Pienoismallit.net

P-47D Thunderbolt

Ukkospultti nimeltä Helen D

Tuossa P-47 referenssiketjussa pyydettiin nähtäväksi tämä vanha malli. Niinpä putsasin, puunasin ja otin mallista nämä uudet kuvat. Koneen vakiopilotti on kuluneen vuoden aikana kadonnut johonkin, joten lainasin ohjaamoon erään toisen figuurin hahmottamaan tämän ison hävittäjän kokoa - eipä ole ihme, että jenkit antoivat koneelle lempinimen Iso Tuoppi.

Kommentit

Mitä? Mullako kova mallien tahti,höpönpöpön.On hieno boltti isossa koossa,näit on kiva katsoa aina.
AJ 11.4.2009 17:42 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Upea, iso ja erinomaisesti tehty T-bolt! Työ ja viimeistely ovat ehdottomasti huippuluokkaa! Plus päälle vielä hyvät kuvat, kiitos!

Ainoa juttu, joka hieman mietityttää on se, että eikös P-47D koodilla FT-L ja sarjanumerolla 44-20473 ollut majuri Glenn Eaglestonen (9. AF, 354FG/353FS) P-47D-30-RE - leko ”Skull and Bones with Winged Eagle”?

“Helen D” oli muistaakseni kapteeni Petersonin (9. AF, 362FG/379FS), joka menehtyi alasampumisensa yhteydessä tammikuussa 1945, T-bolt.

AJ
AJ - kiitos korjauksesta - minulla on hyvinkin todennäköisesti mennyt Helenit ja Kallot & Luut sekaisin. Mallin valmistumisesta on kulunut aikaa reippaasti yli vuosi, enkä mistään enää pysty tarkistamaan noiden siirtokuvien alkuperää - nokan moottoripellityksen Helen D-tekstit ja punaiset sydämet olen toteuttanut maalaamalla.
[quote="Teppo Toiviainen"]
Mitä? Mullako kova mallien tahti,höpönpöpön.

No mutta hei, tämähän on ikivanha projekti - valmistunut yli vuosi sitten.
AJ kirjoitti:
Ainoa juttu, joka hieman mietityttää on se, että eikös P-47D koodilla FT-L ja sarjanumerolla 44-20473 ollut majuri Glenn Eaglestonen (9. AF, 354FG/353FS) P-47D-30-RE - leko ”Skull and Bones with Winged Eagle”?
Olet aivan oikeassa noiden tunnusten suhteen.Itselläni on juuri noilla tunnuksilla tehty tuo Eaglestonin kone.Jostain syystä on tunnukset nyt lipsahtaneet väärään koneeseen.
AJ 11.4.2009 21:07 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Joo, dementia ei ihan totaalisesti ole iskenyt, koska muistin tuon Eaglestonen T-boltin oikein.

Ohessa linkkinä kiva lyhyt artikkeli T-bolteista Air Force Magazinessä. Artikkelissa on hyvä profiilikuva majuri Glenn Eaglestonen (9. AF, 354FG/353FS) P-47D-30-RE - lekosta ”Skull and Bones with Winged Eagle”. Hyvä maalaus/väritys/merkinnät Eaglestonen koneessa.

www.airforce-magazine.com…eArchive/Magazine%20Documents/2008/August%202008/0808classics.pdf

Ohessa myös linkki Aeroscaleen sveitsiläisen Julien Gossweilerin rakentamaan Hasegawan 1:32 mittakaavan Eaglestonen P-47D:aan.

p47.kitmaker.net…odload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2509

Anyway, olet joka tapauksessa rakentanut ja viimeistellyt huippuluokan ”Jugin”, kuten jo sanoin.

Moi Paavo,

laita ihmeessä kuvat rakentamastasi Eaglestonen lekosta tänne galleriaan, kiitos.

AJ
Siitä oli aikanaan täällä kuvat mutta poistin ne kun eivät kiinnostaneet ketään.Ei niitä passaa uudestaan vissiin julkaista kun sille ei sen jälkeen ole mitään tehty.Mutta laitoin vähäksi aikaa kuvapankkiini muutaman kuvan siitä.