Pienoismallit.net

Mil Mi-26

"Halo"

Niukin naukin Expoon valmistunut Zvezdan erittäin hyvälaatuinen malli kyseisestä hulipotkurista.

Hiihtolomalla italiassa bongasin mallin paikallisesta mallikaupasta Vatikaanin kupeessa ja tarttui mukaan. Malli edustaa Zvezdan uudempaa tuotantoa, ja sen voi kyllä huomata. Uppoviivoitus oli siistiä ja mittakaavanmukaista, valujälki erittäin hyvää (en joutunut ainuttakaan hymykuoppaa tai valupursetta poistamaan), malli oli detaljoitu joka puolelta todella hyvin ja mitatkin olivat mielestäni suht oikein. Sarja tarjosi siirtokuvat yhteen YK:n koneeseen ja yhteen venäläiseen.

Ainoa paikka joka tarvitsi lisädetaljointia oli rahtitila, jonne lisäsin jos jonkinmoista johtoa ja härpätintä seiniin ja kattoon (siis referenssien perusteella toki!). Harmi vain etten ottanut rakennusvaiheessa ainoatakaan valokuvaa:( Esim. Rahtitilasta on mahdoton saada kunnon kuvaa enää tässä vaiheessa joten tulkaa expoon ihmettelemään.

Pyytäisin niiden tähtien lisäksi myös sitä sanallista kommenttia…

Kommentit

K.Tanner 1.4.2009 17:34 Vastaa lainauksella
Hienoin näköinen helihuuppari. Mien noi roottorin lavat, onko ne liikaa taivutetut vai hämääkö kuvakulma? Ihan kun muka ei mahtuisi pyörimään.
Lauri K. 1.4.2009 17:37 Vastaa lainauksella
Lavat olivat valmiiksi taivutetut, ja kyllä mahtuvat pyörimään:) Kuvakulma hämää ja voi olla että roottori saattaa olla vähän huonosti laitettu koska jouduin irrottelemaan sitä kesken kuvausten…
On erittäin hienon näköinen kopteri. Maalauskaavio on onnistunut, maastokuvion terävät reunat näyttävät pirun hyvältä! Myös värit on valitty hyvin. Vanhennus on myös hyvin tehty. Tällaisessa työhevos-kopterissa sitä voisi varmaan olla vielä rutkasti reilumminkin (pölytystä ja sen sellaista kalustopuolelta tuttua)? Ikkunat ovat onnistuneet hienosti.

Olisi mielenkiintoista nähdä kuvia myös sisäosista. Minusta lapojen taivutus näyttää autenttiselta. Tämän kokoisessa kopterissa ne taipuvat reilusti, Yksi asia joka pistää silmään on että renkaat eivät ole lainkaan litistyneet.

Olen samaa mieltä kanssasi että venäläisissä (ja varsinkin neukku-) koptereissa on sitä jotain. Kunnon Afganistan -Speznaz dioraaman kun värkkäisit vielä tähän ympärille niin a vot' !
Maalaus on onnistunu.Siirtokuvat on onnistunu.Raidat on onnistunu.Ei mitään vikaa.
Erittäin hyvä! Vanhennuskaan ei ole mennyt överiksi, juuri sopiva. Meinaako toi "Halo" sitä Halo-peliä ;) - vai aivan jotain muuta?

Expossa nähdään sitten tämäkin taideteos!
Lauri K. 1.4.2009 18:24 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista!:)

Halo on Naton koodinimi tälle kopterille. Rahtikoneiden koodinimet alkavat C:llä, niinkuin Cargo, mainittakoon esimerkkinä Antonov An-12 "Cub". Helikoptereiden koodinimet alkavat H:lla, niinkuin Helicopter, esimerkiksi nyt tämä "Halo". Hävittäjien koodinimet alkavat F:llä, niinkuin Fighter, esim. MiG-15 "Fagot". Pommikoneiden taas B:llä, niinkuin Bomber, jne. Ja tämä koskee käsittääkseni vain venäläis/neuvostovalmisteisia tai muualla itäblokin maissa valmistettuja koneita.

Lisätietoa: en.wikipedia.org/wiki/NATO_reporting_name .
Pekka 1.4.2009 18:51 Vastaa lainauksella
Mainion näköinen kopteri, mutta muutama kohta pistää silmään. Eli vanhennus on toki yleisesti hyvännäköistä, mutta sitä on hieman liikaa, tai oikeammin koko vanhennus on tehty samalla tekniikalla. Vai onko? Näyttäisi siis siltä että koko kopteri on sotkettu pelkillä pastelliväreillä, tai litkutettu, mutta mattapinnalle, joka aiheuttaa "kahvitahroja". Pastellit näyttävät yleisesti hyvältä ja ovat hyvä vanhennuskeino, mutta liikaa käytettynä se ei näytä realistiselta, vaan tahallaan tehdyltä.

Toinen huono kohta on läpinäkyvät osat, eli ne ovat pölyiset tai sottaiset. Tai kai ne oikeassakin koneessa on melko likaiset ollut, mutta pienoismallissa ne vaan eivät näytä hyvältä likaisina. Muuta nyt ei omaan silmään satu, hyvän näkönen kopteri ja mielenkiintoinen aihe!
Erittäin hyvän näköinen ikäsi huomioiden.
Erittäin hyvää työtä! Värit ovat kohdallaan ja maalauskaavio hyvin onnistunut. On tuo melkoinen mörkö helikopteriksi.
Hyvä Lauri! Erittäin autenttisen näköinen. Ainut asia, mikä hiukka häiritsee, on toi portaiden kannatin(köysi/vaijeri?) Jos kertoo sen mallin narun paksuuden 72:lla, saa noin 72mm paksun vermeen. Kannattaa varmaan korjata. Ikääsi nähden tai juuri sen takia olet mestariainesta!!
Lauri K. 2.4.2009 15:50 Vastaa lainauksella
Kiitoksia jälleen!:)

Kyseessä on ilmeisesti jousi, jossa on jonkinlainen kumi/kangassuojus. Kun katselin kuvia oikeista koneista niin kyllä se mielestäni suhteessa on samanpaksuinen…
Oukkei, oukkei! Toi kannatinnarujuttu nyt oli vaan, että pääsi jostain sanomaan, ehe..ehe.. Älähä oo milöläskään, äläkä välitä vanhan jupinoista. Joka tapauksessa hieno malli!!