Pienoismallit.net

Volvo 240 Turbo

Kori

Koska kyseisestä autosta ei rakennussarjaa ole, alkaa rakentaminen täysin tyhjältä pöydältä. Koska päätin tehdä kaiken itse, alkoi homma paperin, kynän ja rullamitan kanssa. Kauheasti mittailin, kietelin autoa ja piirtelin paperille, lopulta tunnin parin päästä olin saanut lokasuojista, ovista ym. jonkinkaiset kaavat aikaan. Niitten avulla sitten leikkasin 0,2mm peltiarkilta osia irti, jättäen varmuuden vuoksi hieman työvaraa. Eri pokkaukset kylkiin ja konepeltiin syntyivät viivottimella uretaanilevyä vasten painamalla. Lokasuojien kulmia joutui täyttämään tinalla, jotta niistä tuli siistit. Sitten alkoi osien toisiinsa liittäminen. Esim. ovet ja muut osat joiden väliin jää sauma liitin toisiinsa tinaamalla takapuolelle pellinsoiron. Ovien ja lokasuojien sovittelussa olikin jättämäni työvara todella tarpeen, jotta raoista tuli siistit ja tasalevyiset. Pikkuhiljaa se sitten alkoi autolta näyttämään, mutta onhan siinä nyt jo parikymmentä työtuntia kiinni. Tälläisen mallin teko on ainakin siitä helppoa, kun esikuva seisoo pihassa niin voi aina käydä katsomassa mallia, jos joku yksityiskohta on epäselvä. Kuvapankissa on kuva oikeasta autosta.

Kommentit

Aijai kun näyttää hyvältä. Kyllä jotkut vain osaavat =). Kyllä oikein harrastuksen idea korostuu, kun tekee itse omin kätösin puhtaalta pöydältä.
2oo-sarjan Volvon mallista on varmaan aika moni kaveri uneksinut, ja tässä se nyt valmistuu. Hieno alku!
Voe että näyttää hyvälle. :) On kyllä huutava viäryys, ettei näistä 240-sarjan Volvoista ole oikeita rakennussarjoja. Ei sen puoleen ole oikein muistakaan, joten vielä suuremmalla syyllä on mahtavaa nähdä tällainen klassikko syntymässä pienoismallikokoon. Samaan hengenvetoon mainittava, että itekin yritän saaha aluilleen pyöreälamppuista 244:sta (tyhjästä taijan lähteä miekin tekemään). Semmonen keskeinen ongelma kyllä on, että ei ole paljon mistä mallia ottaa, kun oma 244 poistui keskuudestamme ennen digikamera-aikaa.
Lauri K. 15.5.2009 17:03 Vastaa lainauksella
Näyttää todella hyvältä jo näin alussa! Odotan innolla jatkoa.
Voi juku! Nyt näyttää hyvältä! Mulla on ollu 242 ja 244, ei tosiaan oo pahemmin noista malleja näkynyt.. Jotkut tosiaan osaa. Tätä täytyy seurata tarkasti ;)
Samuli 18.5.2009 21:10 Vastaa lainauksella
Upeeta! Isukilla oli tollanen farkku ku olin pieni. Siitä tosin puuttui turbo :P Hieno katsoa kun jotkut tekee itse alusta asti, ja ilman valmiita muotteja.
Ei vois muuta sanoo kun että jätkä on kätevin käsistään mitä oon ikinä nähny!
JJ Hilska 20.7.2009 10:44 Vastaa lainauksella
On tosi komee vehje. Uskomattomalla taidolla metallista. Onko auton vuosimalli 1985?
JJ Hilska kirjoitti:
On tosi komee vehje. Uskomattomalla taidolla metallista. Onko auton vuosimalli 1985?
Ei, auto edustaa loppuvuotta 1983 vuosimalli vaihtuu syksyllä. Siinä on jo sivuvilkut, jotka tulivat -84 mutta otettu käyttöön 1983
Ei auta muuta sanoa kun että on meinaan sitten komian näköinen pirssi
Tää projekti on kyllä jo tiedettä!!! Siis voi hyvänen aika, mitä työn jälkeä! Uskomatonta, tuo kori on aivan loistava, vaikka se ei nyt omaan silmään 100% oikelta näytä, mutta niin vakuuttavaa työtä, että empä viilaa pilkkua enää enempää… Itsekin täytyisi ostaa tollanen 850 Volvo farmari ja alkaa siitä pikkuhiljaa muokata 940 Volvo farmaria. Sellanen ollut jo 9 vuotta perheessä käyttiksenä… Ei vaan ihan helppo homma.
kakssatku ! jes… Kunnon kostaja, mahtavaa itsetehtyä jälkeä! Saatoit antaa kipinän minullekkin lankkumalliin…