Pienoismallit.net

Jagdtiger

Dragonin mainiosta sarjasta rakennettu vaunu. Figuuri on yhdistelmä dragonin "raadoista", puu on itse tehty. Yritin saada syksymäistä tunnelmaa maastoon.

Kommentit

Mielestäni tämä kuuluisi kategoriaan dioramat.Mutta siitä välittämättä toteaisin tämän olevan todella huolella rakennettu ja viimisen päälle maalattu/säistetty.Hyvä malli kertakaikkiaan.
Tupe 3.5.2009 21:16 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Mielestäni tämä kuuluisi kategoriaan dioramat.
Eikös tästä väännetty kättä tuolla keskustelupuolella, taidettiin päätyä siihen, että dioraamassa pitää olla joku tapahtuma/idea eikä vain tämän kaltainen alusta.
T.L. 3.5.2009 21:22 Vastaa lainauksella
Makuasioita taas, mutta teloihin kaipaisin vähän teräksen kylmää pilkahdusta… ;) Todella hieno malli, josta en löydä muuta valittamista, kuin edellä mainitut telat… Ja yllätys, yllätys: irtotelat rungossa. Tähtiäkin saisit rutkasti, jos vaan pystyisi.
Kiitoksia kommenteista! Itseäkin jäi häiritsemään telojen mattaisuus, jatkossa hankin varmaan suoraan metalliset ketjut, niistä kun saa kätevästi kiillon esiin.
Maalaus miellyttää erityisesti.
Ainoa mitkä tökkäsi silmään, ovat paksuhkot varatelojen kannattimet.
Ja ehkä teloissa tosiaan voisi olla enemmän metallia näkyvissä?
Figusta kuvia tahtoo, eritoten naamasta.
Ainoa asia, mikä pistää silmään on luukkujen sisäpinnan väri. Pitäisi olla mielestäni sama, kun ulkopintojen.
Varatelojen kiinnikkeet ovat lähellä skaalavahvuutta. Telakengät ovat yllättävän painavia luonnossa ja toimivat, myös suojana, joten kiinnikeiden pitää kestää.

Mukavasti olet Petri saannut eloa maalipintaan. Vähintäänkin hyvä malli.
Arto Junno kirjoitti:
Figusta kuvia tahtoo, eritoten naamasta.
Figu ei ole nyt pääosassa.

Eikös tämä menestynyt varsin hyvin Tampereen tapahtumassa?

Parannus ehdotuksena voisin todellakin kiinnittää huomion noihin varateloihin. Nyt ne eivät oikein istu muuhun malliin. Myöskin teloihin kaipaisin hivenen vaihtelua.

Varsin onnistuneet varjostukset ja sävyvaihtelut. Chippailukin on varsin maltillinen mutta onnistunut
mahtavan hieno PST- Tiikeri!! Vanhennus on hienosti toteutettu. Muutenkin yleisilme on hyvä. Ekstraa katkenneesta vaijerista. Vielä kun vaijerin kiinnityslenkki olisi alaspäin, näyttäisi mielestäni oikeammalta(pilkun viilausta) HIENO! Ai niin, vaijerin kiinnityslenkki on tietysti jumettunut yläasentoon, koska vaijeri pluiskahti jossain vaiheessa telaketjun alle ja katkaisi sen.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Arto Junno kirjoitti:
Figusta kuvia tahtoo, eritoten naamasta.
Figu ei ole nyt pääosassa.

Eikös tämä menestynyt varsin hyvin Tampereen tapahtumassa?

Parannus ehdotuksena voisin todellakin kiinnittää huomion noihin varateloihin. Nyt ne eivät oikein istu muuhun malliin. Myöskin teloihin kaipaisin hivenen vaihtelua.

Varsin onnistuneet varjostukset ja sävyvaihtelut. Chippailukin on varsin maltillinen mutta onnistunut
Pääosassa?
Kyse on kokonaisuudesta, hyvä figu parantaa ilmettä ja huono ei.
Vaunu ja figuuri hyviä. Luukkujen sisäpinnan väritys jo mainittu. Toinen asia mikä herättää kysymyksiä on että käytettiinkö näitä jo syksyllä 1944? Eikös ne tulleet siinä alkuvuodesta 1945 käyttöön? TOsin voin olla väärässä, joten ainoa mikä pudottaa pisteitä on tuo luukkujen sisäpinta.
Loistavaa työtä kokonaisuudessaan.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Eikös ne tulleet siinä alkuvuodesta 1945 käyttöön?
Loppuvuodesta -44 olivat käytössä.
Okay. Siksi arvostelinkin vain mallin enkä alustaa.
Loppuvuodesta -44 olivat käytössä.

Hmm…olivat ja eivät olleet.
Ensimmäiset vaunut valmistuivat helmikuussa 1944 ja ne esiteltiin Hitlerille Arys’n tutkimuskentällä 20.4.1944. Sieltä vaunut vietiin Kummersdorfiin testeihin.
Syksyn ja loppuvuoden aikana valmistuneita vaunuja luovutettiin SchPzJgAbt 653:lle. Lähestyvää Ardennien operaatiota varten 16 vaunua lastattiin kolmeen junaan rintamalle lähtöä varten ja kuljetus alkoi 5.12.
Varmoja todisteita Jagdtigereiden osallistumisesta Ardennien operaatioon ei ole, mutta nykytutkimus kallistuu sille kannalle, että yksikään vaunu ei lähinnä kuljetuksiin liittyvien ongelmien takia päässyt rintamalle asti. Vaunuja oli kuitenkin tarkoitus käyttää hyökkäyksessä.
Tammikuussa 1945 yhtymä sai käskyn osallistua operaatio Nordwindiin, Strasbourgin takaisin valtaukseen. Tässä operaatiossa menetettiin ensimmäinen Jagdtiger.
Todella hieno malli! Erityisen onnistunut maalaus ja säistäminen. Alusta ehkä aavistuksen monotoninen. Itse vaunu on kuitenkin kovaa työtä. Aika tiukalla seulalla täällä vaunuja tunnutaan arvioivan. Se on tietysti hyvä että annetaan yksityiskohtaista palautetta.
Kiitos kommenteistanne ja rakentavasta palautteesta. Tosiaan, kiire tuli alustan kanssa, piti kisoihin saada valmiiksi, seuraavalla kerralla varaan enemmän aikaa. Yksi "hankala asia" tällaiselle "viikonloppupanssarimallarille" on juuri autenttisen historian todistaminen, menköön tämä vaunu sinne "tällainen oli joskus mutta sinä et ollut näkemässä sitä" -kategoriaan :)
Petri Ryhänen kirjoitti:
Yksi "hankala asia" tällaiselle "viikonloppupanssarimallarille" on juuri autenttisen historian todistaminen, menköön tämä vaunu sinne "tällainen oli joskus mutta sinä et ollut näkemässä sitä" -kategoriaan :)
Hyvin sanottu :) Liiallisuuksiin menevä tarkkuus tappaa ilon harrastuksesta. Hieno vaunu, tyylikäs pikku yksityiskohta tuo raita joka on sivupanssarissa siinä kohdin jossa "lokarit" ovat olleet. Alusta ja figu tuo mukavasti mittakaavaa ja elämää kokonaisuuteen. Hieno vaunu kaikenkaikkiaan, ja syvältä huokaisten poistun ihmettelemään koskahan saisin oman vastaavan aloitettua… :)
Tomi Eloranta kirjoitti:
Hieno vaunu, tyylikäs pikku yksityiskohta tuo raita joka on sivupanssarissa siinä kohdin jossa "lokarit" ovat olleet.
Kuten myös rikki mennyt verkko takakannella.
Hieno malli on ja helppo yhtyä jo mainittuihin asioihin. En yleensä kiinnitä huomiota kokonaisvaltaiseen realismiin malleissa (Huh mitä sanoja), mutta tämän mallin kohdalla pakko kommentoida asiaa, koska asiaa puitu edellä ja mielestäni unohdettu olennainen eli
Malli ja sen pinta aika kulunut ikään kuin olisi ollut tienpäällä pidempääkin, kuitenkin tankin pitäisi olla faktojen pohjalta uuden karhea?

En huomioinut tätä omissa tähtösissä :-)
Todella hienosti rakennettu tankki. Maalipinta säistyksineen ja kulumineen on todella aidon tuntuinen. Oot saanu luotua komiasti tuon raskaan teräksen vaikutelman, ja ruosteet hienosti esillä ja oikeilla paikoilla. Eihän tässä enää omaa liimakasaa viitti kasailla;) Upea.
SS 12.4.2012 13:55 Vastaa lainauksella
Nyt vasta löysin tällaisen helmen. Hienosti rakennettu, maalattu ja vanhennettu vaunu ja aivan upean tasapainoinen kokonaisuus.