Pienoismallit.net

Ferrari 250LM

#21 Le Mans '68 Piper-Attwood

Scale Designsin valmistamasta hartsisarjasta rakentamani hieman harvemmin nähty Ferrari. Kyseinen autoyksilö oli vuoden '68 Le Mansissa parhaiten sijoittunut Ferrari, sijoitus seitsemäs. Tällaisen hartsisarjan rakentaminen on kohtuullisen yksinkertaista, kunhan muistaa osien tarkistussovittamisen ja pesun tärkeyden. Hartsiosia sarjassa on parisenkymmentä. Näiden lisäksi tyhjiömuovatut lasit sekä isohko arkillinen syövytettyjä detaljiosia. Siirtokuvat ovat Cartografin valmistamat.

Malli on rakennettu sovitteita varten tehtyjä muokkauksia lukuunottamatta suoraan laatikosta. Maaleina toimivat (minulle) perinteiset motipin spraymaalit, vallejon akryylit sekä Model Master Metalizerit. Rakentamisessa suurimpinna ongelmina olivat siirtokuvat, jotka muutamassa kohdassa ovat voimakkaasti kahteen suuntaan kaarevan pinnan päällä. Käytin siirtokuvan pehmentämiseen hiustenkuivaajaa, jonka avulla Cartografin siirtokuvat saa taipumaan melkein mihin hyvänsä.

-Niko

Kommentit

60-luvun Le-mans kilpurit todellisia kaunottaria. Upean ja "erikoisen" värisen Ferrarin olette rakentanut huolellista työnjälkeä vaalien.
Valmistaja Scale designs, onko toiminassa oleva yritys edelleen ja mitä tuollaiset resiin sarjat maksavat "noin"??
nniemi 19.3.2009 08:41 Vastaa lainauksella
Scale Designs ei tällä hetkellä ole toiminnassa, mutta firman valmistamia malleja löytyy sillointällöin nettikaupoista yhä edelleen. Firman omistaja on myöskin väläytellyt tekevänsä paluun "joskus". Hinnat ovat yleensä luokassa 80-100 taalaa, edelleen.

-Niko