Pienoismallit.net

Bf109 G-2

Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa rakentamani camomalli, sattumoisin Gunther Rallin mersusta. Alle maalattiin Alcladin alumiinia. Camot Xtracolorin emaleilla, spinneri ja lavat Humbrolilla. Lakka on Humbrolin clear cotea, joka ei tuntunut kuivuvan millään. Chippaustakin tuli samalla kokeiltua joka tosin meni paikoittain överiksi. Värihuuhtelua olisi voinut olla vähän enemmän. Siirtokuvat ovat AeroMasterin Ausburg Eagles -arkista.

Kommentit

Nätin näköinen mersu. Laskutelineet ilmeisesti jäänet vähän liian eteen, ainakin kuvien perusteelaa näyttää olevan vähän väärä kulma.
Chippaukset näyttävät hyvin aidon tuntuisilta.
Pakokaasujen jäljet ovat erittäin onnistuneet.
Hyvä. Alumiinia ihan sopivasti. Vasta sitten olisi mennyt överiksi, jos renkaissakin olisi ollut maalilohkeamia ;-)
KimmoR 14.3.2009 23:01 Vastaa lainauksella
Pakko sanoa, että miellyttää minun taiteellista "Mersusilmää" paljonkin. Itse en saisi aikaiseksi lähellekään noin hyvää jälkeä.
Erittäin hieno.Nuo laskutelineiden sisäreunat ja itse varret jotenkin vaalean muovisen oloisia väreiltään,ehkä niihin jotain eloa,toki huipputarkka kamera myös saattaa olla asialla.Nuo toki makuasioita.Näyttävä kone.
Hieno Mersu, naamiokaavioon saatu mielestäni juuri oikeanlaista tunnelmaa. Chippauksetkin mielestäni kohdallaan, pienenä lisäyksenä jonkinlaista kulumaa voisi halutessaan tehdä myös siiven tyviin alueelle, jolla mekaanikot ja lentäjä astelevat. Eikä tuossa maalin lohkeilussa mitään varsinaisesti virheellistä silmiin osu, G-2 Mersu oli kuitenkin ohjainpintoja lukuunottamatta alumiinipintainen ja värin lohkeilun määrästähän voi taittaa peistä loputtomiin.
Jos itse litkuttelisin vielä konetta, lisäisin töhkää telinevarsiin. Samalla voisi lisätä jarrunesteletkut, nämä vaikuttavat laskutelineiden ulkoasuun ihan huomattavasti.
Pohjastakin olisi mielenkiintoista nähdä kuva, ainakin oikeissa Mersuissa pohjassa oli joskus hyvinkin voimakkaat lika ja pakokaasurannut.
Teemu R 15.3.2009 08:11 Vastaa lainauksella
Ihan siistinnäköinen mersu. Juuri sopivasti vanhennettu omasta mielestäni.
antti s 15.3.2009 11:09 Vastaa lainauksella
Chippausta ajatellen : oliko Mersussa metalli- vai puupotkuri ?
antti s kirjoitti:
Chippausta ajatellen : oliko Mersussa metalli- vai puupotkuri ?
Metalli.
Tämä ei juurikaan enemmällä kehumisella parane. Näyttää Juha olevan mestarismiehiä, rakensi sitten siviili- tai sotakoneita. Ehkä nuo Harrin mainitsemat jarrunesteletkut kannattaisi lisätä "näön vuoksi". Lisää tällaisia,mutta ei välttämättä Mersuja, Spitejä, Mustangeja. Joitakin eksoottisempia. Terv, Kauko
Antennivaijerinkin voisi lisätä.
olpi 15.3.2009 14:28 Vastaa lainauksella
Eipä tuossa oikeastaan muuta parenneltavaa kuin:
- Antennilanka
- Laskutelineiden johdot
- Pakoputkien pelti on aivan liian paksu
- Tykin putki ei ole porattu auki.

Ihmetystä herättää potkurin johtopinnan chippaus sekä myös spinnerin. Että onko joku asentanus spinneriä paikalleen hakkaamalla metallivasaralla?
Tupe 15.3.2009 14:31 Vastaa lainauksella
Upea kone! Chippaukset ovat hyvin onnistuneet, tosin niitä voisi olla siiven tyvissä enemmänkin kuten jo mainittu
Olli-Pekka Manninen kirjoitti:
- Tykin putki ei ole porattu auki.
Mitä tykkiä tarkoitat? Spinnerin läpi ampuva tykki näyttää minusta ainaki avonaiselta.
Hieno mersu. Edellä mainittuine puutteineenkin. Chippaus on hyvä.
edellä onkin jo kerrottu liki kaikki niin kerron että tästä olisi aihetta jopa viikon malliksi (oma mielipiteeni)