Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 250/3 Greif

Pohjois Afrikka, kesä 1942. Erwin Rommelin kuuluisa puolitelavaunu jonka helposti tunnistaa kylkien "Greif" tekstistä.

Malli on Tamiyan ongelmaton rakennussarja. Maaleina käytetty Tamiyan akryylejä, vanhennukseen Mig-pigmenttejä sekä filttereitä, washeja jne. Malli on rakennettu suoraan laatikosta.

Säistin aika rankalla kädellä mutta kyllä se esikuvakin oli melko likaisessa kuosissa. Laitoin tuohon referenssikuvan mukaan josta näkyy vaunun likaisuus.

Tämä oli mukava ja nopea rakentaa ja pääsi hieman harjoittelemaan säistystekniikoita. Jos vielä värkkäis alustan johon tulee tämä ja sitten se Fieseler Storch jonka rakensin aikaisemmin. Rommelin voisi kanssa laittaa alustalle mutta tuo figujen maalaus on enemmän kuin hakusessa. Saapa nähdä.

Kommentit

Pitkästä aikaa mielenkiintoinen malli. Noin avoimesta laitteesta kun on kyse, haluaisin nähdä myös sisätiloista kuvan.
Onpa mallikas malli! Toi referenssikuva oli hyvä oivallus myös. Esikuvansa näköinen!!
Hienosti tehty malli. Säeistäminen onnistunut hyvin, et ole mennyt liiallisuuksiin eli perusväritys nähtävissä hyvin edelleen alta. Tee ihmeessä jonkinlainen dioraama tästä ja mainitsemastasi Storchista. 1:48 skaalaan saa myös hyviä figusettejä, esim. huoltomiehistöä lentokoneelle.

Itsellänikin on kyseinen malli juuri työn alla, tosin sijoitan mallin itärintamalle ja muokkaan sen normaaliksi 250/3 versioksi.
tässä on onnistuttu hyvin! ansiokasta työtä kertakaikkiaan,huomioonottaen mittakaavankin. plussaa referenssikuvastakin. eipä ole ollut suurensuuri kooltaan tuo laite!
Hmm… näenkö väärin, vai onko referenssikuvassa teksti vain valkoista ääriviivaa jonka läpi näkyvät maastomaalauksen rajat?
Hieno malli joka tapauksessa. Asiallinen, ei liian likainen, ei liian puhdas. Jos valokuvassa ei näkisi miehistöä, niin voisi kuvitella paljon isommaksi laitteeksi kuin on.
Timo Rasimus kirjoitti:
Hmm… näenkö väärin, vai onko referenssikuvassa teksti vain valkoista ääriviivaa jonka läpi näkyvät maastomaalauksen rajat?
Oikein näet, asian huomaa parhaiten vertaamalla keskenään G:n ja E:n pohjaväriä ja väriraja näkyy hyvin R:n pystysakaran alaosassa. Tämä on Tamiyan moka, ei Mikan.
Ojakeppien pallukat voisi vielä jälkikäteenkin halutessaan maalata oikean värisiksi, eli valkoisiksi. Säistäminen ja vanhentaminen on tässä rankkaa, mutta ei epäuskottavaa. Omaan makuuni juuri tällaiset enemmän säistetyt ja vanhennetut mallit ovat mielenkiintoisempia, kuin kliinisemmät puhtaat yksilöt. Pakoaukon ympäristöön kaipaisin pakokaasujen jättämää jälkeä. Hyvä malli Mikalta, nämä 250- ja 251-sarjalaiset ovat minulle jostain syystä niitä kaikkein mielenkiintoisimpia WWII-vehkeitä. Omalla työpöydällänikin on parhaillaan 250/1 NEU 1:35 -skaalassa.
-Sami- 6.5.2009 20:14 Vastaa lainauksella
Hieno WWII - laite. Säestäminen onnistunut hyvin, sekä maalaus + siirto-kuvat. Ei mitään valittamista.
Onhan mallissakin oikeanpuoleinen GREIF-teksti pelkästään valkoisella, mutta vasen punaisella taustalla.
Tuosta on vaikea sanoa varmasti juuta taikka jaata:

Sivusta

Teksti lähempää

Minusta tuo teksti näyttää tummemmalta kuin muu maalipinta.

Jokatapauksessa hienosti tehty malli ja mielenkiintoinen esikuva. Vaaleaa hiekkapölyä olisi voinut olla ehkäpä vielä enemmän, mutta se lienee makuasia.
Aikomus olisi myös tehdä joskus 250:n, mutta sillä vanhemmalla panssaroimattomalla keulalla, tai sitten 252 -ammustenkuljetusvaunu tai 253-tiedusteluvaunu. Näistä vanhemmista alatyypeistä on vaan melko huonosti sarjoja olemassa, ainakin 1:35:een.
Totta, minun huolimattomuuttani. Toinen puoli on tasavärisellä pohjalla.
Timo Rasimus kirjoitti:
Totta, minun huolimattomuuttani. Toinen puoli on tasavärisellä pohjalla.
Sama täällä, samaan monttuun kävelin.
Malli on erittäin hienosti tehty mutta eihän se nyt voi olla noin ruosteessa! Ollaan sentään kuivassa ja kuumassa Afrikassa.Siellä ei rauta juuri ruostu.Kuvissa joita tuosta löytyy useita niin sehän on niissä siisti.Korkeintaan vaaleessa pölyssä.
Jos tuo värikuva jonka tuosta näin on aito,niin kyllä tuo teksti kuuluisi olla myös punaisella pohjalla.
Toivottavasti en pilannut iltaasi.Hieno malli on joka tapauksessa ja saa hyvät pojot.
Ei tuossa minusta liikaa ruostetta ole, tuo punainenhan kuuluu kolmivärikaavioon -ko -kö?

Edit:
Eihän tässä tietenkään vielä -42 ollut kolmiväriä.
Kuvia Adlerista ja Greifistä:
www.afrikakorps.org/adlerigelgreif.htm
Paavo Virolainen kirjoitti:
mutta eihän se nyt voi olla noin ruosteessa! Ollaan sentään kuivassa ja kuumassa Afrikassa.Siellä ei rauta juuri ruostu.
Afrikasta ei ole kokemuksia, mutta Lähi-Idässä ainakin käsiaseet ruostuivat kuivana kesäaikana paljon pahemmin kuin kosteana talvikautena, talvella riitti viikkopuhdistus ja -öljyäminen, kesällä vaadittiin vastaava kahdesti päivässä. Aika kuivaa ja kuumaa on kesällä Lähi-Idässäkin ;)
Kiitos kommenteista. Tuolla punertavalla värillä hain lähinnä pölyisen oloista vehjettä enkä ruosteista. Toki on malliin ruostettakin laitettu. Tarkkaa tietoa ei ole mutta afrikassahan tuo maan ja pölyn väri on punertavaa, mutta onko se joka paikassa saman väristä, niin ei ole tietoa.
kapitänleutnant kirjoitti:
Paavo Virolainen kirjoitti:
mutta eihän se nyt voi olla noin ruosteessa! Ollaan sentään kuivassa ja kuumassa Afrikassa.Siellä ei rauta juuri ruostu.
Afrikasta ei ole kokemuksia, mutta Lähi-Idässä ainakin käsiaseet ruostuivat kuivana kesäaikana paljon pahemmin kuin kosteana talvikautena, talvella riitti viikkopuhdistus ja -öljyäminen, kesällä vaadittiin vastaava kahdesti päivässä. Aika kuivaa ja kuumaa on kesällä Lähi-Idässäkin ;)
Eiköhän kuitenkin se happi ole se, minkä raudan ruostuttaa. Taitaa kuumassa ja kuivassa aseiden ym. pinta kuivua niin, että happi pääsee reagoimaan raudan kanssa.

No, muuten siisti malli. Kuvissa tosin havaittavissa lievää sinisyyttä. Jos en olisi mittakaavaa katsonut, olisin sanonut mallin olevan 1/35. Ei paha… :)
Olisiko Afrikassa yön jäljiltä kastetta … Yleensähän taistelut pohjoisessa Afrikassa käytiin aika lähellä rannikkoa joten eiköhän sieltäkin öisin henkinyt kosteutta.
ASA 7.5.2009 16:03 Vastaa lainauksella
Malli on hyvä ja mukavan kulunut, verrattaessa valokuviin tosin tulee mieleen, että ajoneuvo on ensin ollut maalattu kokonaan aavikkokeltaruskeaksi, mutta kova käyttö ja ympäristö on kuluttanut harmaan esiin paikka paikoin,toisaalta aavikon pöly naamioi kaiken hetken liikkeen jälkeen oma värisekseen, jolloin malli on ehkä kokonaisuutena hieman tumma. Ensi tutustumisella näytti 1/35, tulos siis kuitenkin tosi hyvä.
Aavikolla satoi toisinaan aika rajusti mm. 17.11.1941, jolloin sade ja samanaikaisesti alkanut brittien hyökkäys saattoivat Afrikkakorpsin kriisin partaalle, hukkuminen oli tällöin suurempi uhka saksalaisille kuin brittien hyökkäys.
Luulin ensin että malli oli 1/35 mittakaavassa. Siistiä ja hyvännäköistä työtä. Myös säistys on mielestäni erittäin hyvin onnistunut.