Pienoismallit.net

Fiat 3000 mod.21

Maranellon mannekiini

Fiat 3000 Italialainen tankki, joka ilmeisesti kopioitu Renaultin FT-17:sesta. Näitä hirmuja valmistettiin 100 kappaletta ja palvelukseen se ehti 1921/1922 (Kahta eri tietoa). Näitä vehkeitä ei juurikaan missään taistelutehtävissä ole ilmeisesti käytetty,paitsi jossain -20 luvun lopun afrikan pippaloissa.
Wikipediassa oli maininta, että Fiatteja oli pari kappaletta käytössä vielä vuonna -43 Sisiliassa, kun Jenkit sinne nousi.

Itse malli oli jota kuinkin aivan hirveä työstettävä. Muovi hirveän "suoja-aineen" peitossa - tiskiin. Muovi oli omituisen paksua ja pehmeää ja valu jälki omituisen kökköä. Paketissa oli kuitenkin mukana muutamia resiini osia, joilla oli korvattu näitä karmeimpia muovin palasia. Ihmeellisin valmistusvika oli liian lyhyet letkutelat - no malli upotettiin hiekkaan eli ei ne sieltä näy. Mallin kanssa tuli testattua myös viemärinpuhdistus ainetta kun ensimmäinen maalaus meni piloille ja ei tämä toinenkaan mikään mestariteos ole.
Kuitenkin jälleen yksi Italialainen tankki valmiina hyllyn perälle notkumaan.
Jos jaksoit lukea koko tarinan niin tässä palkinnoksi Fiat 3000 koulutusvideo.
www.youtube.com/watch?v=WQcYuZDFH9g

Kommentit

Kosti K 26.3.2009 18:37 Vastaa lainauksella
Hieno! säestäminen on hyvvin onnistunut
Malli saattaa olla kökkö, mutta hyvin rakennettu & pintakäsitelty.
Räyhäkän näköisen tankin olet kasannut.Mikä on aseiden kaliperi?Hyvä että on näitä harvinaisempiakin malleja näytillä.
T.L. 26.3.2009 21:28 Vastaa lainauksella
Yksi asia joka häiritsee, niin tässä, kuin monessa muussakin… Miksi pyörä(t) ei(vät) ole koskaan pyörineet maalauksen jälkeen?
Kiitos
Paavolle - 2x 6.5 mm
Tero - Liimaa rattaissa :-)
Sanonko - en sano - no sanon, joku jaksaa arvostaa minun tekemiä töitä yhden tähden verran melkein joka kerta ilman perusteluja. Kiva kuitenkin nähdä, että enemmistön pisteet kohdallaan.
Esa Heikonen kirjoitti:
Sanonko - en sano - no sanon, joku jaksaa arvostaa minun tekemiä töitä yhden tähden verran melkein joka kerta ilman perusteluja.
Varmaankin joku haluaa tehdä kiusaa, kun on saanut vastaavat pojot eikä itsekään pysty parempaan.
Tuosta mallista voisin todeta, että olisi syytä vaikka Broncolla tai Fine Moldsilla tehdä parempi malli aiheesta koska muutenkin ovat väsänneet eksoottisia aiheita. Tuohon RPM:n malliin pitäisi mielestäni ainakin puolet osista vaihtaa itse tehtyihin ja loppujen radikaalia parannusta. Samaten telaketjut pitäisi vaihtaa.
Itse en ole sen vuoksi koskaan hirvinnyt aloittaa projektia (vaikka eräitä kertoja on ollut mielessä Rellun teko) ja on kiva nähdä, että joku on saanut mallin onnistuneesti ja hyvin tehtyä. Eihän tuo aivan viimeisen päälle ole, mutta fiilis välittyy hyvin (seikka, joka monesti puuttuu tarkemminkin tehdyistä malleista).
Kiitos
Joo olen samaa mieltä osista. Tankki on kuitenkin niin tyylikäs, että tein sen sinnillä loppuun. Tuon tornin sain mielestäni onnistumaan suht hyvin, kun ottaa huomioon palasten huonouden (kittiä, kittiä).
Tankin maalus osoittautui yllättävän haastavaksi sen koon ja muodon takia. Seuraavalla kerralla paremmin.
Esa Heikonen kirjoitti:
Sanonko - en sano - no sanon, joku jaksaa arvostaa minun tekemiä töitä yhden tähden verran melkein joka kerta ilman perusteluja.
Nimiä en tietenkään voi enkä halua paljastaa, mutta tälle mallillesi yhden tähden antanut henkilö on antanut muille malleillesi aiemmin pelkästään 2, 2,5 ja 3 tähteä. Lisäksi muiden malliesi saamat yhden tähden arviot ovat jokainen olleet aina eri henkilön antamia.

Noiden arvioiden suhteen on siis edelleenkin turha kehitellä mitään salaliittoteorioita tai ottaa jokaista kriittistä arvioita henkilökohtaisena loukkauksena. Niissä on aina ollut hajontaa ja tulee aina olemaan. Ja mikäli ei koe hyötyvänsä pelkistä numeerisista arvioista ilman sanallista kommentointia, kannattaa se arviointimahdollisuus jättää laittamatta päälle – täysin vapaaehtoistahan se on.

Mitä itse malliin tulee, niin omasta mielestäni se ei toki yhden tähden arvoinen ole. Maalikerros kieltämättä näyttää melko paksulta, vai onko detaljointi vain noin surkean pehmeää?

Suurimpana epäkohtana näkisin kuitenkin maa-aineksen monotonisuuden, joka ei sovi yhteen vaunun muun olemuksen kanssa. Hiekka on myös tarttunut melko omituisen oloisesti telaketjuihin. Hiekkaa tuo kai esittää? Mudaksi se on ainakin liian vaalean oloista. En nyt jaksa referenssejä alkaa pläräillä, mutta mutu-tuntumani sanoo, että kuiva hiekka ei tuolla tavalla vaunun pinnoille keräänny ja tartu. Säistäminen vaikuttaa kuitenkin teknisesti onnistuneen ihan hyvin ja vaunu todella näyttää pölyisässä maastossa matkaa taittaneelta. Omaan makuuni malli on siis hieman ristiriidassa itsensä kanssa, mutta voihan se toki olla vain oma tulkintavirheenikin.

Itse kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä malli saa ylittää alustan reunat, mutta tässä tapauksessa alkaa olla lähellä se, että alusta on jo hieman liian pieni tuolle mallille.
Melko pitkälti samoilla linjoilla kuin Tomi tuossa edellä. Maalaus mielestäni flopannut reilusti, näyttää juuri sellaiselta kuin olisi ohentamattomana sudittu suoraan purkista, eli aika kökön näköinen. Mutta yritystä kyllä on ja aihe harvemmin valmiina nähty. Kuiva hiekka ei nyt oikeastaan tartu metallipinnoille juuri ollenkaan, varsinkin kun kyseessä on tasapintainen telaketju. Tuo alusta on jo selvästi liian pieni tuon mallin alle.

t.Hessu
Tomi ja Heikki kiitos.
Olenkin odottanut tämän suuntaista vastausta eli voin lopettaa nyt nämä hölmöt epäilyt omalta osalta.
Arvioinnissa/julkaisussa tämän mallin kohdalla mietin pitkään jätänkö pistetyksen kokonaan pois, koska toki tiedostin mallin heikkoudet. Jos malli olisi ollut tiikeri yms. muu normi kissaeläin en varmaankaan olisi julkaissut sitä koskaan. Tarkoitus oli esitellä harvinaisempaa kalustoa ja sitten mielenkiinto mallin "piste arvosta" kuitenkin kiinnosti myös ja mallin saama keskiarvo on aikalailla kohdallaan niinkupittääki.
Malli on maalattu ruiskulla kuten kaikki muutkin mallini. Mallin detaljoini on surkea ja en ole aikaisemmin noin heikko tasoista (pehmeää) muovia käsitellyt. Alusta ja sen maa-aines kyllä kuvissa kieltämättä näyttää siltä itseltään. Nyt kun itse tarkastelen kuvia olette oikeassa myös telojen suhteen.

Hyviä huomioita teiltä molemmilta.