Pienoismallit.net

S-100

Maalausta ja komentosillan rakentamista

Komentosiltaan ja torpedoputkiin tuli paljon detaljeja, jotka valitettavasti jäävät piiloon kun panssarikalotti lätkäistään päälle. Ruorihytin kalustus, mittarit ja ruori tuskin tulevat näkyviin edes kalotin pienistä ikkunoista. Onneksi edes nämä kuvat jää muistoksi niistä. Ja jäähän se tieto että ne siellä on ;-)

Kommentit

Hienolta näyttää. Olen samaista pakettia hypistellyt kaupoissa ja joskus kyllä rakennankin tämän. Tuo detaljien jääminen piiloon ottaa joskus varmasti kuuppaan. :) Olisikohan mitään mahdollisuuksia rakentaa "avattavia" versioita, niin pääsisi tarvittaessa ihailemaan interiöörejä?
Periaatteessa vois, mutta mulla oli runko-osat hieman kieroja, niin sen takia panssarikalotti on liimattava siihen siten ettei sitä enää saa auki.
Tuossa sarjan omassa panssaritornissa on kuulema jotain häikkää siinä tornin keskiosan kohdilla, eli jotenkin niin että hitsisaumat ja niitatut saumat olivat jotenkin vaihtaneet keskenään paikkojaan. Tämä tuli tuossa alkuviikosta ilmi kun näin Kohvakan Samin ja hänen S-100 projektinsa. Siihen tietenkin löytyy resiinitorni jossa nuo saumat ovat sitten oikein. Nyt en vain muista kuka oli se resiinivalmistaja. Mutta täytyy myöntää että on tuo komia sarja kaiken kaikkiaan… ;) !! Saas nähdä koska sitä lipsahtaa ehkä tuollaisen hankkimaan… :) !!

t.Hessu
Tuossa hetki sitten juttelin Samin kanssa puhelimessa ja Sami kertoi että siinä tornin keskellä olevat levyt olivat teräslevyjä jotka oli hitsattu kiinni toisiinsa. Muut levyt olivat alumiinilevyjä jotka olivat sitten niittaamalla kiinni.

t.Hessu
Näin on. Sain 5 kirjaa referenssiaineistoa, ja nyt on kova tutkiminen päällänsä. Tosin ehdin jo pikaliimata sen kalotin tuohon malliin, mutta katsotaan mitä voi tehdä. Periaatteessa niitit voi aika helposti poistaa väärästä paikasta ja tehdä uudet oikeaan paikkaan. Torpedoputkien eteen jouduin jo lisäämään hionnassa poistuneita niittejä.
[img][img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/05/31/10/053110.jpg[/img][/img]
Auttaisiko tuo, yritin siihen hahmotella, miten saumat menevät.

Veneet, joita sarjan dekaalit kuvaavat, Lang ja Ha-Jû, ovat molemmat vähän erilaisia, kuin sarjan osista suoraan rakennettava vene. Näkyvimmät erot ovat 37mm tykin kilpeen lisätyt sivulevyt ja konehuoneen venttiilien puuttuminen. Molemmissa veneissä ei ollut ikkunoita, eikä edes peitettyjä aukkoja konehuoneen yläpuolella, vaan kopperot olivat tasaisia.
Mitä kirjoja olet löytänyt aiheesta? Tuntuu, että materiaalia on aivan liian vähän näistä veneistä.
Schenlboot in action / Squadron
Schnellboot / Osprey
Historie & Collection: S-Boote
Morskaya Collekchiy 1999-02 - Schnellboote, German Fast Attack Crafts of World War
Morskaya Collekchiy 2003-06 - Kriegsmarine Torpedo-Boats Type 1935, 37, 39
Warship Profile 31 - German Schnellboote
Eksmo - Arsenal Collection - Schnellboot WWII German Torpedo Ships

Näissä riittääå lukemista ja katsomista. Etenkin nuo naapurin-lieliset tuottaa vaikeuksia kun ei edes osaa niiden aakkosia.

Kiitos muuten siitä kuvasta. Tuli tarpeeseen
Kiitos kirjavinkeistä! Itänaapurin kirjoista löytyikin mukavasti minulle uusia kuvia.
No problem mate (?norjaa ja arkoittaa että "Ole hyvä vaan, lasku tulee koti osoitteella" ;-)