Pienoismallit.net

KV-1 suomikuosissa

Ikuisuusprojektina ollut suomalaistettu valutorniklimi on viimeaikoina osoittanut yllättävästi edistymisen merkkejä, joten ajattelin laittaa ihan muutaman kuvankin näytille ennen maalauspuuhiin siirtymistä. Nyt olisi myös hyvä sauma asiantuntijoiden mainita mikäli jotain näyttää olevan suuresti pielessä =). Malli tulee siis esittämään yksilöä "100/Ps 271-1" syksyn 1942 kokovihreässä asussa.

Asiaan liittyen, Wiking-decalsin arkki n:ro 3 joka sisältää nuo "100"-numerot on ilmeisesti totaalisen loppu ainakin kaupoista. Mahtaisiko täältä löytyä ketään joka suostuisi luopumaan omastaan edes noiden klimin merkkien osalta, sopivaa korvausta vastaan? Tai edes lainaamaan arkkia kuvankäsittelyn malliksi ottoa varten?

Myös nuo "100":n telat pääsivät yllättämään. Huomasin vasta viikonloppuna referenssikuvia katsellessani, että eihän nuo Trumpeterin sarjan mukana tulleet telat sovikaan, koska niissä on hammas joka telassa, kun taas "100":ssa vain jokatoisessa. Ilmeisesti Friulin ATL-51 "KV-1/KV-2 Light type Tracks" on oikea valinta tässä tapauksessa, ellei halua lähteä enemmälti saksimaan ja viilailemaan trumpan muoveja?

Mallarin 105 klimi-artikkeli ehdottaa sopivaksi värivalinnaksi Tamiyan XF-13, jolla itsekin ajattelin lähteä liikkeelle, ehkä hieman vaalennettuna. Vai onko tältä osin viimeisen 12 vuoden ajalla tapahtunut tietojen päivittymistä?

Päivitys 10.06.2007: Klimi sitten otti ja valmistui. Kyllä tuossa tekemistä oli sen verran, että joutuu varmaan seuraavaksi tekemään pari helpompaa projekti =). Säistämisen suhteen tuli kokeiltua about kaikki oppikirjan keinot, tiedä sitten olisiko hieman hillitympi lähestymistapa toiminut paremmin. Sitä tuppaa tulemaan vähän sokeaksi tekemiselleen kun pitkään tuollaista säätää. Kuvissa näyttivät sävy- ja kontrastierot vielä vähän ylikorostumaan.

Kommentit

Siitä se lähtee…

Tela valinta oikea, tietääkseni niitä ei ole vaihdettu.

Moottorikannen ritilät taas ovat toinen juttu, ne kun tiettävästi muuttuivat lähes vuosittain. Kuten myös lokasuojien tukiraudat.

Katsastelen asiaa kun pääsen seuraavan kerran kuva-arkistoni pariin…
JJ Hilska 24.4.2007 13:12 Vastaa lainauksella
Minulla on tuo Wiking-decalsin arkki n:ro 3, kun tarkoituksena on tehdä joskus suomalaistettu KV-1 levytorninen pulttiklimi. Siitä jää tietysti ylimääräiseksi nuo valutornisen "100" numerot. Pystyisin kyllä luopumaan niistä, siltä osin. Pistä mailia niin voidaan katsoa mitä siltä arkilta tarvitset.
Tuo 100 tarvitsee 2 kpl nro 100 tunnuksia. Rungon eteen ja taakse.

Takana tunnus on lätätty takapanssarin keskelle hakaristin päälle. Tornissa oli muistaakseni tunnuksia 4kpl, tornin luukusta en ole aivan varma…
AKK 24.4.2007 16:20 Vastaa lainauksella
Hienostihan detaljointi on edistynyt. Olen itse tekemässä samaa vaunua kesälle 1944 tamiyan mallista.

Silmään pisti moottoritilan levyn pultiti. Niitä ei minun mielestä kaikkia käytetty, en ole tosin 100 varma.
Näyttää tosi hyvältä. Ja Jaakon kommenttiin viitaten moottorikannen ritilöistä, niin ovat juuri oikeaa mallia vuodelle 1942, muuttuivat erilaisiksi vasta loppuvuodesta -43 tai keväällä -44. Muistaakseni, Jouni, kyselitkin minulta ritilöistä sähköpostilla. Hienoa nähdä että olet saanut projektisi mukavasti liikkeelle.
Niin, tosiaan vielä lokareiden kolmiotukiraudoista, oikein ovat nekin. Suurin osa muutettiin umpinaisiksi tiettävästi samoihin aikoihin kun ritilät rakennettiin uusiksi toisen kerran (siis 1943-44).
Näyttää erittäin hyvältä! Tämän valmitumistahan pitää ruveta seuraamaan!
Kiitokset kommenteista tähän asti, lisäilen kuvia kunhan malli on saanut maalia pintaansa. Tuo "setup" on tehty Mallari 105:n, js-modelsin tornin mukana tulleen ohjeen ja Mikolta saadun infon perusteella, ja ilmeisesti osui suunnilleen kohdilleen =).
Näyttää todella hyvältä. Ritiläpalkit onnistuivat tosi hyvin.
Kyllä se on nätti klimi…