Pienoismallit.net

S.L.C. Maiale:n nosto

Bocca Di Serchio

Maialen valmistuttua tuli sellainen olo että vesille sen tekee mieli. Eipä siinä muu auttanut kuin ryhtyä dioraaman tekoon.
Alusta on finnfoamia tai vastaavaa. Päällystetty kipsillä, johon kaiversin kivien väliin urat ja portaat. Vesi on Vallejon mediterranean blue water effectiä. (Vähän turhan heleän sinistä miun makkuun mutta menköön tällaisessa harjoitus työssä.)
Maiale on täällä jo esitelty että eipä siitä enempää. Nosturi on MIGin resiini sarja. Laatikon aukaistuani huomasin osien jo valmiiksi pikkaisen lohkeilleen. Ohjeet olivat lievästi sanottuna niukat. Aika hermoja raastava kokemus koko nosturi.
Figuurit ovat MiniArtin, paitsi sukeltaja joka tuli Maialen mukana. Figuureja vääntelin ja kääntelin ja liimailin aika paljon että sain ne oikeisiin asentoihin. Italialaisia ukkeleita ei kohtuu hintaan löytynyt mistään niin piti tyytyä saksalaiin, joille piti opettaa italiaa. Kirjoista yritin värejä katsella pukuihin ja yksi ainakin on Mussoliinin mustapaita. Oikeasti tuon hitoriallisuuden kanssa on vähän niin ja näin.
Kaikki paitsi Maiale ja sukeltaja on maalattu Vallejon väreillä ja MIGin pigmanteillä.
Kritiikkiä Kiitos.

Kommentit

Hieno idea tässä ja erittäin harvoin nähty Maiale! Tunnelma on mukava. Napinaa tulee hieman viimeistelemättömästä työstä, kuten tuo sininen vesi on kuin suomen lipun väri ja figuureihin olisi saanut enemmän eloa maalipintaan. Mutta hieno muuten!
On halvatun hieno. Vesi tosiaan rikkoo aitoa vaikutelmaa, mutta on onneksi syrjäinen elementti.
Todella piristävä dioraama lekojen ja sotkien joukossa. Onneksi Italeri on uskaltanut lähteä omille teille valitessaan aiheita, mistä tehdä malleja.
Kantri 28.4.2009 20:50 Vastaa lainauksella
Nätti on.Huomioni kiinnittyi tuohon kissaan se antaa mielestäni paljon hyvää tähän ,vaikka on vain pieni
osa kokonaisuudesta.
hieno! tasapainoinen kokonaisuus mielestäni. "tavaraa" ei ole liikaa joten "idea" ei huku… kissasta lisäpisteet!
Henkka H 29.4.2009 02:08 Vastaa lainauksella
Tässä on hyvä fiilis, tätä katselee mielellään. Aika erikoinen dioraama. Lisää tällaista.
AJ 1.5.2009 14:17 Vastaa lainauksella
Moi Anssi,

Aivan mieletön dioraama; poikkeuksellinen aihepiiri ja loistavasti tehty ja viimeistelty - huippu!

Muuten nuo italialaiset tst-sukeltajat edustivat II MS:ssa tst-sukeltajien huippua Panerai-instrumentteineen (kello, kompassi ja syvyysmittari) - aivan kuten nykyäänkin.

AJ
Harvinainen aihe toteutettu hienosti. Eikä tarvitse kysellä että missä se kissa on? Kun "veden" korjaat kintoon, niin hipoo jo täydellistä.
Kiitoksia vaan kaikille kommenteista. Vedestä ei voi vierittää syytä edes kameralle vaan itselle. Taidampa lähteä korjaamaan sitä.
Toinen maailmansota on toiminut alustana toinen toistaan kummalisemmalle keksinnölle. :) Enpä moisen pommin selkään itseäni sitoisi. Toteutus on kyllä todella hieno. Tuosta vinssin jalustasta tykkään, hyvin aidon oloinen.
Suoraan sanottuna siitä tykkäsin itsekkin eniten koko dioraamassa.