Pienoismallit.net

Nieuport 16

Eduardin mainio kaksitaso. Muuten hyvä sarja mutta paketissa on vääränlainen moottori. Onneksi huomasin sen ja kävin ryöstämässä Fokker DR.I paketista oikeanmallisen moottorin tähän. Lisäsin moottoriin lisää yksityskohtia kun näytti niin paljaalta. Paljon jäi vielä opittavaa näiden kaksitasojen tekemiseen, mutta koko ajan kun yrittää tehdä paremmin niin se riittänee. Nyt takilointi onnistui mielestäni paremmin tässä kuin edellisessä.

Yksi oma mokakin mahtuu tähän malliin, nimittäin tuo peräsimen väritys on väärä tuon sinisen osalta. Olisi pitänyt käyttää siirtokuvaa missä on vaaleampi sininen. En siis maalannut peräsintä vaan päätin kokeilla miten se onnistuu siirtokuvan kanssa. Ihan hyvin meni kun käytti Micro Sol pehmennintä.

Ja kamera taas arpoo tuota valkotasapainoa näköjään.

Nyt kun jostain löytäis Fokkeriin moottorin…

Kommentit

Hieno kone. Komppaan Tavea tuossa säistämis asiassa. Kun katsoo kuvia oikeista koneista, on ne aika likaisia. Syynä toimiminen maapohjaisilta kentiltä, mitkä koneen kannus kyntää aika nopeasti mullalle ja muutenkin isotja kapeat pyörät, mitkä syytää likaa ja rapaa koneen runkoon.
Mutta tietysti kaikki koneet on joskus uusia ja puhtaita, joten annetaan pisteet uutukaiselle koneelle ;-)
Sipaisepa pienellä pensselillä vielä potkurin kekiön metallilevy metallin väriseksi, niin a vot, johan on malli jota kelpaa esitellä! No jaa, jos ruvetaan välimerkkien kanssa lemmensuhteisiin, niin voisi nuo nokan sivuilla olevat putketkin sipaista alumiinin värisiksi. Nyt ne näyttävät ruostuneelta ja nokeentuneelta pakoputkelta, mitä ne eivät olleet. Putki oli moottorin ilmanottoa varten. Pakokaasun tulivat ulos suoraan moottorista ja nokesivat ja tuhrivat risiiniöljyllä erityisesti nokan alustan ja pikku hiljaa koko koneen pohjan.

Hienoja rakennussarjoja ovat Eduardin Nieuportit mainitsemastasi moottorisekoilusta huolimatta. Minullakin on vuosikaudet maannut varastosa yksi Dragonin Dr.1 vailla moottoria, kun pöllin sen omaan Nieuport 16 -projektiini. Mutta nou hätä, siitähän voi aina tehdä Josef Jakobsin mustan kolmitason, jossa oli brittikoneesta kohvoijattu Clerget-moottori;-)

Hieno malli!

t. Mikko
-Sami- 22.5.2009 11:49 Vastaa lainauksella
Hieno kone, ja kertakaikkiaan hienosti toteutettu. Maalaus todella onnistunut, niin kuin myös siirtokuvatkin. Takilointikin mennyt nappiin, mutta pienellä säestämisellä olisi tullut varmasti viellä realisuutta lisää. Hieno malli, ainesta viikon malliksi.
Kiitoksia kommenteista. Täytyy korjata nuo muutamat asiat mitä tuli tässä esille. Säistämisen jätin tarkoituksella minimiin koska pidän näistä kaksitasoista puhtaampina jostain syystä.
Siitäpä kasaantui nätti malli, kertakaikkiaan! Passaisi vaikkapa viikon malliksi :)
On hieno ja siisti malli kaikinpuolin.Munkin makuuni vähän liiankin siisti mutta makuasiat on makuasioita.Noi siipien maalatut reunaviivat on tosi hyvin onnistuneet.
Ihan tekee vanhan sydänmessä hyvää kun näkee tällaista. Mikan töissä ei laatu näytä heikkenevän. Olisit voinut kuitenkin antaa vähän taustatietoa mallin esikuvan historiikista. Mutta hyvä näinkin. Lisää kangaspuitasi odotellen.
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Olisit voinut kuitenkin antaa vähän taustatietoa mallin esikuvan historiikista.
Nieuport 16 - Lentävät kangaspuut

The Aerodrome

The Nieuport Pages

T. Mikko
Tarkoitin tuolla historiikillä tämän nimenomaisen mallin esikuvan "käyttötietoja", en yleistietoja konetyypistä. Kuka lensi? Missä? Ym, ym… T. Kauko
Eduardin ohjeissa lukee että koneella on lentänyt Adjudant Maxime Lenoir, Escadrille N23, 1916. Muuta käyttötietoa en ole kaivanut.