Pienoismallit.net

U.S.S.United States

U.S.S. United States oli yksi kolmesta Kongressille tilatuista fregateista. Tämä U.S.S. Constitutionin sisaralus laskettiin vesille 1797. Sisällissodan melskeissä kovaonninen alus tuli upotetuksi omien toimesta. Lopullisesti tämä fregatti hävitettiin 1866.

Itse mallista: Kyseessä on Revellin ns. "Easy-Build"-sarja, jonka jalona tarkoituksena on Revellin mukaan innostaa uusia rakentajia harrastuksen pariin. Sarjan kohdalla tämä tarkoittaa "One Piece"- runkoa, joka olikin ihan kelpo ratkaisu sekä yhteenvalettuja mastoja, joka olikin aika P**** ratkaisu. Mastot oli valettu valmiiksi raakapuita myöten, joten niiden asentojen muuttelu oli mahdotonta. Plussaa annan raakapuihin valetuista köyteraudoista.
Karkein virhe sarjassa on kuitenkin Hyttikannen, (Poopdeck), virheellinen rakenne. Aidossa aluksessa tuo kansi on 2-kerroksinen. Olin hilkulla työstää itse tuon kannen, mutta niukat referenssit ja rohkeuden puute voittivat. :)

Otin tämän mallin takilointiharjoituksena. Sain Tediltä hyvää kritiikkiä Cutty Sarkin tiimoilta, ja siitä innostuneena aloin tutkia näiden köysihässäköiden tarkempaa sielunelämää. Tietenkään tämä ei vastaa lähellekään tarkkaa takilaa, mutta jalkapertit sain omasta mielestäni hyvin onnistumaan ja juokseva takila onnistui myös ihan kelpo lailla.

Maalattu Vallejon akryyleillä ja Revellin emaleilla. Kantta elävöitetty Tamiyan meikkibokseilla ja pastellitomuilla.
Jalustan siirtokuva meni päin pers… yritin korjailla micro-scalella ja lakkailulla, mutta eipä tuosta parempaa tullut.
Vanttien ja väylinkien teosta laitoinkin erillisen osion tänne.

Kommentit

Oikein hieniosti rakennettu malli. Itselläni on USS Cnstitution 1:96. Rakentelin sen 90-luvulla. Käytitkös köysistön asennuksessa esim sulaa parafiinia?
Näyttävä malli, joka pitäisi omin silmin nähdä.
Köysiä laitellessa apuna oli vesikuppi ja liimaa. Juoksevaa takilaa käsittelin beige-akryylimaalilla lähinnä langan vaaleuden takia.
Rane 18.5.2009 18:27 Vastaa lainauksella
Revell on harrastanut laivoissaan joskus muottien kierrätystä. Tahtoo sanoa että ainakin rungon osalta on käytetty samoja muotteja eri laivoissa.

Räikein esimerkki tästä "Revellismistä" lienee 1/96 Cutty Sark ja Thermopylae, molemmat hyvin vanhoja sarjoja. Ensin mainittu on lähes sellaisenaan (no, kansimökkejä ja Lanyardien kiinnityskohtia partaissa lukuunottamatta) pakattu Thermopylaeksi. Todellisuudessa jo Thermopylaen rungon muotokin edestä poikkesi huomattavastikin CS:sta.

1/96 Kearsarge ja Alabama ovat osittain samoilla muoteilla. Näistä Kearsarge on oikein, Alabama ei.
Myös Beaglessa on käytetty Bountyn runkoa.