Pienoismallit.net

V-1, Fieseler Fi-103

Vergeltungswaffe 1

Nopea välipala malli, mikä kuitenkin aiheutti harmaita hiuksia.

V-1 malli on nopea koota, ja osat istuvat kohtuu hyvin. Siipien kiinnityskohtaan jäi kuitenkin pienet raot, jotka päätin täyttää kätevästi pikaliiimalla. Liimaa tietenkin tuli liikaa, ja se levisi turhan leveälle. Hiominen tuntui kuluttavan enemmän muovia, kuin kovettunutta liimaa. Lisäpakkelointi ja maalaus eivät peittäneet saumoja ihan täydellisesti, joten kuvissa viat tulivat näkyviin turhankin hyvin.

Maalauskin piti hoitua nopeasti. Pohjamaaliksi löytyi Mastonin tummanpunainen pohjamaali , paitsi nokkaan johon vaalea pohjaväri.
Vihreä on vallejon russian greeniä, jota sai hioa ja ruiskutella useampia kerroksia appelsiinipinnan vuoksi. Samoin keltaista sudittiin useampi kerros eri keltaisilla emaleilla. Hiominen teki maalipinnasta mukavan epämääräisen näköisen. Tuskin kertakäyttölaitteita maalattiin ihan viimeisen päälle?

Siirtokuvat lätkäisin suoran märän vahan päälle, ja KÄÄK! Sivuperäsimessä olevat merkinnät nuolineen menivät väärille puolille.
Lopuksi lisäsin paperista leikatut potkurinlavat nokalle. Alkuperäiset katkeilivat hiomaoperaatioiden ja maalauksen aikana.

Kuljetuskärry on maalattu tank greyllä, ja litkutettu parilla ruskealla ja sinisellä sävyllä. Lisäksi tökitty sinne tänne lyijykynällä ja vaalean harmaalla vähän kulumajälkiä. Kiinnitysliinat ovat tamiyan teippiä ja ohutta metallilankaa. Sidonta ja liinat ovat ihan hatusta vedetty kiinnitystapa, mutta parempi kuin ei mitään.

Alustana on Atrian valmisateriasta jäänyt muoviastia :)
Päälle on leikattu 800-hiekkapaperia betonineliöiksi, ja ne on litkuteltu parilla eri harmaalla sävyllä. Saumoihin levitin ohuesti valkoliimaa, ja ripottelin static grassia ja ohutta hamppukuitua täytteeksi.

Figuuri on tamiyan sarjasta. Pää on vaihdettu Hornetin ilmeikkäämpään pärstään. Kypärään on tehty hihnat ohuesta alumiinista. Lisäksi konepistoolin hihna on tamiyan teippiä. Valurangasta vuolin vielä kessun jenkkipojan käteen. Figu on ehkä paras osa tässä kokonaisuudessa? Kasvotkin onnistuivat ensimmäistä kertaa akryyleillä kohtuu hyvin.

Nimikyltti on teetetty pikasuutarissa. Tuli parissa päivässä postissa kotiin.

No, kaikesta huolimatta yksi valmis malli lisää.

Sitten voidaan jatkaa siitä vaikuttaako alusta malliin, tai sen arvosteluuun ;)

Kommentit

Muuten on todella upean näköinen V-1 pärinäpommi alusta näyttää jotekin oman taka pihan laatoilta…
Maalaus on hyvin tehty…

Todella upea malli en voi muuta sanoa… :)

Solid Snake
Vaikeuksien kautta voittoon :D Kun hommat menevät pieleen, ne menevät. Lopputulos näyttää kuitenkin mukavalta.
Värit näyttävät hyviltä tässä mallissa.Haittaakos tuo siipien reikien väli ,eikös tää ol lentopommi.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Haittaakos tuo siipien reikien väli ,eikös tää ol lentopommi.
Ei lentopommi vaan lentävä pommi.
Hieno kostoase, tämän jo kaikki varmaan Expossa bongasi komea malli ja figuuri on mahtava. Alustasta puhumattakaan.
Kosander 15.4.2009 12:17 Vastaa lainauksella
Kundi vetää norttia hymyssä suin ja vieressä on 560 litraa jettibensaa ja yli 800 kg amatolia. :) Mutta niinhän se on…sodan melskeet asettaa työturvallisuuden ihan uusiin kehyksiin.

Mielestäni kokonaisuus näyttää hyvältä eikä pieni röpelöisyyskään ainakaan minun silmääni tällaisessa kohteessa vaivaa. Kohtaamasi vaikeudet eivät välity lopputuloksesta, työvoitto siis. Pidän myös pommin hienoisesta metallisesta kiillosta, se luo autenttista tunnelmaa.
Hieno malli takaiskuista huolimatta, mutta ehkä hieman liian ahdasta pienellä alustalla. Plussaa hyvin maalatusta figuurista.
Kiitokset yllättävän kannustavista kommenteista. Itse sitä taitaa tulla jo liian kriittiseksi oman käden tuotoksiin.

Tuo työturvallisuusnäkökanta ei tullut edes mieleen, kun ajattelin yrittää tehdä rentoa jenkkiä löntystelemmään pommin ohi. Taiteellisuus voitti ;)
Alusta tosiaan olisi saanut olla ainakin hieman pidempi. Suunnitteluvaiheessa en älynnyt laskea mukaan noita pitkiä vetoaisoja.