Pienoismallit.net

Pfalz E. I

Saksalaista tyylikkyyttä.Pfalz rakensi lisenssillä kopioita Morane-saulnier hävittäjästä I maailmansodan alkuvuosina.Tämä kopio ei ollut,huonojen lento-ominaisuuksiensa takia,erityisen suosittu lentäjien keskuudessa.Pfalz palvelikin vähemmän aktiivisilla rintamilla kuten siinaissa ja itärintamalla.
Mustavalkoisen värityksensä takia kone sai lempinimen "lentävä kuolinilmoitus".
Gavian mallin on suht mukavasti kokoontuva runsaista etsiosistaan huolimatta.Poikkeuksena oli ohjaamo joka sinällään oli hieno kehikoineen ja yksityiskohtineen mutta sen asetteleminen rungon sisään vaati tarkkuutta ja viilaamista.Onneksi osasin varautua luettuani muutaman rakennuskertomuksen netistä.
Rungosta ja peräsimistä hioin pois koholla olevat,runkokehikkoa esittävät viivat koska valokuvissa runko ja peräsimet olivat sileitä.
Siirtokuvia oli paljon,niillä toteutettiin paitsi merkinnät myös rungon ja siipien reunukset ja viivat.Niitä hivutellessa paikoilleen vierähti ilta jos toinenkin.
Maalaus on sudittu akryylivalkosella ja emalimustalla.Valkonen emali on tikkumainen pensselillä maalattava,..eipä tuo akryyli ollut paljon parempi mutta ohuilla kerroksilla ja välihionnoilla siitä tuli siedettävä.
Takiloinnin tein siimasta ja kuparilangasta.Valokuvat paljastivat että jäivät hippasen löysälle joten täytyy vielä kiristellä.
Töhryt ja valumat tein pigmenteillä ja pastelliliiduilla

Kommentit

Voi sitten olla hienosi rakennettu! En nyt tähän hätään keksi mitään valittamista. Hyvin sopii valkoinen ja musta lentokoneelle. Oikein tyylikkään näköinen.

Taisi tulla aika turha kommentti, mutta oli pakko sanoa jotain…
Tally-ho 22.3.2009 17:26 Vastaa lainauksella
Kerta kaikkiaan hienosti tehty. Ei ole mitään moitittavaa. Tässä taas hiljentyy ja huomaa oman vajavaisuutensa!
Tohveli 22.3.2009 18:01 Vastaa lainauksella
Erinomaisesti rakennettu! Ei mitään kommentoitavaa.
Tupe 22.3.2009 18:05 Vastaa lainauksella
Todella upean näköinen, hyvä kontrasti koneessa. Potkuri on myös erittäin aidon näköinen.
Toukkanen kirjoitti:
Ei mitään kommentoitavaa.
No kannattiko sitten kommentoida? =)
-QWQ- 22.3.2009 18:32 Vastaa lainauksella
Viikon mälli?
Kasimir K 22.3.2009 18:40 Vastaa lainauksella
Täytyy sanoa, että kaunis kone kaikin puolin.
Annan aniharvoin viisi pistettä. Nyt annan. Tässä on sitä jotain…
Tämähän on nokkaa ja sivuperäsintä lukuunottamatta samannäköinen, kuin Fokker Eindrekker.
Ei voi muuta sanoo ku et tää on hieno
Piristävä malli väreistään huolimatta.
Onpas kertakaikkisen komea ja hyvin rakennettu malli. Tuosta ei huomautettavaa löydy. Hieno suoritus!
Onpa tosiaan nätti malli! Maalaus ja siirtokuvatyöskentely hipovat täydellisyyttä. Takilointia on kuitenkin syytä kohentaa, kuten itsekin toteat. Turjhaan heikentävät kaarella olevat siimat muuten niin kaunista kokonaisuutta.

t. Mikko
J Pokki 23.3.2009 13:17 Vastaa lainauksella
Alaleukani tippui juuri näppäimistölle. Sen verran saan kirjoitettua, että totaalisen upea malli, tätä jäi katselemaan pitkään. Takiloinnista en ymmärrä hölkäsen pöläystä eli sekin on loistavasti toteutettu. Tämä on nyt sillä kuuluisalla "pienennyskoneella" tehty.
No perhana kun on kaunis väpytin! Ei tuosta meikäläisen silmillä irtoo mitään muuta ku täydet starat. Upea musta/valko-kontrasti. Tekijällä taito näppysissä.
veikka 30.3.2009 07:36 Vastaa lainauksella
tosi hieno varsinki mustat viivat siivissä ovat todella symmetriset.
On kyllä upea malli! Tuo väritys tekee mallista erikoisen näköisen, ma tykkään. Nyt kun sain lahjaksi Nieuport-setin(kiitos Mikko! :)), pitää oikeasti kasata näitä. Onneksi paketissa malleja on kaksin kappalein, voi harjoitella ekalla…
Oho,tämähän oli mennyt kokonaan ohi silmien matkailuaktiviteettien takia.Pettävän yksinkertaisen näköinen maalauskaavio on varmasti ollut haastava maalattava.Mustan ja valkoisen sävyt ovat todella hyvin onnistuneet.Myöskin vanhennus on parasta A-luokkaa.
Aivan mahtavan hieno lentsukke.
Nikoaspo kirjoitti:
On kyllä upea malli! Tuo väritys tekee mallista erikoisen näköisen, ma tykkään. Nyt kun sain lahjaksi Nieuport-setin(kiitos Mikko! :)), pitää oikeasti kasata näitä. Onneksi paketissa malleja on kaksin kappalein, voi harjoitella ekalla…
Kuten varmaan huomasit, olivat Nieuportit varmuuden vuoksi eri mittakaavassa, kuin missä itse kilpailen! ;-)

Mikko
Aiva sika hieno kone! Miten olet saanu potkurin näyttämään noin aidon näköseltä?
Tosi hienosti rakennettu!Ei mitään vikaa. :-D
Kiitos kaikille kommenteista.
Juho:potkuri on maalatttu ohuella akryylivärillä vaalean emalin päälle ja lakattu.
en olis halunnu kohdata brittinä…