Pienoismallit.net

Airbus A330-300 House Colors

Malli on maalattu Humbrolin mattavalkoisella ja lakattu Humbrolin satiinilla. Pinta on pahasti kellastunut kuten näkyy. Siivissä Revellin 374 (vaaleahkon harmaa) ja 378 (tumman harmaa).

Moottoreiden imukanaviin käytin Tikkurilan lakkakittiä. Ahdinsiivet tein Evergreenin 0,8 mm leveistä soiroista leikkaamalla diagonaalisesti n. 10 mm pituisia pätkiä. Kuvia ahdinsiipien valmistuksesta löytyy täältä

Kommentit

Lakan kellastuneisuus sivuuttaen, On mainion näköinen Airbus! Turbiinisiivet, ovat kerrassaan hienot, kuten koko kone!

Näiden airlinereiden tyylikäs rakentaminen, on aivan oma "lajinsa" ja se on sinulla mainiosti "hanskassa" ;)

Miten muuten saat säilyteltyä koneita? Vai onko koti vain täynnä vitriinejä, kuten meilläkin :D
Mahtava malli, ihmettelen vieläkin skaalaa ja todenmukaisuutta! Kuten aikaisemminkin olen mainoistanut tällä saitilla: Lisää näitä!
Hmm. Tämä taitaa olla niitä ensimmäisiä valmistuneita kolmekolmenollia? Mietin vain kun on vanhat värit. Mutta muuten oikein hieno!
Turbiinin siivet? Siipien teko ohjeessakin puhutaan fanista (fan blade). Oikea nimitys on fan tai suomeksi puhallin (fani). Turbiinin siivet ovat moottorin kuumassa päässä ja turbiinilla otetaan moottorista ulos virtaavista kaasuista ahtimen ja fanin pyörittämiseen tarvittava voima. Käsittet ja nimikkeet kohdalleen!
Malli on hieno ja varsinkin fani, vau!!
Niin no… Ottaen huomioon, että "virheellisiä termejä" käytetään, niin kiva oli tuo linkki ohjeeseen… Ottaen huomioon varsinkin, että se kun on linkki Juhan malleihin tuonne "lontoon-kieliselle sivustolle" :)
tomijar 7.3.2009 14:16 Vastaa lainauksella
Todella upeeta jälkeä taas Juhalta! Minuakaan ei tuo kellastuminen häiritse.
Tekis aina mieli viedä nuo omat räpellykset kellarin syövereihin, kun näitä Juhan malleja kattelee… :)
Voimmeko odottaa Juhalta tulevaisuudessa myöskin Finskin "TwinMotorin", OH-LTM, versiota A330:stä?
Olis tullu tähdet,mutta kun ei ole "tähtikarttaa",mihin laittaa.Viiden tähden kone ehdottomasti.Laskutelineet ja vanteet erikoisen hienot ja varmaan tämän skaalan kone rakennetaan erikoistyövälineillä.Eipä saa kädetkään täristä valmistusvaiheissa.Loistava.
wade 7.3.2009 16:03 Vastaa lainauksella
Mä en ymmärrä miten joku saa tässä mittakaavassa kaikki pikkutekstitkin näyttämään niin aidoilta, vai onko se vaan sitä että joka yksityiskohta on tehty samalla tarkkuudella ja missään ei ole oikaistu helpomman kautta. Matkustamon ikkunatkin on niin tasalaatuiset, pintajännitys kun tahtoo usein vetää tuota kalvoa aina mutkalle niin tässä näyttää hyvältä. Ohensitko liimaa vai veditkö suoraan purkista?

Revellin harmaat näyttäisi sopivan myös mukavasti rungon valkoisen kanssa, kontrasti ja yleisvaikutelma on uskottava ja täsmällinen. Toi Humbrolin satiinilakka on vaan kumma aine, itse en ole sitä koskaan saanut oikein toimimaan ja tähän mittakaavaan en uskaltaisi edes kokeilla.

Ai niin, yksi kysymys vielä: löytyikö kaikki siirtokuvat laatikosta vai onko tässä paljonkin jälkivarustelua?
Vaikka hieman onkin kellastunut, ja termit ehkä väärin, niin aina joutuu katsomaan näitä koneita suu auki :o
Viimeiset kolme päivää olen yrittänyt saada 1/35 V-1 raketin saumoja hiotuksi, eikä toivoakaan saada yhtä tasaista jälkeä.
Jos tuo olisi vielä säistetty, niin tulisi se täysistä puuttuvat puoli pistettä ;)
Kiitokset kommenteista! Totta puhuen olen hieman hämilläni tämän mallin saamasta (positiivisesta) palautteesta. Malli ei näytä kuvissa yhtä kellastuneelta kuin luonnossa. Kellastuminen on pääasiassa Humbrol-lakan syytä. Revellin lakoilla en ole havainnut vastaavaa ilmiötä.

PMi:
- Olet oikeassa, kyseessä ei ole turbiini vaan matalapaineahdin tai puhallin, mitenkä sen nyt haluaa sanoa. Puhallin on terminä tuttu, mutta olen välttänyt sen käyttöä koska minulle on jäänyt sellainen kuva, että se olisi jotenkin epävirallinen nimitys eli sanaa ei käytettäisi ammattipiireissä. Olin väärässä. Kiitos oikaisusta!

tomijar:
- Hyvinkin mahdollista että tulen tekemään mallit molemmista A330- ja A340-koneista. Toistaiseksi en ole saanut tehtyä asian hyväksi yhtään mitään =).

wade:
- Saattaa olla että ohensin liimaa juuri sen verran, että siitä sai hieman juoksevampaa. EriKeeper-kalvo on kyllä kuopalla, tasainen se ei missään nimessä ole. Jos halajaa tasaisempaa kalvoa, ainoa tapa on ohentaa muovia ikkuna-akkojen kohdalta 0,2-0,4 mm paksuuteen.

Siirtokuvat ovat suoraan laatikosta. Hankaluuksia tuotti jonkin verran se, että siirtokuvien ikkuna-aukot eivät vastanneet täysin muovissa olevia aukkoja joten jouduin paikkailemaan niitä.

Juha
Arviointi on otettu käyttöön!