Pienoismallit.net

Sd.Kfz 171 Panther A

Early Type

Kaikista II-maailmansodan tankeista Panther on mielestäni ilman muuta "tyylikkäin", jos nyt tonnien painoisesta tuhoamiskoneesta sellaista sanaa voi käyttää. Verrattuna esim. neuvostotankkeihin tai vaikkapa kulmikkaaseen Tiikeriin, on Panther suorastaan elegantti :-). Rakentamani tankki toimi vuonna 1944 Italian rintamalla, lähellä Anziota. Se kuului 4. Panssarirykmentin 1. osastoon.

Rakensin Pantterin pari vuotta sitten, kun meikäläiseen iski taas "panssarikärpänen". Malli on Dragonin erinomaisesta sarjasta (esim. niin hyviä värillisiä ohjeita en ole muualla nähnyt). Telaketjut ovat Friulmodelsilta ja zimmerit-pinnoitteen tein Eduardin fotoetsisarjasta. Käytin tankin vanhentamiseen litkutuksen ohella useita eri pigmenttejä ja liitupölyä. Telaketjuja suojaavat sivulevyt jätin tietoisesti pois, koska halusin pyörästön päälle raskaasti laskeutuvien telaketjujen näkyvän kokonaan.

Kommentit

Hieno on. En löydä moitittavaa. Zimmerit onistunut mainiosti.
Juu, ei näihin panttereihin kyllästy millään, ja hieno on tämäkin yksilö.
Kun on perustaidot hallussa, niin jälkikin kiitettävää. Komea on peto. Etsatusta Zimmerit-pinnoteesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tässä mallissa kyllä esiintyy edukseen.
PhantomII 21.5.2009 12:51 Vastaa lainauksella
Hieno vaunu! 1970-luvun alussa näin dioraaman, jossa oli just tällainen Panther. Ja sehän kolahti. Korkeajännityksien lukeminen löi vielä lisää löylyä. Panther on siitä asti ollut aina saksalaisvaunuista kiinnostavimpia.
Malli on juuri minun makuuni, siistiä työtä ja vanhennus juuri sillä asteella, että meikäläinen tykkää. Telaketjut ovat "viimeisen päälle".
Sivulevyt tekevät Pantherista mielestäni vähän raskaan näköisen ja näin ollen olenkin aina pitänyt enemmän näistä sivulevyttömistä yksilöistä.
Malli on kerrassaan hieno.Kyllä noilla lisätarvikkeilla ulkonäkö ja realistisuus kohenee huomattavasti.
JJ Hilska 21.5.2009 14:39 Vastaa lainauksella
Hieno malli kaikilta osiltaan ja todella hyvät kuvat mallista.
Tally-ho 21.5.2009 15:12 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille positiivisista kommenteista.

Välillä on todella mukavaa rakentaa panssarikalustoa, joka itse asiassa oli nuorempana meikäläisen tärkein mallailukohde.

t. Tally-ho
Eppu 21.5.2009 16:54 Vastaa lainauksella
Kertakaikkiaan hieno malli. Teitkö zimmerit itse, olivatko ne valmiina mallissa vai olivatko ne fotoetsit.
Tally-ho 21.5.2009 17:16 Vastaa lainauksella
Eppu kirjoitti:
Kertakaikkiaan hieno malli. Teitkö zimmerit itse, olivatko ne valmiina mallissa vai olivatko ne fotoetsit.
Moi Eppu,

Kiitos kehuista. Zimmeritit ovat Eduardin fotoetsejä.

t. Tally-ho
T.L. 31.5.2009 16:46 Vastaa lainauksella
Esikuva on ruma silmissäni, mutta upean mallin olet siitä rakentanut…
aivan loistava pantteri…