Pienoismallit.net

Messerschmitt bf 109 g-6

MT-411

Suomalainen yöhävittäjämersu MT-411. Ohjaamossa eduardin zoom etsit. Ohjaamon oikealle seinälle lisäsin aivan liian järeän keltaisen polttoaineletkun, mutta myöhemmin "mittakaavasilmä" alkoi toimia ja letku sai välittömästi kenkää.

Pohja maalattu Xtracolorilla, keltainen humbrol 154:llä ja muut maalit revelliä. Nokan keltaisen alueen maalasin ensin vahingossa liian suureksi, valokuvan kontrasti hämäsi. Ja ei kun korjausta. Suojamaalaus meni vähän liian tummaksi mutta sen kanssa voi elää. Siirtokuvat ovat InScalen arkilta josta ei mt-411 rekisteritunnusta suoraan löydy vaan piti leikellä se itse. Litkutin mallin melkein mustalla revellillä ja sudin uppoviivoihin, ym. yksityiskohtiin tummaa pigmenttijauhetta. Mattalakkauksen hoidin humbrolin satiinilakalla johon sekoitin revellin mattalakkaa ja tipan vaaleansinistä. Kiiltoastetta tulen joskus vielä himmentämään.

Kommentit

Ma 30.4.2009 18:38 Vastaa lainauksella
Muuten näyttää hyvältä mutta joidenkin saumojen tukkimiseen olisi kittiä voinut käyttää.
Kokonaispisteet plussalla.
Jere H 30.4.2009 18:42 Vastaa lainauksella
Jos nyt vähän selventäisit että missä näkyy saumoja? ;)
Hoh! Komia on! Malli mallinta tulee yhä upeampia teoksia. Nyt näkyy puhdas suoritus ja siitä 10. Tästä on hyvä jatkaa sille "kuluneisuus" linjalle. Tai ei. Tee vielä näitä monta. Suorituksia pitää näkyä ennenkuin voi alkaa sooloilemaan.
Antti kirjoitti:
Hoh! Komia on! Suorituksia pitää näkyä ennenkuin voi alkaa sooloilemaan.
Ensin: Olet tehnyt kyllä näyttävän koneen. Eikä saumat juuri irvistele. Ihiltavaa työtä.
Sitten… Mitä Antti meinaat tuolla lauseella? Ei oikein selevene??
Timo, tarkoitan että koneiden pitää olla siistejä suorituksia, niin saumoissa yms ja maalauksissaan ennenkuin voi alkaa lähteä "sotkemaan" eli vanhentamaan kunnolla ja saada siihen malliin iän patinaa.
Ma 30.4.2009 20:00 Vastaa lainauksella
No neljäs kuva missä kone on vasemmalta kuvattu, näkyy puoliskojen sauma ja osittain myös alakuvan keskiosassa on rungonpuolikkaiden sauma havaittavissa muttei mitenkään pahasti.
Kyllä sanon, että hyvin kasattu.
Mersussahan oli sauma rungon yläpuolella, eli se saakin näkyä. Loistavaa työtä ja komppaan Anttia sotkemisesta.
Hatun nosto mallin tekijälle.Olet aikaansaanut hienon mallin.
Mukavan näköinen malli,nuorelta mallarilta,siistiä työtä.Tästä on hyvä edetä seuraavaan.
Mixa Aho 30.4.2009 20:45 Vastaa lainauksella
Eipä tuosta kyllä pahemmin saumat irvistele, jos jostain, niin tuulilasin ja moottoripeltien saranan väliltä hyvin vähän. Suurin istuvuusongelma mun silmään on runko-kk-pattien istuvuus, tosin niitäkään tuskin huomaa, muussa tapauksessa, kuin lähikuvassa, eli siis toisiksi viimeisessä kuvassa.

Maalauksessa pientä parantamisen varaa, ei suoranaisesti virheitä, mutta elävyyttä saisi paljon, kun sävyttäisi pakoputkia monisävyisemmiksi ja maalaisi yläpinnan sävyllä laikkuja myös noihin pakoputkien "lippoihin".
Isoin miinus mallissa mun silmään on Inscalen hakaristi dekaaleissa, joissa tuo himmennys ei ole kovinkaan lähellä DN-väriä, kuuluisi olla enemmän harmaa, kuin turkoosi - Toki voi olla, että kuvatkin vääristävät.

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut malli. Virheitä ei perusasioissa juurikaan ole, ja ne mitä on, ovat pieniä ja helppo niissä on seuraavassa mallissa skarpata. *Thumps Up*
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mersussahan oli sauma rungon yläpuolella
…ja alapuolellakin. :)

Oikein hieno malli. Tämmöisiä vaan lisää. <Littipeukku>
Tykkään … todella hienoa työtä. Laskutelinekuilujen sisäpinnat ovat tosin varsin puhtaita suhteessa mallin esikuvan käyttöikään, vai? Sorry, tällainen pilkunviilaus - mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.
Antti kirjoitti:
Timo, tarkoitan että koneiden pitää olla siistejä suorituksia, niin saumoissa yms ja maalauksissaan ennenkuin voi alkaa lähteä "sotkemaan" eli vanhentamaan kunnolla ja saada siihen malliin iän patinaa.
Joo, ei mullekaan heti auennut toi eka kommentti, mutta tämän selvityksen jälkeen olen ihan samoilla linjoilla. Tähän tämä ei ihan välttämättä pure, toi säistäminen on tasapainossa mallin muun toteutuksen kanssa, ja tekijällä alkaa tosiaan perustekniikat olla aika hyvin hanskassa. Turhan usein tosiaan näkee malleja, joissa peruskokoonpanossa on vielä opeteltavaa, ja kuitenkin samaan aikaan malli lyödään täyteen pigmenttiä ja öljypesuja.
Ja tosiaan nätti Mersu, ehkä minäkin jonain päivänä saan samanlaisen aikaiseksi.
Jere H 30.4.2009 23:35 Vastaa lainauksella
Mixa Aho kirjoitti:
Isoin miinus mallissa mun silmään on Inscalen hakaristi dekaaleissa, joissa tuo himmennys ei ole kovinkaan lähellä DN-väriä, kuuluisi olla enemmän harmaa, kuin turkoosi - Toki voi olla, että kuvatkin vääristävät.
No nyt ei voi syyttää ainakaan kameraa, väri on nimittäin livenä vielä turkoosimpi. Pelotti jo arkkia katellessa että on aika tumman vihreät noi taustat. Näköjään kunnon pohjustuskaan ei auttanut pahemmin.
Raimo Leino kirjoitti:
Laskutelinekuilujen sisäpinnat ovat tosin varsin puhtaita suhteessa mallin esikuvan käyttöikään, vai?
Juu, hyvä pointti vaikka se jo tiedossa olikin ;) Lisäilen vielä vähän vanhennusta pyörien alueelle kun saan hommattua uutta mattalakkaa. Ongelmana siis se ettei litkutus oikein toimi kiiltävässä maalissa ja jätin sen sitten kesken kun vanha lakka ei tuntunut enää toimivan. Samalla on tarkoitus lisäillä yleisesti vanhennusta esim. pakokaasuvanoja voimakkaammin.

Ja tuosta keskisaumasta.. kuten tulikin jo kommenteista selväksi, siinä kuuluu se olla ja olenkin hiontavaiheessa yrittänyt raaputtaa sitä varovasti veitsellä näkyvämmäksi. Liimasaumasta on vaikea saada siistin uppoviivan näköistä, se näissä mersumalleissa onkin oma haastavuutensa.

Ja kiitosta vaan kehuista kaikille.
Tuon rungon keskisauman saa minusta kätevimmin tehtyä jo ennen rungonpuolikkaiden kasaamista, raaputtamalla askarteluveitsellä about 45 asteen kulmassa. Aina parin vedon välein kannattaa tarkistaa uraa runkonpuolikkaita kuivasovittamalla, ettei mene vahingossa liian syväksi ja leveäksi. Hyväsovitteisen sarjan kanssa (esim. juuri nämä Hasegawat) ei tarvitse muuta kuin hieman huolellisuutta niin saumasta saa hyvän ilman mitään jälkityötä.
Pete N 1.5.2009 03:01 Vastaa lainauksella
Hieno malli nuorelta mallarilta!
olpi 1.5.2009 12:16 Vastaa lainauksella
No, tämä nyt on tällainen kyhäelmä. Erinomainen.
AJ 1.5.2009 14:00 Vastaa lainauksella
Moi Jere H,

Erinomainen Mersu G-6, ei muuta voi sanoa. Huipputyötä! Eri Mersumalleja on myös aina kiva katsella; linjakas, tyylikäs ja ehdottomasti yksi maailman tunnetuimmista lekoista.

Hieman asian sivusta, mutta kun olen vieraillut tässä vuosien varrella muutamissa mallinäyttelyissä kuten Model-Expossa ja joissain näyttelyissä USA:ssa, Brittein saarella, Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Itävallassa jne…, olen ainakin ollut huomaavinani mallituomareiden arvostelevan erityisesti Mersu-malleja erityisen tarkasti. Voinen olla huomioissani tietysti väärässäkin, mutta olen pitkään miettinyt mistä moinen johtuu…Onko syynä Bf 109-pienoismallien suosio maailmalla vaiko mikä? Kuten jo sanottu voinen olla observaatioissani täysin väärässäkin, mutta jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että kaikkia Mersuja (Bf 109 malleja) mittakaavasta riippumatta syynätään erityisen tarkasti. Jos näin todella on, niin mistä moinen johtuu?

AJ
AJ kirjoitti:
Kuten jo sanottu voinen olla observaatioissani täysin väärässäkin, mutta jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että kaikkia Mersuja (Bf 109 malleja) mittakaavasta riippumatta syynätään erityisen tarkasti. Jos näin todella on, niin mistä moinen johtuu?
Kaikki ovat rakentantaneet vähintään yhden Mersun ja ovat asiantuntijoita… ;) Sitä kai se suosio teettää. Malleja ja referenssejä on niin paljon. Helpompi arvioida tuttua konetyyppiä ja mallia kuin aivan outoa härveliä. Kilpailuissakin varmaan tuomarien pitää löytää paremmuusjärjestys kymmenelle samasta aiheesta väsätylle mallille.
Hyviä Mersun malleja on aina mukava katsella, kuten tätäkin.
Tally-ho 2.5.2009 10:08 Vastaa lainauksella
Onneksi olkoon, Jere!

Olet rakentanut erittäin siistin ja kauniin Mersun. Sulla on selvästi mahtava mallarin ura edessäsi, kun jo ikäisenäsi saat aikaan näin hienoa jälkeä. Meikäläinen vasta lopetteli tuossa vaiheessa "koottavien" kasaamista, jotka joutuivat sitten ilmakiväärin ruoaksi :-)

Pari kommenttia sun mallistasi. Mä komppaan muita kolleegoita siitä säistämisestä, jota olisi voinut olla vähän enemmän esim. laskutelinekuiluissa. Sitten huomasin, että kannuspyörään olet ilmeisesti hionut litteyttä?. Nyt litteys on pyrähtänyt väärään kohtaan. Laskutelineiden renkaitakin olisit voinut hieman hioa, jotei kone olisi ihan "varpaillaan".

Mutta kaiken kaikkiaan hieno malli!
Erinomaisen siistiä työtä! Todella hyvin ja huolella toteutettu. Niitä säistämisiä toki voi tehdä enemmänkin, mutta toisaalta eivät ne lekot tuolloinkaan valmiiksi liattuina tehtaan linjalta tulleet.
Jere H 3.5.2009 11:15 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Sitten huomasin, että kannuspyörään olet ilmeisesti hionut litteyttä?. Nyt litteys on pyrähtänyt väärään kohtaan.
Ei ole ollut tarkoitus litistää. Tuo kolo on valurangan jäljiltä, en ole näköjään huomannut kitata piiloon. Macrokuvat aina paljastaa kaiken ;)

Mutta yleensäkin tuosta litistämisestä, päätin tässä mallissa jättää sen väliin kun ei noista laskutelineiden asennoista ei ota selvää ennenkuin on liimattu kiinni. Näissä mersumalleissa kun pyörä ei mene tarpeeksi syvälle telineeseen joten sitä pitää muokata, ja litistys olisi mennyt luultavasti väärään kulmaan.
-Sami- 3.5.2009 12:45 Vastaa lainauksella
Hieno perus mersu, onnistunut sisältä että ulkoa. Eipä tässä mitään moitittavaa juuri keksi, mutta jos nyt jotain rakentavaa niin vanhennusta, stippausta jne olisi voinut olla.