Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2

Hptm. Hermann Graf, 9/JG52, Venäjä, Syyskuu 1942

109 G-2 itärintamalta 9/JG 52, pilotti kapteeni Hermann Graf. Tehty muuten suoraan laatikosta sarjan siirtokuvilla, mutta lisätty Eduardin etsivyöt, Quickboostin pakoputket ja pitot-putki ja True Detailsin renkaat. Ei vielä mikään nappisuoritus kasauksessa ja maalauksessa, mutta opin paljon tässä prosessissa. Siirtokuvien kanssa meinasi usko loppua. Niitä pieniä oli yksinkertaisesti vaan niin paljon. Vaikeinta oli omakonetunnuksien keltaisen värin kanssa, koitan parantaa seuraavaan mersuun. Se tulee olemaan suomalainen G-6.

Kommentit

Tally-ho 22.3.2009 15:21 Vastaa lainauksella
Moi Arto,

Minusta olet onnistunut Mersussasi erittäin hyvin.

Ainoa seikka, josta tulee todellakin sanomista, on tuo keltainen väri. Keltainen värihän on peitto-ominaisuudeltaan huono, eli siis peittää alla olevan värin heikosti. Itse olen päässyt tuon ongelman ympäri maalaamalla keltaiseksi tulevan kohdan ensiksi valkoisella. Kun maali on kuivunut voi päälle maalata keltaisen värin. Valkoista pohjaa vastaan keltainen väri tulee erittäin hyvin näkyviin, eikä maalia tarvitse käyttää kovinkaan paljon.
Komppaan Tally:a. Tyylikkäästi tehty malli ja näyttää hyvältä! Eiku hyllyyn!
Hieno malli. Keltaisen "kalpeus" on mielestäni ihan realistista. Yritänpä liittää yhden linkin.
Taisi tulla kaksi kertaa. Testataan.

[img]http://www.ww2incolor.com/d/8009-5/Bf_109G_belonging_to_Feldwebel_Mueller_of_II_JG_27_based_at_Wels_aWagram_in_August_1944_new.jpg[/img]
Vaunumallarin silmään erittäinen asiallinen Mersu.
Kiitos kommenteista!

Tuon keltaisen alla oli valkoinen, mutta tuo Vallejon keltainen sävy ei ole ihan oikea. Koitan sävyttää jatkossa hieman punaisella. Emalimaalilla tuo olisi saanut ehkä peittoakin paremmin.
Vaikea nähdä mitään negatiivista mallissasi, Arto! Säistäminenkin on hienosti toteutettu. HIENO!