Pienoismallit.net

Shelby GT500

Shelbyn viritelmä uuskorisesta Ford Mustangista. Mukavasti ulkoisesti piristetty ja etenkin konepuolelta viritelty laite. Auton väri ei ole Revellin ehdotelma vaan parin tunnin googlettamisen tulos jossa smurffiväri pääsi voittajaksi. Varsinaista referenssiä tälle ei ole, koska ainakin joissain smurffinsinisissä autoissa oli osittain punainen sisus, joka ei meidän mielestä käynyt siihen, joten valitsimme neutraalin musta-valkea värimaailman. Sanomista on sisustassa ja perässä. "Vauhtiraidat" meni perän osalta pieleen, kun ohjeet sekoilivat. Siksi spoilerin päällä ei ole raitoja ollenkaan. Ja raitojen välikin on aavistuksen liian iso. Mutta vielä menee opetellessa kun tämä on nyt meidän toinen malli. Moottoria oli kiva rakennella ja plussaa siitä, että sen saa esille. Mielellään otamme vastaan parannusehdotuksia, mitä voisimme jatkossa tehdä toisin. :)

Kommentit

Iltsu 21.5.2009 12:57 Vastaa lainauksella
Ihan hienon Shelbyn olette tehnyt, mutta tuossa puskurin kiinnityksessä on pieni väli. Sen olisit voinut pistää kitillä piiloon.
Se on totta ja se häiritsee etenkin kuvissa aika pahasti. Mutta vielä ei ole liian myöhäistä, joten jos tässä motivoituu, niin ne välit voisi kittailla vielä umpeen. Kiitos huomiosta. :)
Hienosti haettu ja ideoitu väritys.Toinen ,mikä parantaisi yllättävästi mallia ,olisi konepellin pidike.Olen muistaakseni tehnyt joskus turvakaaria,noista kromitangoista.Rautalangan pätkä maalattuna olisi aika hyvä parannus kenties.Huomattavasti ohuempi.
Ei välttämättä kannata kitata vaan sovittaa hieman paremmin tuo puskurin ja lokarin väli, koska sellainen siinä kuitenkin kuuluu olla.

Pari juttua tuli nopeesti mieleen, vanteille voisi tehdä jotain, onko alclad tuttu juttu? Maalaatteko muuten ruiskulla? Tuulilasin yläreunassa on vissiin liimajälkiä, ei hirveen hyvin näe näistä kuvista mutta näin päättelin, ootteko liimanneet lasiosat millä? Micro kristal klearilla tai jollain muulla PVA-liimalla onnistuu ilman suttuja.
koitin sovittaa tuota puskuria paikalleen paremmin, mutta nuo raot jäi väkisin. Puskuri siis jää hieman vinoon asentoon. Sitä olisi pitänyt hioo jostain kohtaa, mutta ei oikein onnistu enää se hiominen. Ensi kerralla tästä viisastuneena voisi tehdä enemmän järjestyksessä noita, ettei maalaa ensin ja sovita vasta sitten. Nyt oli kauhea maalausinto ja puskuri oli maalattuna kun alettiin sitä sovittaa. Ja hiomapaikan löytäminen tuosta on hankalaa, kun se jää tuonne puskurin taakse tms, tai se kanittaa coolerin kanssa.

Kromitankoa en vaihda, koska vitriinissä se näyttää enemmän "show"-konepellinpitimeltä. Tuollaisia käytetään monesti näyttelyissä, siitä tuo ideakin.

Auto on maalattu ihan pensselillä. 2 tai 3 kerrosta siihen laitettiin. En muista tarkkaan monta siihen laitettiin. Alclad ei ole tuttua, mutta mielellään kuulisin mitä se on ja nuo lasien kiinnitykseen sopivat liimat myös. Eri keeper olisi parempaa, mutta se kellastuu ajan saatossa. Eli nuo on ihan revellin liimoilla kiinni. Tuulilasissa tuli sovituksen kanssa ongelmaa, kun yläreunaan tuli jännitystä ja pienet maalitipat ei riittäneet.
Ihan hyvältä näyttää, mutta muutama pieni seikka osui omaan silmään, moottorin remmi-ahdin kuuluisi olla musta ja puskurien ja helmojen alareunat myös mustia. Ja tuon pohjan pitäisi olla ehkä hieman alempana, niin etupuskurikin menisi paikalleen. Tiedän kyllä tuskan, on nimittäin kyseinen auto työ-pöydällä.
Kuvausvinkkinä voisin sanoa että perusperiaatteena olisi muutama yleiskuva mallista ja pari tarkentavaa kuvaa yksityiskohdista joita haluaa esitellä. esim nyt ei takaa ole ollenkaa kuvaa. Kuva 2 on hyvä, samanlainen kuva takaa, jossa näkyy perä ja toinen kylki olisi paikallaan. Periaatteessa kuva 1 on turha koska kuva 4:stä näkyy kone tarkemmin.
Malli on oikein hyvännäköinen ja mielestäni ulkoväritys toimii. Oisitte rohkeasti vaan kokeillut punaista sisälle. Omasta mielestäni mustavalkoinen ainoastaan jos kori on musta tai valkoinen. Nyt kun korissa on hieman "irroiteltu" niin miksi ei sisälläkin
Kiitos kiitos. Tajusin tuon remmin kun laitoin konetta autoon kiinni. Oli silmissä kirjaimet hyppiny väärin päin ja nollat taulussa latasin sen remmin yläosan hopeiseks ja sen alaosan mustaks. Takadiffuusori on musta, mutta etuhelman jätin korinväriin. En oikein keksinyt siihen kunnollista maalausrajaa, kun tuo puskuri on saumaton. Se näyttäis sitten vähän liian maalatulta. Mutta se oli tietoinen poisjättö. Mutta hyviä huomioita silti. :)
Moi,

haulla löytyy alcladista kattavasti infoa, tuo on siis eri metallipintoja matkivaa maalia ja löytyy myös kromia, vaatii ruiskun ja alle kiiltävän mustan, se on mullekin aika uusi juttu mutta sen verran on kokemusta että helppokäyttöistä, kuivuu nopeasti ja tulee kelpo pintaa kunhan pohjat ovat tasaiset. Voihan noita vanteita vaikka litkutella tummalla sävyllä jos saisi hieman eloa niihin.

Tuohon lasiosien liimaukseen sopii hyvin tuo kristal klear löytyy myös infoa täältä, kuivuu kirkkaaksi ja ainakin minun liimaamani lasiosat ovat hyvin pysyneet ja plussana vielä että on helppo poistaa ylimääräiset esim. hammastikulla.

Kannattaa panostaa tosiaan tuohon sovitteluun ennen maalausta ja itse ainakin, riippuen mallista maalailen puskurit paikoilleen liimattuina jos mahdollista.

Malli muuten on hyvä ja maalipinta näyttää hyvältä ja vielä pensselillä, treenailen just yhteen kopteriin kirkkaan värin maalaamista pensselillä, ei ole kyllä helppoa se.
pensselillä? noin tasane jälki! wow!
Juu pensselillä maalattu. :) Kiitoksia!