Pienoismallit.net

Vickers 6 ton tank R-650

26.4

Tuntuu vähän kornilta työstää jo kolmatta suomi projektia putkeen, mutta minkäs mahtaa kun suomivaunut kiinnostaa.

Nyt on vuorossa varhaista suomi kalustoa, talvisota viku.

Aloitin mallin teon 5 vuotta sitten ja nyt siis projekti jatkuu. Aiemmin kun rakensin mallia en välittänyt juuri referensseistä ja yritin tehdä sen lähes suoraan laatikosta. Nyt olen purkanut mallin ja rakennan sen uuteen uskeen. Huomasin että mallista voi käyttää ainoastaan suoraan laatikosta telapyörät ja telat.

28.4

Olen väsännyt viime päivät mallin moottoritilan kantta. Se että sarjan kansi on vääränlainen se on myös väärässä kulmassa taistelutilaan nähden. Täten päätin rakentaa moottoritilan katon, tornin katon ja uuden konekiväärikalotin kokonaan itse.

3.5

Moottoritilan kansi on valmiina. Tein uuden kannen kokonaan itse. Materiaaleina käytin muovia levyä, ohutta kuparilankaa, armeijan jekkulankaa, viinikorkin sinettiä ja muovisia pultteja/niittejä.

15.5

Rojekti jatkuu. Olen päässyt niittien luvattuun maahan eli torniin. Torni ei ole lähellekkään valmis, mutta se tulee olemaan 70 % skrätsinä rakennettu.

26.5

Vihdoin pääsin lisäämään kuvia projektistani. Malli on edennyt telakoneistolle. Telakoneistossa piti korjata johtopyörä ja viimeinen telapyörä.

12.6

Malli on pikkaisen edennyt. Mallista puuttuu vielä telat, koska en ole käynyt k-kaupassa. Odotan suurella innolla vierailua parolaan, jonne menen tänä perjantaina:)

27.6

Malli on lähes valmis. Enää pigmentti pesu(kunhan saan combat modelssin lähetyksen) ja telat (kunhan Hra Kuivalainen tulee lomalta). Ei sitten tullukkaan käytyä parolassa (kiitos vr uuden ajan prkl pendolino 50 min myöhässä) >:(

18.8

Malli on vihdoin valmis!:) Tämä on siis vuoden 2007 ensimmöinen valmis mallini. Omaan silmään se näyttää nyt hyvälle, mutta katsotaan kuinka kuva muuttuu viikon sisällä. Mallin jalustan rakennuksesta ei valitettavasti ole kuvia. Työstin alustan 13x18cm kehyksiin. Päämuodot työstin finnvoam levystä, jonka päälle kipsi kerros + useat maalikerroksen ja pigmentti pesut. Ruohon työstin woodland scenicsin tuotteesta. Valokuva kehykset toimii mielestäni mainiosti mallien alustana. Plussaa siinä on mallin huollon helppous. Kehykset siis voi ottaa huollon ajaksi pois kunhan muistaa olla käyttämättä liimaa. Malli esittää välirauhan vikua 1940 keväällä. Toivon että malli miellyttää:)

Kommentit

No ei paljon näytä jäävän alkuperäisestä Miragen tuotteesta jäljelle! Mutta hyvältähän tuo tähän mennessä näyttää.
Näyttää oikein hyvältä. Mielenkiintoista nähdä projekti valmiina! Onko tuo tornin takakotelo oikeassa asennossa, vai näyttääkö se vain tuossa sivukuvassa olevan jotenkin oudossa kulmassa?
AKK 16.5.2007 10:59 Vastaa lainauksella
Kyllä sen pitäisi olla oikeassa asennossa. Olen sen tehnyt kokonaan itse, joten kotelon mitat eivät välttämättä ole 100% realistiset.
Näyttää etenevän mukavasti. Laittele lisää kuvia.
Tuota noin…

Jos meinaat tehdä tuolla valko-sinisellä raidoituksella olevan vikun, niin olen todennut että ainakin Muikku-Purhonen kirjassa sa-kuvan vikussa raidat EIVÄT ole noin ylhäällä.

Museon pihassa olevassa vikussa raidat ovat toistaiseksi väärin. Raitojen kuuluisi olla pykälän verran alempana, eli sininen raita pitäisi olla tuossa tähystysaukon kohdalla ja yläosaan pitäisi jäädä vihreä raita…
AKK 28.5.2007 10:16 Vastaa lainauksella
Kiitos Jaakko tiedosta. Menee siis korjauslistalle
Täydellisesti onnistunut talvisodan vaunu 38 mm:n Poteaux-tykillä.
AKK 1.8.2008 23:15 Vastaa lainauksella
JJ Hilska kirjoitti:
vaunu 38 mm:n Poteaux-tykillä.
Kiitos JJ. Valitettavasti joudun korjaamaan että kyseessä on viku 37 boforsilla.