detaljeja? Ulkomuistista näyttäisi ainakin pääkohdat olevan hyvin kohdallaan. Pientä miinusta maalauksen "tasaisuudesta". Loistavaa!
Loistava malli! Star Warsin resuinen fiilis esitettynä loistavasti! Juuri tämä, että kone on niin kuluneen oloinen, että se näyttää hajoavan käsiin on näissä vehkeissä parasta. Vielä omien käsien tuotos. Ei voi kuin päivitellä tätä, hommaa näyttää paremmalta ja paremmalta aina vaan. Keep up the good work!
M.Bergdahl kirjoitti:
Hienosti tehty malli. Tuli aivan sama mieleen kuin Samilla että myyntiin vain. Kuinka tarkkaan muuten katsoit detaljeja? Ulkomuistista näyttäisi ainakin pääkohdat olevan hyvin kohdallaan. Pientä miinusta maalauksen "tasaisuudesta". Loistavaa!
Detailit eivät olekkaan ihan 1/1, taidot ei riittäneet kaikkien osien tekemiseen joten tein suurinpiirtein sen näköiset kuin oli mahdollista omilla taidoilla tehdä.

Tai voihan tämän selittää sillä että tämä on leffojen jälkeisiin aikoihin sijoittuva malli joten jotkut osat on "päivitetty". ;) heh heh
Aivan upeaa jälkeä! Ja vieläpä ihan "tyhjästä nyhjäisty"…
Jotkin yksityskohdat ehkä hieman karkeita, mutta mitä sitten :) Ottaen huomioon malliin nähdyn vaivan ja upean yleisilmeen ei tästä voi olla pitämättä, voima on todellakin kanssasi, tai ainakin taito.
Että Y-siipi scrathina? Mikäpä siinä kun näkyy kerran sujuvan. Näitä sun SW-malleja on aina yhä hauska tuijottaa.
Holy ?&¤%! Olet onnistunut loistavasti. Viikon malli taisi jo löytyä.
Tosi upea malli. Siinä on sitä Star wars tuntua. Hienosti tehty.
Onhan se kieltämättä hienosti rakennettu ja vielä maalattukin, mutta rupesin ihmettelemään että eikö nuo avaruus sankarin ikinä vahaa noita aluksiaan? Meinaan vaan että alukset ovat toinen toistaan komeampia, mutta koskaan ne ei tunnu kiiltävän. Jos mulla olisi joku avaruusristeilijä, niin varmasti vahaisin vähintään kaksi kertaa vuodessa. Meinaan jos on keksitty hienot laseraseet ja hyperdraivit sun muut härvelit, niin kai tuohon vahaamiseenkin on keksitty tehokkaampi keino?
Mua ei huvita oikeen mikään!
;)
Ihan törkeen hieno!!! Todella, todella upeaa jälkeä! Tässähän saa inspiksen jatkaa omaa, pahasti keskeneräistä scratch Y-Wingiä.. :)
Marate 8.6.2009 08:09 Vastaa lainauksella
Hienohan tuo, ihmettelen vain ettei avaruusaikaan löydy kuin teräspeltiä korin rakenteluun, vai eikö tuo punaruskea sotku olekaan ruostetta ;-))
Olen kyllä miettinyt itsekkin että miksi alukset on aina hieman räjähtäneen oloisia eikä mitään
pimp my spaceship tyylisiä kromihirvityksiä, toisaalta elokuvan tunnelma olis muuttunut huomattavasti jos kapinalliset lentelis kuin pakastavedetyillä hävittäjillä eikä sellaisilla mitä ne leffassa oli.

Kapinallistenhan piti kasata aluksen mistä vaan raadoista kapinan alkuaikoina että sais taistelut käyntiin.

Lucas itsekkin sanoi aluksien olevan "boilerplate" tekniikkaa, hieman steampunk ja perinteisen scifin sekoitusta.
(siitä nämä putkihässäkät melkein kaikissa aluksissa).
Hieno Y-wing kieltämättä. Olet saanut malliin loistavasti mukaan tuon "kulahtaneen" ilmeen mikä on niin tyypilllistä leffojen IV-VI aluksille. Ja mitä tulee tuohon kuluneeseen ilmeeseen yleensä niin se on mielestäni yksi seikka joka juuri teki noista aluksista hienompia ja uskottavimpia kuin leffojen I-III ylipuunatut, kromatut "kiiltokuvat".

Mitäs muuten Narnien risteilijä -projektille kuuluu?
Panu Hakkarainen kirjoitti:
Hieno Y-wing kieltämättä. Olet saanut malliin loistavasti mukaan tuon "kulahtaneen" ilmeen mikä on niin tyypilllistä leffojen IV-VI aluksille. Ja mitä tulee tuohon kuluneeseen ilmeeseen yleensä niin se on mielestäni yksi seikka joka juuri teki noista aluksista hienompia ja uskottavimpia kuin leffojen I-III ylipuunatut, kromatut "kiiltokuvat".

Mitäs muuten Narnien risteilijä -projektille kuuluu?
Risteilijän osien tekeminen pitäis aloitella joskus tässä kesän pintaan, jos hyvin käy niin ennen lokakuuta pitäs olla noin suurinpiirtein valmiina maalattavaksi, ellei peräti aikaisemminkin.
tosin jos työt estää harrastuksia enemmän niin aikataulu saattaa venähtää, mutta sellastahan tämä rakentelu on.