Pienoismallit.net

H.M.S Prince1670

Hms Prince oli 100 kanuunainen kuninkaallisen laivaston 1. luokan sotalaiva. Sen suunniteli ja rakensi Phineas Pett II ja se valmistui 3. joulukuuta 1670 Deptfordin telakalta.

Rakennussarja itsessään on Constructon uudempaa tuotantoa.
Mittakaava 1:61 ja mallin mitat p 89cm k 86 l 34.

Kommentit

Terve,Tuo on ihan ylihienosti tehty.Onko kyseinen malli tehty puusarjasta?
Simba 20.5.2009 15:32 Vastaa lainauksella
Terve Markku ! Puinenhan tämä. Muutama lähikuva täällä www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bgmo+simba-hms-prince-1670.html
No jo on sitten perhanan kaunis laiva. :)
On kyllä komea, ei voi kuin ihastella. Kiiltävät liput nyt häiritsevät hieman, mutta kaikki muu tuossa miellyttää silmää.
Kantri 20.5.2009 17:54 Vastaa lainauksella
Ei kyllä uskoisi että olet alle vuoden harrastanut,sen verran hienoa ja huolellista jälkeä olet saanut aikaiseksi.
Kärsi katsoa tuolta linkinkin takaa isompina niitä kuvia.On ollut kyllä näpräämistä tuossakin.
Hieno loppu tulos.
JP Ekman 20.5.2009 19:22 Vastaa lainauksella
On kyllä makeen näköinen ja työjälki loistavaa, jonkin verran on varmaan jääny takilointi kesken ainakin purjeitten osalta. Saako tota Constructon sarjaa suomesta vai pitääkö hankkia ulkomailta. Kiinnostaa vielä tietää kauanko aikaa uhrasit kyseisen kaunottaren tekemiseen, ja hienot rakennekuvat, mut ois ollu kiva juttu jos oisit pitäny tota blokia mallareiden sivustolla, ois nähty alusta asti toi rakentelu. Ja lopuks vielä että onko tossa sarjassa kuinkakin paljon valmiita osia vai joutuuko tekemään paljonkin niinsanotusti "pitkästä tvarasta".
Lopuks vielä että sairaan kaunis laiva.
Simba 20.5.2009 21:25 Vastaa lainauksella
Jorma Kim kirjoitti:
Kiiltävät liput nyt häiritsevät hieman.
Järkytyin itsekkin kun otin nuo liput pois pakkauksestaan. MUOVIA ja todella paksua sellaista, sarjassa jossa ei ole lainkaan muita muovisia osia. No oma vika kun en huomannut tarkastaa niitä aikaisemmin. Aion vaihtaa ne kankaisiin, kunhan saan jostain hankittua sellaiset.
Simba 20.5.2009 21:49 Vastaa lainauksella
JP Ekman kirjoitti:
jonkin verran on varmaan jääny takilointi kesken ainakin purjeitten osalta. Saako tota Constructon sarjaa suomesta vai pitääkö hankkia ulkomailta. Kiinnostaa vielä tietää kauanko aikaa uhrasit kyseisen kaunottaren tekemiseen, ja hienot rakennekuvat, mut ois ollu kiva juttu jos oisit pitäny tota blokia mallareiden sivustolla, ois nähty alusta asti toi rakentelu. Ja lopuks vielä että onko tossa sarjassa kuinkakin paljon valmiita osia vai joutuuko tekemään paljonkin niinsanotusti "pitkästä tvarasta".
Takilassa on kyllä kaikki köydet mitä sarjan mukana tulleissa takilointipiirustuksissa oli esitetty. Olen käyttänyt juoksevassa takilassa kahta eri paksuutta lankaa ja tuo ohuempi, jota on käytetty purjeiden nostoon ja laskuun käytettävänä köytenä, ei oikein kunnolla erotu noissa kuvissa vasten purjeita.
Suomessa Constructoa myy Hobby Pepole, mutta kyseistä mallia heiltä ei löytynyt valikoimastaan. Tilasin omani täältä www.hobbiesguinea.com
Työtunteja en ole laskenut, mutta aikaa meni 6 kuukautta ja tuona aikana työtunteja kertyi arviolta n. 600-700h.
Tällä sivustollahan on se blogin pitämiseen vaadittava kolmen mallin sääntö, joten viellä on yksi laiva tehtävä ennen kuin blogin pitäminen onnistuu.
Sarjassa on valmiina: laipiot, kansien pohjavanerit sekä osa mastojen märssykorien puuosista.
Niin ja tähän loppuun viellä, kiitoksia kaikille rohkaisevasta palautteesta.
JP Ekman 23.5.2009 20:33 Vastaa lainauksella
Kävin tsekkaamassa ton linkin ja jos oikeen ymmärsin niin noita purjeita saa erikseen tilattua, siis kankaisia ja ei se hintakaan tainnut olla kuin kymmenen euron luokkaa. Saatan olla väärässäkin kun ei tullu nuorenpana, tota englantii treenattuu.
Simba 23.5.2009 20:56 Vastaa lainauksella
Hei JP ! Purjeet saa tilattua valmiina ja hinta tuolla 25€.
Todella hienoa työtä! Tässä taas huomaa että kaikki isommat purkit pitäisi rakentaa tuonne 1/60 pintaan.
J Akke 4.7.2009 19:50 Vastaa lainauksella
Tosi hienon laivan oot rakentanut, kävin tsekkaan ton sun blogin ja aika piirun tarkkaa duunia näyttää olevan. Itekki tein vasta ekan laivani ja mietinkin tässä että onkohan noissa artesanian ja constructon sarjoissa, paljonkin eroja. Ainakin tossa omassa minkä tein niin jouduin aika paljon osia tekeen itse, märssylaveteista alkaen, sarjan mukana tuli aimo kasa keppejä, rimoja ja sit noita ns, valmis osia joista osa valkometallia. Monta juttua piti tehdä itse ja ei niistä edes ollu minkäänlaisia mittoja, oli pelkkä kuva ja sen perusteella sit yritin nakerrella suht näköisen osan. Eli aika pirun vaikee laiva oli näin aloittelijalle.