Pienoismallit.net

White Freightliner

Tämä Malli on roikkunut n.30vuotta matkassani ennen kuin tuli rakennettua.
Eli ensimmäinen rekkani.Laatikon avatessani huomasin että ohjeet puuttuivat "jipii".Laitoin tänne ilmoituksen,
ohjeet hukassa ja hämmästyksekseni sain apua,kyseessä kuitenkin vanha malli,ainakin minun mittapuuni mukaan.Eli suuri kiitos Juha Holopaiselle,joka laittoi postissa ohjeet,samoin Karjalan Arskalle kiitos linkistä
mitä kautta sain toiset ohjeet,sama rekka eri painos ,kiitos kanssa tälle palstalle pitäjineen
ilman teitä ,noh tuskin olisi tämä nyt tässä valmiina.
Kaksia erillaisia ohjeita samasta rekasta kyllä tarvitsinkin koska osia oli yli 280klp ja mitään niistä ei oltu numeroitu (siis oli ohjeissa mutta ei valurangoissa).

Ruiskulla tuo "koppi"? ruiskun käyttö vielä hakusessa mutta tällä kertaa sininen,valkoinen ja lakka kaikki ruiskulla Humbrolia,muuten käytin sivellintä.Kaikki osat eivät oikein tykänneet toisistaan ja muutenkin virheitä tuli tehtyä,tulihan noita onnistumisenkin hetkiä mutta olihan tämä minulle aika suuri töinen.
Tosin taitaa oma vaatimus taso olla kovempi kuin mihin on vielä kyky.
Itse olen suht tyytyväinen lopputulokseen.Mielellään kuulisin teidänkin mielipiteitä.

Kommentit

näyttää hyvältä ensimmäiseksi rekaksi
Tuosta on hyvä ponnistaa eteenpäin. Alkuperäiset kromit kannattaa yleensä poistaa, (ovat yli kiiltäviä ja niihin jää saumoja), ja maalata Alcladilla joka tuo skaalaan sopivamman kiillon. Lisäksi silloin pystyy käsittelemään osat saumattomiksi, esim. nuo pakoputket. Maalaus jälki paranee maalaamalla. Sitten vielä kuvaus valoon kannattaa kiinnittää huomiota, nyt on hiukan pimeitä kuvia. Lisää mallia työn alle. Itse heräsin horroksesta pari vuotta sitten ja tekniikoita oli tullut tuhottomasti lisää sitten 90-luvun alun.
Mahtava. Näitä vanhempia rekka malleja on tänä päivänä vaikea saada, paitsi ebaysta löytyy näitäkin. Toi maalaus sopii hyvin tälle. Millä maalilla maalasit ohjaamon?
Kantri 17.4.2009 19:58 Vastaa lainauksella
Tapio Kallio kirjoitti:
Millä maalilla maalasit ohjaamon?
Kiitos,kiitos.Ohjaamo sisältä, tuo pääväri on Humbrolin 6 tai 9 riippuu miten päin korkkia katselee;)siellä on kanssa Revelin matta 88 "hiekan/kuran" väristä,onhan siellä vielä muitakin värejä pikku määriä jotka eivät näissä kuvissa näy.Tuo sinisellä pohjalla oleva valkoinen C on samat kuin kopassa ulkopuolella
Humprolin valk 22 ja tumansininen 15.
J Pokki 17.4.2009 20:20 Vastaa lainauksella
Nostalginen COE-mallin Freightliner. Kokonaisuus miellyttää silmää ja tässä on yleisolemukseltaan realistinen arkipäivän työkalu. Nuo Petrin mainitsemat Alcladit ovat varsinkin näissä kromipitoisissa jenkeissä erittäin hyvä keino parantaa realistisuutta. Mallivalmistajien valmiiksi kromatut osat kun ovat lähes poikkeuksetta lelumaisen kiiltäviä ja usein kromikerros on myös melko paksu. AMT-tuotemerkin uusi haltija on alkanut jälleen julkaista ihan mukavaan tahtiin näitä vanhoja rekkamalleja uudelleen. Vuoden sisällä on tullut jo muutamia nostalgiaherkkuja, en nyt ulkoa muista oliko tämä listoilla.

EDIT: AMT/Round2 julkaisee tämän uudestaan tänä kesänä.
Tämän auton ulkonäössä on jotakin, mikä meikäläiseen kolahtaa. Itse olin joskus 15 vuotta sitten tätä etsimässä, mutta homma kaatui joihinkin lisenssisotkuihin, minkä vuoksi mallia ei saanut USA:n ja Kanadan ulkopuolelle. No, kenties uudelleenjulkaisuna sitten… ja se peltikelakärry jälkeen.
Kolahtaa myös mulle. Kotoa löytyy Peterbilt 352 "Budweiser" ja tämä olisi tarkoitus hankkia sitten kun on saatavilla Suomesta.
Vähän hyvin ensimmäiseksi rekaksi, juuri itsekkin sain kasattua ensimmäisen rekkani. Joka oli MAN F90 Commander vm.1992.
Juu, onhan se hieno, ei siinä mitään! Mutta itse en voi kuin ihmetellä tuota, että postetaan sarjan cromit ja maalataan alcadilla. Miksi nuo sarjan cromit ovat liian kiiltävät…? Autoissahan haetaan juuri sitä show- kiiltoa, enkä siis itse ainakaan alcadia noihin käyttäisi. Se on sitten tottakai erijuttu, jos rakentaa jotain työjuhtaa. Mutta en ymmärrä tuota kyllä, miksi niitä pitäisi himmentää, kun oikeissa kiiltävät huippukiiltävinä, miksi mallissa ei pitäisi olla samalla lailla…? Ei mene kyllä kaaliin…

Mutta jokatapauksessa rekka näyttää hyvälle, maali on hyvä, tai siis hyvä maalipinta ja hieno väri! Nämä vanhat jenkit (ja ehkä Scania, Volvo ja Sisu, vanhat tottakai) ovat ainoita rekkoja joista itse tykkään…
J Pokki 21.10.2010 19:25 Vastaa lainauksella
Tuo alcladjuttu on siinä, että sarjan mukana tulevat kromit:
a) kiiltävät lelumaisesti, epärealistisesti, vaikka tehtäisi kuinka showkonetta. Alcladin kiilto on paljon syvempi ja aidompi. Alcladillahan saa myös sitä huippukiiltävää kun vain tekee sellaista.
b) usein naarmuuntuvat pilalle kun saumoja ja purseita siistitään
c) ovat liian paksusti kromattuja ja siten tukkineet yksityiskohdat.