Pienoismallit.net

Rautateiden vahtitupa

Rautateiden alkuvaiheessa vahtitupia oli noin 2,5 km välein koko rataosuuden matkalla. Vahtituvissa asuvat ratavahdit huolehtivat esim. ylikäytävien ja tunneleiden huollosta ja kunnosta ja yleensäkin ratojen turvallisuudesta.
Kuvien vahtitupa on yksi VR:n pienimpiä tyyppipiirustusten mukaisia ratavartijoiden taloja. Talossa oli yksi pieni huone ja keittiö, yhteensä noin 25 neliömetriä.Rakennuksen keskellä sijaitsi suuri leivinuuni, joista myöhemmin luovuttiin.
Pienoismalli on kivijalasta savupiippuun polyuretaanihartsivalua, osia kaiken kaikkiaan yksitoista kappaletta, mm. kivijalka on yksi valukappale.
Ikkunat ja ovet ovat syövytettyä 0,3 mm messinkipeltiä. Ikkunat muodostuvat kahdesta osasta: vuorilautakehyksestä ja ikkunapokasta, jotka tässä tapauksessa, kun ne ovat eri väriset, on maalauksen jälkeen liimattu yhteen. Ikkunat liimataan seinään vasta , kun koko talo on maalattu valmiiksi.

Kommentit

Onpas soma mökki, tuommoisesta olisi saanut hienon mallipajan. Harmi kun näitä ei näy enää ratojen varsilla.
Varsin realistisen näköinen toteutus. Varsinkin kun ottaa huomioon mittakaavan. Liian tarkoista kuvista on aina helppo etsiä puuteita ;)
Onpa komea mökki. Tuossa olisi opiskelijalle sopiva yksiö :) Onko ikkunanpokat ja kehykset eduardilla teetettyjä etsejä?
Antti Lappalainen kirjoitti:
Onko ikkunanpokat ja kehykset eduardilla teetettyjä etsejä?
Terve Lappis.Joo, siellähän ne,huolellisesti syövytettyjä muuten.
J Pokki 8.3.2009 07:57 Vastaa lainauksella
Jaahas, nyt se on sitten valmis. Todella siro yksilö ja erehdyttävästi esikuvansa näköinen. Portaiden kaide antaisi lisää detaljitasoa, tosin ei kaiteita aina portaissa näkynyt/näy. En nyt muista, olikos tässä valettu kattokin (siis tuo peltiprofiili) vai pitikö se toteuttaa jotenkin muuten?
EDIT: Tuolla kuvatekstissähän se selviää…
maxres 20.3.2010 19:19 Vastaa lainauksella
Hieno pikkurakennus! Mitä luokkaa ovat pohjan mitat?
Marko O kirjoitti:
Mitä luokkaa ovat pohjan mitat?
Terve! Vahtituvan pohjapinta-ala on noin 65 mm x 70 mm.